Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaludźmi

Gdzie się poznaje przyzwoitych mężczyzn w tych czasach?

Polecane posty

ucięło mi wypowiedź, miało być: "seks ma nie być "w związku" tylko z mężem." , rozśmieszyło mnie to zdanie, gdyż lekko wyjęte z kontekstu sugeruje, że z mężem to nie związek :D

Gość offermuś, przespałeś rewolucję
w biologii i testy na ojcostwo :classic_cool:

Offerma - wybacz, ale dla mnie istnieje pojęcie męska dziwka ;) Co ma wspólnego Twoim zdaniem zdrada z przeszłością? Tym bardziej, jeżeli oznacza ona tylko tyle, że było się w związku i uprawiało seks? :D Żaba - to o co Ci chodzi? Cokolwiek nie zrobię zawsze będzie to ryzyko, że nawet ten jeden jedyny da mi syfilis w prezencie, więc akurat dziewictwo nie jest tu żadną gwarancją. Muszę po prostu zaufać, a skoro ufam, to gdzie tu problemy natury moralnej jeżeli o seks chodzi?

Gość eeeeeeeeetam
"Zabo - facet na poziomie nie zaraza swiadomie partnerki." aha, czyli nieświadomie już może dobreeee! Zabo - twoj brak logiki jest wiekszy od twojej cnoty. Uwazasz,ze facet na poziomie nie ma swiadomosci idac do lozka z partnerką? Pomroczność?

Pomyślmy...ktoś obdarzony średnio rozwiniętą inteligencją mniej więcej wie z kim spał/był w związku i czy istnieje ryzyko, że po związku zostały mu pamiątki. Co robi w takiej sytuacji? Idzie się przebadać...

Gość nigdy nie wiesz z
kim zdradził ciebie facet/kobieta :P:P:P testy też trzeba by regularnie powtarzać bo wynik nie wychodzi jak się zaraziło tydzien temu.

!offerma- dlaczego ciągle popadasz w skrajności? napisałam i jeszcze raz powtórzę, że wierność moim zdaniem stoi przed wartością jaką jest seks. Czego nie rozumiesz? Nadal nie odpowiedziałeś więc na pytanie. Tylko zadałeś mi swoje. Jeśli chodzi o kobietę i mężczyznę to role te są obecne w naszej kulturze, która narzuciła nam takie, a nie inne obyczaje. Ale niespodzianka- świat się zmienia i ewoluuje. Światopogląd się też zmienia. Poczytaj trochę o matriarchacie to dowiesz się, że nie wszędzie na świecie to kobieta jest "zdobywana", więc nie można tego tłumaczyć naturą. Tzn- argument natura, do kosza proszę.

Wiesz co, mimo wszystko jak wybieram sobie faceta i decyduję się na seks to nie jest to osoba co do której wierności miałabym chociaż niewielkie wątpliwości.

Gość Kmiotka
No tak, tu sie wszystki sprowadza do poziomu zwierzat - facet zdobywa, bo tak ma w naturze a samica ma byc gwarantem czystosci. Uprzedmiotowienie kobiety, bo ja sie po raz 2 pytam co ona z tego dziewictwa ma? bo ze facet gwarancje zdrowia to juz wiemy.

"przespałeś rewolucję w biologii" najwidoczniej bo w moim zacofaniu ciągle to jedynie kobieta może być w ciąży a "mąż mamusi tatusiem być nie musi". żadnej rewolucji tu nie widzę. jest tak samo nie tylko jak 100 lat temu ale nawet jak milion. "gdyż lekko wyjęte z kontekstu sugeruje, że z mężem to nie związek" sugeruje dokładnie co innego. że nie z każdym facetem z którym sobie wymyślisz "zwiazek" musisz iść do łóżka. "Co ma wspólnego Twoim zdaniem zdrada z przeszłością? Tym bardziej, jeżeli oznacza ona tylko tyle, że było się w związku i uprawiało seks?" każda zdrada jest "przeszłością". tak jak wszystko inne co się zdarzyło. zresztą skoro seks to tylko "przyjemność" to gdzie tu zdrada? czy jak idziesz z kolegą z pracy na lody to jest zdrada czy też tylko "przyjemność". ostatnio spędziłem z pół dnia z koleżanką na działce. pogadaliśmy posiedzieliśmy, potem przyszedł jej mąż (a mój kolega) i nie miał z tym problemu. mam "przekonanie graniczące z pewnością" że gdybyśmy się zaczeli bzykać to by jednak zniósł to dużo ciężej, czyż nie? a wy mnie tu usiłujecie przekonywać że seks to "przyjemność" i ja robię wielkie halo z niczego.

