Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Opcja oracla opcja

Studiuje P.S ze Świadkami Jehowy a nie długo zostanę poproszona o bycie chrzestn

Polecane posty

Gość mietek czerasia
A uwielbiam ja swiadowie pojawiają sie na topie kamelii i sa tamzawsze klepani po dupie, jak sie koncza im argumenty to zaczynaja sie wyzwiska swiadkow, wczoraj mozna bylo tam takie zjawiska poobserwowaqc

Gość ciastko królowej
mietek znowu wąchałeś klej

Gość Opcja arecla opcja
Ktoś wcześniej nazwał mnie ciemnota i powiedział że krew do przetaczania jest lepiej przebadana niż ja przez całe życie. A więc to że krew która masz w sobie tobie nie szkodzi choć " nie ma chorób" nie znaczy że nie wywoła spustoszenia w moim organizmie. Każdy ma swoje chorobska we krwi poczytaj sobie na ten temat. Dawniej przy byle jakiej okazji robili transfuzje a teraz starają się to ograniczyć do minimum

Gość Ogarnijcie
próżno dyskutować, część racji jest po stronię S.J i po stronie innych ludzi niepodlegających systemowi, Ci którzy mają odwagę spojrzeć z całkowicie odmiennego kierunku , dostrzegają próżność wszelkich dywagacji, prawda Boża jest prosta i nieskomplikowana a dla mniej dociekliwych wystarczy ze będą naśladować Chrystusa który został ustanowiony wzorem do czasu powtórnego przyjścia, miło czyta sie gdy ktoś broni swoich poglądów nawet tkwiąc w większym lub mniejszym błędzie. bo rozsądni i myślący logicznie poznają Boga nie tylko przez P.Ś ale także otaczający nas świat , to dopiero tworzy pełny obraz i daję szersze zrozumienie, ważne żeby szukać i nie zamykać sie w odgórnie narzucanych treściach bo i Ś.J jak i inne odłamy chrześcijańskie przyznają sie do błędów, a tyko głupcom brak pokory

Gość Ogarnijcie
zapytał bym zatem, co Świadkowie robią na forum pełnym wulgaryzmów i braku szacunku do Boga??

Gość Ogarnijcie
wypada odpowiedzieć na pytanie autorki postawione na wstępie, odpowiedz nie jest jednoznaczna, ale odpowiedz sobie na pytania: czego oczekiwał by od Ciebie twój bóg? kogo stawiasz na 1 miejscu w swoim życiu? jeśli nie uczynisz uprzejmości rodzinie, rozumie ze zostaniesz wyklęta?? jeśli nie możne warto porozmawiać, Jahwe jest Bogiem ludzi odważnych, a jeśli nie potrafisz stanąć po stronie swoich przekonań to jaka chrześcijanka jesteś?? nie twierdze ze powinnaś odmówić bratu ale postąpić zgodnie ze swoimi przekonaniami bo bóg nie tyle ocenia poglądy a raczej zaangażowanie...

Gość Opcja oracla opcja
Ogarnijcie; myślę że to nic złego że przebywam na tym forum i dziękuję że jako jeden z niewielu odpowiedziałes na pytanie postawione o temacie

Gość Ogarnijcie
do usług, fascynują mnie ludzie odważni , broniący swoich przekonań

Gość tyle że autorka
nawet nie ma odwagi z bratem porozmawiać... To że udziela się anonimowo na forum jeszcze z niej nie czyni bohaterki broniącej swoich przekonań...

Gość lkioi
21:48 [zgłoś do usunięcia] Ogarnijcie do usług, fascynują mnie ludzie odważni , broniący swoich przekonań Fascynuje Cię to? :O Fascynuje Cię że jakaś organizacja religijna odmawia transfuzji swoim dzieciom? Morderstwo jest dla Ciebie fascynujące? To tego chce od nas Bóg? ofiar z ludzi? Mt 9:13 bw "Idźcie i nauczcie się, co to znaczy: Miłosierdzia chcę, a nie ofiary."

