Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzaca o domku

Marze o wlasnym domku za granica

Polecane posty

Gość tenemos
Ja pierdole i po co zgadujecie gdzie mieszka? Ja to jak widac podnieca, ze ze przynajmniej na kafe wzbudza jakies zainteresowanie, bo w swoim kraju jest podrzednym emigrantem. Dajcie na luz, obojetnie gdzie mieszka, wiadomo, ze nie zarabia duzo, bo inaczej na zadne mieszkanie by nie czekala.

Gość niekoniecznie biedna
nie musi kasy miec ...80% szwajcarow wynajmuje mieszkania..nie wszytskie narody musza miec tendencje jak polacy...tu w pl. kazdy sie musi budowac.....nie wszedzie tak jest...i nie kazdy na emigracji wegetuje..

Gość marzaca o domu
Witam Was :) Temat jest nie o tym gdzie ja mieszkam, wiec dlatego nie napisze. Chyba raz jak napisałam, ze nie chce i koniec kropka to powinno sie uszanować czyjeś zdanie. Nie jara mnie to, ze w kazdym poście sa domysły gdzie mieszkam, gdybym założyła temat ''Kocham kraj w którym mieszkam, bo ... itp to wtedy bym go podała, ale przecież temat jest nie o kraju w którym mieszkam, a o moim marzeniu, które mam nadzieje sie kiedy spełni. niekoniecznie biedna - masz racje, tylko w Pl każdy musi sie budować, tutaj większość obywateli tego kraju ma mieszkania spółdzielcze. Zauważyłam, ze większość uważa, ze mieszkania sa tylko dla biedaków, ale przecież sa również domy spółdzielcze, które nie kosztują wcale mało. Byłam ostatnio u starszych ludzi, którzy maja duży dom z ogrodem ze spółdzielni, w bardzo bogatej dzielnicy za miastem, w domu maja prześlicznie, sami musieli sie urządzić, bo spółdzielnia nie zapewnia marmurów, pozłacanych klamek itp, gołym okiem mozna bylo zauważyć, ze ci Panstwo maja duzo pieniedzy, a jednak posiadaja dom ze spółdzielni. Dlaczego wiekszosc uwaza, ze wszędzie musi byc tak jak jest w PL??? Polska niestety jest duzo do tylu ze wszystkim, taka prawda, ale przecież nie wszędzie sie tak zyje. Jedna pani dziś tutaj napisała, ze ogrzewanie gazowe to rzadkość :D , chyba w PL... Gdybym była taka biedna jak tutaj ktoś zasugerował to wracałabym do Pl do domu (wcześniej już wspominałam, ze pl mieszkałam w domu), nie planowałaby zakupu domu i zostać tutaj na stale. Milej nocy :)