Wtedy byłaby to zdradza, ale większość osób nie umie przewidywać przyszłości za 10 lat (nawet tarocistka z kafe), więc nie wiedzą, że kiedyś mogą być z kimś innym. Poza tym czy fakt, że mój facet uprawiał seks z inną, nie znając mnie oznacza, że mnie zdradzał? Widzisz w tym jakąś logikę?

"Cokolwiek nie zrobię zawsze będzie to ryzyko, że nawet ten jeden jedyny da mi syfilis w prezencie" skoro pójdziesz z nim do łóżka, nie wiedząc, czy ma syfilis, a potem gadasz mi tu o jakimś "zaufaniu" w związku to jak dla mnie jesteś po prostu śmieszna :D "twoj brak logiki jest wiekszy od twojej cnoty." cnota? masz na myśli moje męstwo i odwagę? :D

Przy okazji, nie przekręcaj. Seks to "przyjemność" zarezerwowana dla związku. Jedna z tych czynności która odróżnia związek od zwykłego koleżeństwa. Więc ponawiam pytanie - czym ma być seks w udanym związku dwojga kochających się ludzi? Sakramentem, rytuałem czy obowiązkiem?

Gość kobieta zdobywałaby
mężczyznę tylko w dwóch przypadkach: - znaczna dysproporcja płci na korzyść kobiet. Ale to tylko teoria bo w praktyce to w takiej sytuacji pojawia się wielożeństwo z facetem zdobywającym żony. Choćby historycznie kraje islamskie czy plemiona indian z ameryki płd. Czyli obszary z dużą śmiertelnością mężczyzn. Oczywiśce w dużej części juz historycznie. - brak interesujących samców. Więc jeżeli fajny facet jest 1 na 10. To wiadomo, że kobiety będą zdobywać tego jednego a taki gorszy to spada na szczaw. :P

Żaba - miło mi, ze w końcu wyłapałaś brak sensu...szkoda, że przypisałaś go mnie, a nie samej sobie, bo to było z mojej strony podsumowanie Twoich wywodów :)

"Poczytaj trochę o matriarchacie to dowiesz się, że nie wszędzie na świecie to kobieta jest "zdobywana", więc nie można tego tłumaczyć naturą. Tzn- argument natura, do kosza proszę. " tak samo jak i homoseksualizm wśród więźniów. w jakichś izolowanych społecznościach zdarzają się różne dziwactwa ale one są skazane na wymarcie. jednak rozwinęły się i opanowały świat te kultury w których kobieta musi być "cnotliwa", a facet niekoniecznie. i nie jest przypadkiem że po upowszechnieniu się "równouprawnienia" europa ma "problem demograficzny" czyli mówiąc po ludzku: starzeje się i wymiera. bo to właśnie jest zgodne z naturą. ewolucja nie przebacza i nawet człowiek nie jest wstanie postępować wbrew naturze a jak spróbuje to po porostu wymrze.

"Więc ponawiam pytanie - czym ma być seks w udanym związku dwojga kochających się ludzi?" kochających? akoś kiepska była ta miłość, skoro się zepsuła i była następna, a potem jeszcze kolejna i kolejna...

Gość ciekawe co żabcia powie
za 5 lat jak się jej związek rozejdzie :classic_cool:

Offerma, matriarchat nie jest czymś wyjątkowym, wręcz przeciwnie w wielu miejscach był dość popularny głównie ze względu na częstą nieobecność mężczyzn. Doucz się, potem wypowiadaj. Żaba - czasami związki się rozpadają i nie oznacza to wcale, że ludzie nigdy się nie kochali. Nie udawaj idiotki, jestem pewna, że bez problemu jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuacje gdzie dochodzi do rozstania pomimo szczerych chęci bycia razem.