Gość lkioi
18:24 [zgłoś do usunięcia] slea cytat byl ale ci umknol Skarbie, pytałam się też o cytat z Pisma traktujący że transfuzja krwi jest zakazana przez Boga. Jeśli możesz to mi go znajdź, tyle że ma być cytat o zakazie przetaczaniu krwi a nie o bezkrwawych ofiarach ze zwierząt, zaznaczam, zanim zaczniesz grzebać w księdze kapłańskiej lub w dziejach apostolskich

Gość Ogarnijcie
lkioi coś cie zabolało?? każdy ma prawo do swoich przekonań, brak transfuzji nie jest równoznaczne ze zgodą na śmierć... z 2 strony zbyt kurczowo trzymacie sie obecnego życia, jakby było ostatnim i dla wielu na pewno będzie... oczekujesz szacunku dla swoich przekonań?? szanuj przekonania innych ja nie jestem Ś,J. a krwi nie pozwolił bym sobie przytoczyć i nie tylko ze względów przekonań, dla mnie jest to tak obrzydliwe ze wolał bym umrzeć, z resztą nic mnie w sumie nie trzyma w tym obrzydliwym , pełnym plugastwa świecie

Gość lkioi
coś cie zabolało?? każdy ma prawo do swoich przekonań, brak transfuzji nie jest równoznaczne ze zgodą na śmierć... Chyba sobie kpisz stary. Dzięki Bogu mamy jeszcze w Polsce prokuraturę która brani życia niewinnych ludzi, inaczej niejedno dziecko świadków byłoby po tamtej stronie. Bronisz czegoś czego kompletnie nie rozumiesz :O i o którym nic w zasadzie nie wiesz

Gość Ogarnijcie
czy ty pojmujesz o czym piszesz?? od kiedy zaczęto stosować przytaczanie krwi?? owszem w bibl powiedziano ez krew jest święta, a nawet nakazano aby jej nie dotykać, jak chcesz przetoczyć krew żeby twoje ciało jej nie dotykało?? Ty nie szukasz argumentów, szukasz powodu do uznawania wyłącznie twoich racji

Gość Ogarnijcie
9 lat byłem świadkiem wystarczy?? a brak szacunku w twoich wypowiedziach świadczy o twoim ograniczeniu

Gość AnabelllaUlaDawidaGienia
U mnie na ulicy mieszkaja JECHOWI, i niestety ale maja ZOLTE PAPIERY :)

Gość lkioi
Dorosły świadek może robić sobie co chce,ale odmawianie swoim dzieciom prawa do życia jest morderstwem, trzeba umieć nazwać rzecz po imieniu a nie prowadzic jakąś religijna poprawność czlowieku, i to jeszcze, o zgrozo, w oparciu o Pismo

Gość Opcja oracla opcja
Nie wolno wam spożywać krwi żadnego ciała kapłańska 17:13,14

Gość lkioi
ograniczenie jest niczym w porównaniu, z odmawianiem prawa do życia swoim bliskim mój drogi a z świadkami też miałam sporo do czynienia

Gość Opcja oracla opcja
Ikoi czego jeszcze potrzebujesz? Jakich dowodów w Biblii że nie należy przeprowadzać transfuzji bo nie rozumiem cię.

Gość Ogarnijcie
a kto odmawia prawo do życie dzieciom?? chyba katolicy mordując nienarodzone, co jak co ale Ś,J należy przyznać ogromny udział w rozwoju bezkrwawej medycyny, która nie dość że jest skuteczniejsza , to niesie mniejsze ryzyko powikłań, zakażenia innymi chorobami, ponadto skraca czas rehabilitacji, a w niektórych przypadkach nawet 4 krotnie

Gość lkioi
Dowody a takie istnieją? Pisma myślisz nie znam. Od kiedy to transfuzja zalicza się do spożywania.? :D

