Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaludźmi

Gdzie się poznaje przyzwoitych mężczyzn w tych czasach?

Polecane posty

Chyba wiem o co mu chodzi... Offerma - każde naruszenie zaufania jest równie podłe. Czy to jest zdrada emocjonalna, czy seks z kolegą z pracy, czy zostawienie dziecka samego podczas gdy się obiecało opiekę nad nim, czy wydanie wspólnych pieniędzy bez uzgodnienia. Wszystko, co narusza zaufanie jest złe i niszczy związek. Przy okazji 0 zdrada fizyczna i tak z zasady jest ostatnim stadium rozpadającego się związku, kiedy ludziom jest i tak wszystko jedno. Tak więc jak sam widzisz, najpierw posypać musi się cała reszta.

!offerma, przeczytałeś mojego posta o dwóch płaszczyznach słowa "seks"? Seks nie jest najważniejszy, rozumiany jako dopasowanie seksualne. SEKS SAM W SOBIE JEST WAŻNY.

Daj spokój, jak przez 36lat nie dotarło, to teraz też nie dotrze. Zmykam spać, dobranoc :)

Moorland- ja myślę, że !offerma nie chce albo nie rozumie, ze przez słowa "sex nie jest najważniejszy" rozumiemy "dopasowanie seksualne między partmerami nie jest najważniejsze". on w ogóle nie odróżnia tego znaczenia od samej czynności jaką jest seks. Tak więc, oczywiście, wierność, w tym fizyczna jest ważna i z tym się chyba każdy zgodzi, a to czy seks między partnerami jest fajny, czy świetny to sprawa drugorzędna (ale też nie do zlekceważenia zupełnego).

Gość Kmiotka
Kazdy ma swoje kryteria doboru, ale po jakims czasie zaczyna robic sie z tego jakis problem ponad miare dla kogos, co widac na tym przykladzie. Dobrej nocy :-)

Gość NO NIESTETYYY
żelek vel reminka vel żaba letycja to przysadzista, zwalista dziewczyna o nalanej i bardzo przeciętnej twarzy :O więc stara się jak może, żeby dorównać samcom i stać się w ich oczach "fajna" na nic twe starania, paszczurze :D

Gość w dodatku zelek
jest biedna i ma paskudne mieszkanie :O

Gość do zalamana ludźmi
Bardzo łatwo poznać porządnego chłopaka, kryterium jest bardzo proste, wręcz banalne. Po prostu taki nie pcha się do łóżka i ma do ciebie szacunek. Tylko uważaj, żeby nie był to żaden gej ani żaden z mikropenisem, więc to trzeba dokładnie sprawdzić. Chłopak musi być zdrowy pod każdym względem, mieć pociąg seksualny, ale po prostu szanować kobiety i nie pchać się im do łóżka, nawet jak one go zaciągają. Po tym poznasz wartościowego chłopaka i tyle. Więc jak kogoś poznasz a widzisz, że mu się śpieszy do łóżka, to od razu daj sobie spokój z takim. Najpierw przyjaźń, poznawanie się, a dopiero potem ewentualnie łóżko. Wielu facetów, zwykłych ruchaczy, nie wytrzyma tak długo i od razu odejdą. A więc takie coś pozwala bardzo dobrze odsiać plewy od ziaren, polecam.

Gość Madzialena86m
Moje życie wyglądało tak samo jak Twoje..a swojego faceta poznałam u szwagra na imieninach ;) to jaki jest okazało się w praniu czyli "pracowity i porządny" :)

Gość do poprzedniej wypowiedzi
po części się zgadzam z ta opinia ale nie do końca tak jest, czasami ludzie poznaja się i od razu ląduja w łóżku, potem okazuje się że są małżeństwem więc nie do k0ońca łóżko ma tu jakieś znaczenie pytanie do autorki: kto dla ciebie jest przyzwoitym porządnym facetem? czy ten co szanuje kobiety,jest miły,ustępliwy i zawsze gotowy nieśc pomoc bez względu na korzyści (np sex) czyli bezinteresownie? moim zdaniem to taki facet ale czy.......równe szanse ma opisany facet ale za to bez kasy,mieszkania,dobrego auta? dzisiaj kobiety patrza na różne rzeczy, czasy kiedy wartościa była miłośc,przyjaźń między partnerami minęły, dziaisj spokojny grzeczny facet uznawany jest za ciapka a taki co leje w gębę i nie szanuje to "100% gość" to wina kobiet że pozwalaja na cos takiego, gdyby źli faceci byli eliminowani na samym początku to byłoby inaczej, ale fakt faktem jest to ,że na męża wybierają spokojnych i układnych facetów

