Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzaca o domku

Marze o wlasnym domku za granica

Polecane posty

Gość marzaca o domku

Juz od 2 lat marze o własnym domku, 1,5 roku temu nawet chcieliśmy kupić swoje chociaż male mieszkanko, ale niestety wtedy nie spełnialiśmy wymagać. Bank zwodzilil nas pol roku z wszystkimi papierami, a hipoteki nam nie przyznano :( Przez ta sytuacje odechciało nam się kupna mieszkania, ale czekamy z nadzieja, ze wreszcie przyznają nam mieszkanie spółdzielcze na które czekamy ponad 3 lata. Czekamy, czekamy i doczekać sie nie możemy... :( Obecnie ceny mieszkań spadły w kraju w którym mieszkamy, to jest dobry czas dla nas na kupno mieszkania. Dzis przeglądam oferty i oczom nie wierze, ze widzę domek za realna cenę w miejscu gdzie zawsze chcieliśmy mieszkać, jeszcze rok temu byly tam ceny o jakieś 40 000 e wyższe. Nawet nie śniłam nigdy aby tam mieszkać :) a teraz gdy jest okazja, to mój mąż nie ma ochoty na kupno mieszkania 😭 On chce czekać na spółdzielcze, pewnie kolejne 3 lata :( Pragnę własnego kata jak niczego na świecie... Wiem, wiem inni na jedzenie nie maja i tez by chcieli mieć takie problemy jak ja, ale ja naprawdę tak bardzo pragnę, w końcu urządzić się tak jak zawsze o tym marzyłam... To się wyżaliłam... :)

W Norwegii na kole podbiedunowym dają działki za darmo, bo tam się nikt nie chce budować;p

Gość jojiojoi
e wreszcie przyznają nam mieszkanie spółdzielcze na które czekamy ponad 3 lata. a z jakiej okazji mielibyscie je dostac?

Gość marzaca o domku
Z takiej okazji, ze mieszkam w kochanym kraju gdzie mieszkania spółdzielcze nie należą sie tylko biednym... :) Do Norwegii sie nie wybieram :)

Gość marzaca o domku
Dodam jeszcze, ze domek znajduje się 2,5km za dużym miastem... Chyba umrę z rozpaczy jak ktoś inny mi go sprzątnie... :(

Gość marzaca o domku
Quis leget haec? - dziekuje za szczere zyczenia i rowniez pozdrawiam :P

Gość marzaca o domku
Estera Goldbaum - a gdzie ja napisałam, ze w pl mi kredytu dac nie chcieli?

myślałam że w pl mieszkasz jak piszesz że chcesz mieć dom za granicą ... jak chcesz mieć dom w kraju w którym mieszkasz to nie za granicą przecież

Gość marzaca o domku
...za granica kraju w którym sie urodziłam... Wszyscy skumali, aby ty się czepiasz i trzeba do Ciebie pisać jak do dziecka z I klasy

Gość marzaca o domku
Quis leget haec? - za moich czasów jeszcze gimnazjum nie było... :P

Gość jojiojoi
Z takiej okazji, ze mieszkam w kochanym kraju gdzie mieszkania spółdzielcze nie należą sie tylko biednym... No to pochwal sie, gdzie istnieje takie eldorado...

Gość marzaca o domku
jojiojoi - nie lubię się chwalić :)

Gość marzaca o domku
Estera Goldbaum - to ty nie potrafisz czytać ze zrozumienie :P

Gość jojiojoi
nie, no powaznie, napisz, w jakim kraju przecietni obywatele moga dostac wlasne mieszkanie, nie badz psem ogrodnika:D

Gość marzaca o domku
Wole być psem ogrodnika :D

Gość kajmanka1
Eeeeeeee czegoś tu nie rozumiem ????????????? Skąd to niby masz dostać te mieszkanie spółdzielcze ??????????????? Przepraszam bardzo ale staram się o mieszkanie komunalne i już 9 lat czekam i tylko taką drogą mogę mieć swoje lokum ew kupić ew TBS ale to tam właśnie czeka się od 2-5 lat min i jeszcze trzeba warunki spełnić !!!!!!!!! Więc jakieś bzdury wypisujesz z tym spółdzielczym mieszkaniem no chyba że ty za granicą mieszkasz ???????//

Gość czyzbys mieszkala w Irlandii
Jsli tak to przykto mi, ale kredytu na dom mozesz jeszcze dlugi czas nie zobaczyc. banki nie chca dawac i naprawde daja w wyjatkowych sytuacjach (b. wysokie zarobki, duze oszczednosci, stala praca itd.). A na dom z councila mozesz sobie poczekac jeszcze i z 10 lat. A nawet jesli cos ci zaproponuja to mozesz dostac w takiej dzielnicy albo w tak tragicznym stanie, ze odechce ci sie wszystkiego.

Gość marzaca o domku
Quis leget haec? - piszesz o sobie?

dobrze dobrze , przeleciałam tylko text pobieżnie ... ale jak się pisze że za granicą to chyba za granicą kraju w którym się mieszka , taaaaak domyślamy się że chciałaś wyraźnie zaznaczyć że nie mieszkasz w pl napisz nam czym się tam zajmujesz bo mnie to ciekawi

Gość marzaca o domku
Nie mieszkam w Polsce, mieszkam za granica, w Irlandii na szczęście tez nie

Gość marzaca o domku
Estera Goldbaum - no widzisz i już Cie lubię, potrafisz sie przyznać, ze przeczytałaś mój post pobieżnie :) Jestem opiekunka środowiskowa osób starszych, ale po co ja to pisze jak i tak stwierdzisz, ze to wymysł...

Gość marzaca o domku
Estera Goldbaum - nie uważam, ze brzydki, każdemu odpowiada co innego, prawda? Ja nie chciałabym tam mieszkać.

Gość marzaca o domku
Quis leget haec? - również zegnam i życzę miłego dnia 🖐️