!offerma- przyjemność, przyjemności nie równa. Myślę, że celowo upraszczasz moje słowa, wygodnie nie odnosząc się do fragmentów, gdzie zaznaczam, że nie chcę popadać w skrajności. Zaufanie i przyjemność- seks to dla mnie wyraz zaufania do drugiej osoby i to zaufania jakim obdarzasz partnera i równocześnie przyjemność. Widzę, że wyciąłeś niepasujące Ci zaufanie z mojej wypowiedzi. Co do biologii to miałam na myśli, że biologia nie warunkuje i nie wskazuje na poprawność poglądu, że to mężczyzna musi zdobywać, a kobieta być zdobywaną. Są kultury, w których jest na odwrót (wiem, to pewnie dla Ciebie wielkie zaskoczenie, jak oni tak śmią?!). Spadek np. jest dziedziczony po linii kobiecej właśnie z tego, praktycznego względu, ze kobieta zawsze ma pewność, że to jej dziecko. Biologia nie ma nic do rzeczy, to tylko kwestia kultury, w jakiej się wychowałeś, dlatego nie można mówić, że to jest naturalne, a tamto już nie. Więc tym razem odpowiedz mi wreszcie na pytanie- czym więc jest ten seks, skoro nie przyjemnością?!

"Seks to "przyjemność" zarezerwowana dla związku." to jest tak łatwe że aż mi cię żal, tak niespójne i naiwne :D czy jak kobieta nie jest "w związku" to już nie ma prawa do seksu?

Gość offerma ale ty pieprzysz
2 single = sex ok para = sex ok połowa pary + singiel = nie ok połowa pary + połowa innej pary = nie ok to wiedzą nawet ludzie z 70 IQ

Offuś - odnosiło się to do podanego przez ciebie przykładu. Jeżeli chcesz udawać upośledzone dziecko to nie ma sprawy, ale w tym wypadku kończymy rozmowę, bo przedszkolanką nie jestem.

"Offerma, matriarchat nie jest czymś wyjątkowym, wręcz przeciwnie w wielu miejscach był dość popularny głównie ze względu na częstą nieobecność mężczyzn. Doucz się, potem wypowiadaj. " chętnie się douczę od ciebie. jaka część światowej populacji żyła w matriarchacie? było to chociaż 10 proc? nie osłabiaj mnie :D

Gość Kmiotka
Zabo - przypuszczam, ze jestes oziebla seksualnie i nie odkrylas w sobie kobiecosci. Kobieta, ktora rozwija sie seksualnie czy to przy 1 partnerze w ciagu calego zycia czy przy kilku tryska radoscia a nie chlodem.

Czemu...ty swoim wybiórczym traktowaniem postów już tak mnie osłabiłeś, że nie mam dla ciebie litości. :) To jest ta twoja sławna "manipulacja"? Robienie z siebie idioty przez ignorowanie kontekstu?

baby się strasznie motają w tych swoich wypowiedziach. :D jak już ostatnio pisałam, cenię laski, które mają odwagę powiedzieć - jestem swobodna, lubię seks i robię co chcę, a przy tym nie wymagają, żeby wszystkim facetom się to podobało. przynajmniej są szczere i uczciwe. ale te wszystkie pseudo-cnotki, które uważają się za porządne i idealne, podczas gdy już "z niejednego pieca chleb jadły", czy raczej "z niejednego kutasa spermę piły" są śmieszne jak cholera. :D zaraz na mnie najadą, żem wulgarna :classic_cool:

"Offuś - odnosiło się to do podanego przez ciebie przykładu." czyli te twoje koślawe "zasady" dopasowujesz do sytuacji żeby "wyszło na twoje". żałosne. i już wielokrotnie cię prosiłem żebyś nie zwracała się do mnie per "offuś". a ty ciągle jak już stoisz pod ścianą i zupełnie nie masz jak wybrnąć z bzdur które nawypisywałaś to za każdym razem po to sięgasz.

żaba - czyli spokojnie mogę się nazwać cnotką, bo miałam i mam tylko jednego faceta...przy czym średnio podoba mi się to, że on w tej chwili jest uznawany za osobę słabo się prowadzącą bo już kogoś przede mną miał.