Gość do zalamana ludźmi
Tacy co zaraz się poznają i lądują w łożku to dla mnie zwykla dziwa i ruchacz i szczerze wątpie, ze takie malzenstwo przetrwa do starosci, naprawde watpie w to. Moze z 10 lat pobędą razem, ale potem jakos nie widzę tego, nie wierzę w takie cuda :D No może jedna taka para na tysiąc, moze im sie uda, ale to raczej rzadkosc. Juz to przeciez bardzo ladnie swiadczy o tych ludziach co to za jedni, skoro tak szybko zaraz poszli kopulowac, jakie oni wartosci mają w zyciu??? no soryy ja w cuda nie wierze, takie zwierzatka przepelniopne chucią, co to zaraz muszą zaspokajac. a skoro z jedną osoba poszli co ledwo znali, to zrobią to z następną jak tamta sie znudzi. wiec sorry ja czegos takiego nie uznaje i nie wierze w cuda, czyli w trwalosc takich związkow, ktore zaczely sie od dvpy strony ;)

Gość żadna różnica czy wcześniej
czy później bo i tak decyduje potem dopasowanie charakterów.

Dzień dobry. Ciężko poznać przyzwoitych mężczyzn, bo lubią się ukrywać. Generalnie nie rzucają się w oczy, więc radzę wytężać wzrok. Często trzeba ich ośmielać przy pomocy lekkiego usmiechu lub oczka... dalej już powinno pójść. Nie narzucać się, bo łatwo się płoszą, w zamian pozwolić przejmować po męsku inicjatywę. A gdzie konkretnie ich poznać? Są WSZĘDZIE :)

Pytałyście w czym jest lepsza dziewica od "lekko przechodzonej" dziewczyny. Otóż facet któremu trafiła się śliczna i zgrabna dziewczyna której jest pierwszym i jedynym mężczyzną może patrzeć z góry na innych samców. Inny koleś może sobie mieć kasę, osiągnięcia, pozycję ale przy tym pierwszym nie będzie nigdy grał cwaniaka, bo ten kogo żonę posuwał już ktoś inny w oczach tego pierwszego zawsze będzie frajerem.

Gość Befele
Parę zdań do tych panów tutaj, którzy nie-dziewicę uważają za zło wcielone, i na pewno by się za nią niby nie wzieli. Ale tylko dla ludzi wierzących bo jak sądzę sporo jest ich wśród tych ze złą opinią o nie żonach i nie-dziewicach jednocześnie. Ludzie niewierzący lub daleko od Boga mogą sobie darować czytanie tego postu. Wg Kościoła Katolickego i Łukasza ewangelisty syn marnotrawny, który spędził czas na posuwaniu prostytutek i zabawie wcale nie jest negatywną postacią tej przypowieści. Postacią negatywną tam jest starszy syn, który "zawsze był wierny i przy Ojcu". Jest negatywną, bo chętniej by wybatożył młodszego brata za to co robił w życiu niż przyjął go skruszonego wystawnym przyjęciem jak Ojciec. Dlaczego ma taką postawę - wyjaśnia obecny papież: "W rozgoryczeniu spowodowanym dobrocią Boga widoczna jest wewnętrzna gorycz okazywanego posłuszeństwa - jest tu skrywana zazdrość tego, na co pozwolił sobie młodszy brat". A przecież kobieta, która spała nawet z kilkoma facetami w nieudanych związkach (pomijając dziwki), wiedząc już z jakim rodzajem mężczyn można być szczęśliwym, ma zostać pozbawiona tego szczęścia, przez tego którego pokochała, a który nie miał tego pecha fajdać sobie życia przez całe lata, a myśli naiwnie, że to była taka dobra zabawa. Przecież młodszy brat wrócił innym człowiekiem niż wyszedł z domu.

Gość skotiszirisz
trzeba się sporo naszukać żeby znaleźć takiego mężczyznę, czasami trwa to bardzo długo a zdarza się znaleźć nieoczekiwanie

