Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opcja oracla opcja

Studiuje P.S ze Świadkami Jehowy a nie długo zostanę poproszona o bycie chrzestn

Polecane posty

Gość yiyyyuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Jezus jest synem Bozym , bedzie królem

Gość lkioi
Znają Biblię powiadsz, to powiedz mi dlaczego nie uznają boskości Jezusa, wypacząc jego sens jego śmierci i zmartwychwstania

Gość holandia876
yiyuuuuuuu wszyscy to znaczy wszyscy swiadkowie Dlaczego uwazacie, ze kazdy kto nie jest SJ jest zly? Widzialam dzieci SJ uciekajace ode mnie co najmniej tak jakbym ja jadla dzieci. Tak uczycie swoje dzieci i to jest chore. Nastolatki i tak robia co im sie podoba, a wy myslicie, ze sa takie swiete. Przykro mi, ze mozna kims tak latwo manipulowac no ale wlasnie dlatego nie zachecacie do pojscia na studia, prawda?

Gość ciastko królowej
a doda królową

Gość lkioi
18:11 [zgłoś do usunięcia] yiyyyuuuuuuuuuuuuuuuuuu Jezus jest synem Bozym , bedzie królem Jezus jest Bogiem, "częścią' Trójcy Świętej, a nie jedynie jego synem

Slea, to znaczy że cytata nie bedzie, a uciekaj typowe to u was i z kim tutaj rozmawiac , to forum a nie ujezdzalnia . musze isc bo mam dziecko i nie mam tyle czasu:) ikoi czy jak ci tam zeby ci smutno nie bylo poczytaj se.... Czy Jezus Chrystus iarchanioł Michał to ta sama osoba? Imię tego Michała pojawia się wBiblii zaledwie pięć razy. Nosząca je pełna chwały osoba duchowa została nazwana „jednym zpierwszych książąt, „wielkim księciem, który jest orędownikiem synów twojego ludu, oraz „archaniołem (Dan. 10:13; 12:1; Judy 9, Bw). Imię Michał znaczy „Któż jest jak Bóg? Wyraźnie wskazuje ono, że Michał przewodzi wpopieraniu Boskiego zwierzchnictwa oraz wwytracaniu nieprzyjaciół Boga. W 1Tesaloniczan 4:16 (Bw) rozkaz Jezusa Chrystusa co do rozpoczęcia zmartwychwstania nazwano „głosem archanioła, zaś Judy9 mówi, że archaniołem jest Michał. Czy byłoby właściwe przyrównanie rozkazującego głosu Jezusa do głosu kogoś obdarzonego mniejszą władzą? Azatem logicznie rzecz biorąc, archaniołem Michałem jest Jezus Chrystus. (Ciekawe, iż słowo „archanioł nigdy nie występuje wPiśmie Świętym wliczbie mnogiej, co nasuwa wniosek, że jest tylko jeden archanioł).

Gość lkioi
ja też muszę spadać, bo nie mam czasu

Znają Biblię powiadsz, to powiedz mi dlaczego nie uznają boskości Jezusa, wypacząc jego sens jego śmierci i zmartwychwstania Jezus jest synem Bozym , Bóg ma swoje imie które zostanie uświecone , Duch św jest moca Bożą Jezus bardzo wiele uczynił dla nas - ludzi , zmarł za nasze grzechy , dał okup w zamian za nas bysmy mogli zyc wiecznie , SJ modla sie za posrednictwem Jezusa Chrystusa w imie jego zasług

Gość ciastko królowej
tylko go nie zjedz :-)

Dlaczego uwazacie, ze kazdy kto nie jest SJ jest zly? Widzialam dzieci SJ uciekajace ode mnie co najmniej tak jakbym ja jadla dzieci. no ja slyszalam ze ŚJ wlasnie jedza dzieci:) droga Holandio raczej ty odnosisz sie do ŚJ jako do analfabetow czy tam ludzi zlych...watpie ze ktos by uciekal od ludzi heheheh przepraszam ale takie zarzuty sa glupie i oparte na jakis plotach....

o matko po co wlazisz do sekty? masz problemy rodzinne to idz do pschyloga a nie do sekty!

holandia876 yiyuuuuuuu wszyscy to znaczy wszyscy swiadkowie wszyscy to wszyscy a nie tylko swiadkowie trójca ? nie ma takiego słowa wPismie sw i wiele wersetów temu zapzrecza , sa trzy postacie : Bóg Jehowa . Syn JEzus Chrystus ., moc Boza - Duch sw

psychologiem swiadków Jehowy jest Bóg

linki ? argumentów brakuje ? wybacz ja nawet tego nie wkleje :(

Gość ciastko królowej
chwalmy pana

Gość lkioi
Nie mam czasu na rozgadywanie się bo własnie wychodzę, cytata też nie było, chcesz to czytaj nie chcesz to, ja już naprawdę muszę spadać

Gość ciastko królowej
alleluja i do przodu :-)

Pismo mówi, iż nawracać sekciarzy można dwa razy po czym nalezy zaporzestac poniewaz oni bedą rozliczeni przed Panem a dalsze dywersje z nimi są grzechem. Wiec nie wdawajcie sie w glupie dyskusje z sekciarzami oni maja wyprane mózgi. ja unikam swiadkow jehowy i innych sekciarzy

Gość vcttwarto czekac
co to jest P.S ?

W Pismach Hebrajskich słowo „Jah pojawia się 50 razy 26 razy samodzielnie, a24 jako część wezwania „Alleluja, które dosłownie znaczy: „wysławiajcie Jah. Jednakże popularne polskie przekłady zreguły nie używają wyrazu „Jah, występującego przecież wtekście oryginalnym. Kiedy stanowi część wspomnianego wezwania, pozostawiają formę „Alleluja (lub „Halleluja). Agdy występuje samodzielnie, posługują się słowem „Pan (Bg, BT, wyd.III, Bw, BWP) bądź pełnym imieniem „Jahwe (Bp, BT, wyd.II). WII wydaniu Biblii Tysiąclecia wWyjścia 17:16 iPsalmie 68:5 zwrócono uwagę na skróconą formę przez zastosowanie nawiasów kwadratowych: „Jah. Przekład Nowego Świata zachowuje formę „Jah we wszystkich 50 miejscach. juz ide ale nie moge sie powstrzymac:)hheheheh

P>S> Pismo świete

Gość ciastko królowej
niech zyje jehowa a reszta się schowa

ludzie sa negatywnie nastwieni do Swiadków Jehowy i to pzrechodzi z pokolenia na pokolenie negatyw i koniec chodz nie maja pojecia co głosza w jakim celu i kto jest przwdziwym Bogiem

Gość vcttwarto czekac
aha dzieki za odp. myslalam że P.S to jakas psychologia społeczna albo prawo syjonistyczne :P ja tam nie mam nic do religii...ale czy warto być swiadkiem jehowy? rezygnowac z choinki i przetaczania krwi?

Gość ciastko królowej
warto bo można kapać się w podkoszulku na osiemnastkę