Gość Ogarnijcie
coś sie uczepiła tak odmawiania prawa do życia?? potrafisz czytać ze zrozumieniem?? przecież napisałem ze brak zgody na transfuzje nie jest równoznaczny z tym stwierdzeniem, a raczej otwiera możliwość stosowania bezpieczniejszych dla życia i zdrowia metod, ogarnij sie

tyle że ma być cytat o zakazie przetaczaniu krwi a nie o bezkrwawych ofiarach ze zwierząt, zaznaczam, zanim zaczniesz grzebać w księdze kapłańskiej lub w dziejach apostolskich skoro znasz te wersety to co ci wiecej:) czy w czasach Jezusa ktos przetaczal krew? czy Bog nie dal jasnego zakazu? moze inny przyklad: Lekarz mowi ci ze nie mozesz spozywac alkoholu, to co zeby przechytrzyc lekarza zaaplikujesz sobie kroplowke?tak samo jak z krwia- w DZiejach powiedziano: Albowiem duch święty imy sami uznaliśmy za słuszne nie nakładać na was dodatkowego brzemienia, zwyjątkiem następujących rzeczy koniecznych:macie powstrzymywać się od tego, co ofiarowano bożkom, iod krwi, iod tego, co uduszone, iod rozpusty. Jeśli będziecie się tego starannie wystrzegać, dobrze się wam powiedzie. Bądźcie zdrowi! Ja weszlam na kafeterie bo czasem mozna spotkac wartosciowe osoby a pozatym tematy zdrowotne mnie interesowaly( mniejsza jakie):P w kazdym razie nie mam zamiaru kogos przekonywac ale bronic zrodla , czyli Pisma Świetego:) a jak komus sie to nie widzi to moze zmienic forum....i tyle

Gość Ogarnijcie
użyłem słowa DOTYKAĆ a takie jest w piśmie

Gość Ogarnijcie
mądrej głowie dość po słowie, a skoro znasz pismo to dlaczego poddajesz jego słowa dowolnej dla siebie wygodniej interpretacji??

Gość lkioi
22:11 [zgłoś do usunięcia] Ogarnijcie a kto odmawia prawo do życie dzieciom?? chyba katolicy mordując nienarodzone, co jak co ale Ś,J należy przyznać ogromny udział w rozwoju bezkrwawej medycyny, która nie dość że jest skuteczniejsza , to niesie mniejsze ryzyko powikłań, zakażenia innymi chorobami, ponadto skraca czas rehabilitacji, a w niektórych przypadkach nawet 4 krotnie Po 1, żadna sztuczna krew nie zdaje egzamin przy gwałtownych ubytkach krwi Po2, żadna sztuczna krew, nie ma czegoś takiego jak hemoglobina, osocze itp więc osoba z rozległymi poparzeniami nie ma szans bez krwi prawdziwej Trzeba się pewnymi sprawami interesować, a nie łykać wszystko co broszurki świadków zapodają

Gość Ogarnijcie
do świadków czy nie wiecie ze macie nauczać a nie przekonywa c za wszelka cenę?? każda dyskusja powinna mieć dobry smak czy Jezus tłumaczył faryzeuszom i czy odpowiadał dosłownie na każdy zarzut?? on znał granice , wy też tego się nauczcie

Gość lkioi
22:17 [zgłoś do usunięcia] Ogarnijcie mądrej głowie dość po słowie, a skoro znasz pismo to dlaczego poddajesz jego słowa dowolnej dla siebie wygodniej interpretacji Dobre sobie :D wskaż mi jakąkolwiek denominację która uważa tak samo jak Ty. Zajrzyj sobie na topiki lub fora prowadzone przez katolików lub protestantów. Tu jest temat niejakiej Kameli, o której ktoś już wspominał. Wszyscy się mylą tylko świadkowie mają rację

Gość lkioi
Religa która odmawia boskości Jezusowi jest z gruntu fałszywa. Z tym się zgodzi katolik i protestant Spadam :)