do załamana ludźmi- właśnie problem w tym, że zwykle ja od przyjaźni zaczynam i przyjaźnią się to kończy. Albo raczej koleżeństwem. Jestem dosyć często zdegustowana tym co mówią o kobietach niektórzy moi koledzy, jakie mają podejście do związków, jak zdradzają swoje kobiety. Jestem równie w szoku, kiedy widzę zachowania, w których udowadniają, że nie szanują swoich drugich połówek, nie bronią ich w towarzystwie osób wrogo nastawionych, a wręcz są w stanie powiedzieć coś okropnego o swojej dziewczynie/kobiecie, by zgodzić się z tłumem. Nie zrozumcie mnie źle, są wspaniałymi kolegami, mają ciekawe poglądy, inteligentni, wykształceni i z pasjami, ale nie można na pewno o nich powiedzieć, że są dżentelmenami i mają twardy kręgosłup moralny. Max Zander vel Klaun- jestem ani stara, ani młoda. Po licencjacie, w czasie przerwy przed magistrem, bo dostałam pracę, która bardzo mi się podoba i z której na razie ciężko mi by było zrezygnować. Pokalkuluj sobie :) Madzialena- czyli nie znam dnia ani godziny? :-) muszę chodzić więcej na rodzinnych przyjęć :D aseksualny impotent- ja ani do pijalni nie chodzę, ani na dyskoteki. W klubie byłam ostatnio może 3 miesiące temu i to po długich namowach koleżanki. Częściej mnie w empiku w dziale z filmami da się znaleźć :D do poprzedniej wypowiedzi- trochę tego co napisałam na początku określa kim dla mnie jest i kim nie jest porządny facet. Moim zdaniem przede wszystkim liczy się szacunek, dobre wychowanie, musi być nauczony, że kobiety traktuje się tak, a nie inaczej (najczęściej te zasady są wpajane w domu i niestety u niektórych z tym krucho). Jeśli chodzi o sprawy materialne, to nie interesują mnie całkowicie. Wyjątkiem jest moim zdaniem praca, powinien mieć ambicje i marzenia, co nie jest jednoznaczne z tym, że musi zarabiać kokosy. Ja mogę zarobić w przyszłości na nas oboje :D (i pewnie z powodu takiego nastawiania przyciągam obiboków i nierobów :) ) do zbulwersowany82- nie wiem czy są tak wszędzie, bo ja nie znam ani jednego porządnego i wolnego :-) gdybym znała to bym nie siedziała tutaj na forum, tylko za nim latała :D Randman- dlaczego z góry? Dlatego, że wcześniej ją poznał to jest się czym chwalić?

Gość mamaAniołków
JAK BĘDZIESZ SIĘ UGANIAĆ TO NIE ZNAJDZESZ!A JAK ZNAJDZIESZ TO DEBILA MIŁOŚĆ TA PRAWDZIWA PRZYJDZIE SAMA!

Załamana, sprawiasz wrażenie normalnej, wartościowej kobiet aż dziwne, że jesteś sama ale z drugiej strony trochę Cię rozumiem, bo mam podobne doświadczenia.

baldur- dziękuję za słowa otuchy i zrozumienia :) mamaAniołków- naprawdę się nie uganiam :-) Spotkałam się dzisiaj z moją koleżanką i znów zaskoczenie - wydaje się, że porządnego faceta sobie znalazła. Ja nie wiem gdzie te dziewczyny ich poznają :D Ale czy na pewno porządny, to wiadomo, czas pokaże. Ewidentnie muszę zmienić towarzystwo, z którym spędzam najwięcej czasu :)

do Załamana ludźmi "Randman- dlaczego z góry? Dlatego, że wcześniej ją poznał to jest się czym chwalić? " Bo ma coś czego nie mają inni. Coś, czego za pieniądze nie kupisz. Nie wiadomo, czy ją wcześniej poznał. Ważne, że najwyraźniej być tak wspaniały, ze jego kobieta tylko i wyłącznie z nim chciała to zrobić. Zresztą, kwestię przewagi dziewictwa nad "przechodzeniem" można omawiać z różnych punktów i szukać "dziury w całym" a i tak zawsze ci wyjdzie, że normalny facet chce na żonę i matkę swoich dzieci dziewicę a sam chce mieć miłe doświadczenia z różnymi. Tak w ogóle to Ty nie jesteś dziewicą, prawda?

Gość do załamanaludźmi
ilu mialas partnerow? bo jak wiecej niz 5 to porzadna nie jestes

Gość znawczyni007
wszyscy zajeci i wcale nie tacy przyzwoici

Gość na zone tylko dziewica
i juz

Randman: akurat nawet dziewictwo za pieniądze kupisz, ale to już zupełnie inny temat. Nawet za pieniądze możesz je "odzyskać". Jeśli chodzi o Twoje pytanie to nie, nie jestem, aczkolwiek uważam się za porządną i przyzwoitą. Nie upijam się, nie stosuję nielegalnych używek, nie jestem wybitnym leniem i nie pasożytuję na innych, nie traktuję ludzi bez szacunku, nawet jeśli gdzieś w głębi uważam, że na to zasługują. Potrafię być szczera w stosunku do innych, traktuję dobrze tych, którzy mnie traktują dobrze, a dla tych, którzy nie potrafią się na to zdobyć na pewno nie jestem niemiła. Nie uważam, że jestem złym materiałem na żonę (co nie znaczy, że męża szukam, przynajmniej na razie) i nie uważam żeby dziewictwo jakkolwiek przesądzało o wartości człowieka. do załamanaludźmi: Czy to pytanie jest zadane na poważnie? Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć to mogę napisać, że 2óch, ale nie uważam, żeby liczba 5 miała mieć jakieś znaczenie. W ogóle dziwie się, że temat o poznaniu porządnych mężczyzn zboczył na temat dziewictwa. FUBAR: ja tutaj zaglądam co 2-3 dni, ale widzę, że za dużo osób się nie udziela :)