Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzaca o domku

Marze o wlasnym domku za granica

Polecane posty

Gość frentii
krecisz kobieto jak nie wiem. Czekacie na mieszkanie, wiec na pewno pobieracie jakies benefity, nikt nie przyznaje mieszkania ludziom dobrze zarabiajacym. Kolejne polskie pasozyty za granica:O

Gość kajmanka1
Aaaaaaaaa mieszkasz no to w jakim kraju ? Bo moja córka wyjechała do Niemiec (byłych wschodnich)i ma mieszkanie od ręki 3-pokojowe śliczne jeszcze miasto im dopłaca ale nie chciałabyś widzieć tego towarzystwa w bloku które tam mieszka:( Choć budynek super z garażami pod ziemią -gdzie nikt nie parkuje bo się boi ,z ślicznym tarasem gdzie spadają pety i śmieci różnej maści :( Mieszkaja tam tam Turcy,romowie i to jest banda :(poza tym czesi polacy i rosjanie którzy są w miarę normalni.Mają pracę i tylko to ich trzyma ,choć szukali mieszkania gdzie indziej nie ma szans :(na razie .Córka wpada w depresję bo boi się wyjść do windy (raz cygan kazała jej oddać torebkę !!!!)W Polsce niestety wynajmowali mieszkanie i o mało do gwiazd nie skakali jak im zaoferowali to w którym mieszkają ale dziś się przekonała dlaczego nikt tam nie chce mieszkać albo się szybko wyprowadza.Także dom jak tani to jeszcze zależy gdzie sprawdź dzielnice dobrze ci radzę !!!!!!!!!!!

Gość marzaca o domku
Trochę zboczyliśmy z tematu... Ktoś razem ze mną marzy o domku, albo również mieszka za granica i nosi się z zamiarem kupna mieszkania?

Gość Kiciu Miciu Misia Mysia
kajmanka LOL. czytaj ze zrozumieniem kobieto:)

Gość marzaca o domku
frentii - w kraju w którym mieszkam nie ma wysokich benefitow jak ty to nazywasz... Otrzymuje dodatek na dzieci (mam 2 ) tak samo jak obywatele tego kraju i nie sa to kwoty jak w np Anglii. Wolałabym nie dostawać tego dodatku i nie płacić tak wysokich podatków jakie tutaj place. W życiu nic nie ma za darmo, najpierw dostaniesz później oddajesz... Jeśli nawet sa Polacy którzy takie pieniążki pobierają to ich sprawa, jak dają to sie bierze :) Powiedz, ze Ty byś nie wzięła? Nie lubię ludzi zawistnych...

Gość frentii
kajmanka, mozesz napisac wiecej na jakiej zasadzie corka tam mieszka? Panstwo daje w uzytkowanie mieszkanie tylko dlatego, ze ktos decyduje sie mieszkac w danym miejscu?

Gość kajmanka1
Też marzyłam o domu ale w Polsce bo ceny ich teraz przynajmniej 2-5 km za dużym miastem zrównały się z moim 4 pokojowym mieszkaniem ,oglądaliśmy chyba z 10 .Owszem piękny ogród (trzeba w nim non stop coś robić ) samemu ogrzewać ,wymiana czy awaria grubszej rzeczy to kupa kasy .Koleżanka właśnie sprzedaje dom bo ma go powyżej uszu ,od niej się dowiedziałam co to znaczy mieć dom :) U mnie w mieszkaniu jak coś się zepsuje to dzwonię do spółdzielni i zaraz albo dość szybko pojawia się ekipa (dach w zimie przeciekał -zrobili zaraz) bo bali się że o odszkodowanie ich zaskarżymy.Wcałym domu mam w zimie ciepluteńko i nic mnie nie obchodzi :)Mam ładny balkon na otwartą przestrzeń wokół cisza i spokój ,i mieszkam na ostatnim 4 piętrze gdzie mam dwóch fajnych sąsiadów i ciszę ,ciszę i spokój :)

Gość frentii
taa, najprostsze wytlumaczenie prostych ludzi - jak ktos sie z toba nie zgadza, to na pewno jest na maksa zawistny i w ogole sra na zielono z zazdrosci. Robisz wokol siebie sztuczna tajemniczosc jakbys nie mogla po prostu napisac w jakim kraju mieszkasz (od razu cala kafeteria cie rozpozna:O). Dziwie sie po prostu, ze ktos dostaje od tak mieszkanie i pytam sie, w jakim kraju takie rzeczy sie dzieja. Gdybys byla normalna osoba, to bys po prostu odpowiedziala na pytanie🖐️

Gość marzaca o domku
kajmanka1 - dzielnica sprawdzona, od dawna marzyłam aby tam zamieszkać. Gdyby mi nie zależało na dzielnicy już 3 lata temu kupiłabym mieszkanie, bo w gorszej dzielnicy sa tańsze, dużo tańsze. Dlaczego córka nie zmieni miejsca zamieszkania?

Gość kajmanka1
FRENTI oczywiście .Mąz córki pracuje w firmie budowlano-remontowej ,od roku i szef sam mu pomógł to mieszkanie załatwić -czekali miesiąc ,trzebabyło załatwić formalności i zdeklarować remont mieszkania na swój koszt(tylko że ten remont to raptem było pomalowanie ścian)bo gładzie były ,kupno zlewu armatury ,śmieszne koszty :)Okna nowe,kafelki na podłodze i ścianach były.Tylko jak mówię jest to 10-cio piętrowy ładny blok z zewnątrz!!!!!!!!!! Wewnątrz na jednym piętrze gdzie znajduje się 7 mieszkań to raptem dwa sa zamieszkałe ,bo wszyscy z tamtąd uciekają ze względu na romów !!!!!

Gość marzaca o domku
kajmanka w PL tez miałam dom, wiec wiem z czym sie to wiąże. Jeśli kupujesz dom to zakładasz, ze będzie Cie na niego stać, mam na myśli utrzymanie tego domu, ewentualne naprawy itp Czy ty uważasz, ze w domu nie mozna miec zawsze cieplutko? Dom którym jestem zainteresowana ma ogrzewanie gazowe :) Estera Goldbaum - nie nie mieszkam w Norwegii, Ty tam mieszkasz? frentii - jestem z natury uparta, wiec jeśli nie mam ochoty napisać w jakim kraju mieszkam to nie napisze, mam takie prawo.

Gość frentii
i po co niemcy niemcy do siebie zapraszaja taki element i jeszcze im funduja mieszkania? Przeciez romowie nie pracuja, ciagna pewnie tylko kase od panstwa, wiec jaki jest z nich pozytek dla panstwa?

Gość kajmanka1
CAHĘTNIE zmieniła by mieszkanie ale to są rejony gdzie zaczyna się remontować byłe niemcy wschodnie ,buduje się markety,drogi ,robi remonty i mąż córki niestety jeszcze rok związany jest kontraktem i muszą tam mieszkać .Jedyne pocieszenie że wprowadza się coraz to więcej Polaków i tej chołoty mniej ale Niemcy litościwi i Cyganów trzymaja mimo ze nie pracuja,nie płacą bo wola to niz żeby włóczyli sie po ulicach :(

Gość frentii
A nie pisz, zreszta i tak prawdy nie napisalas, bo sam fakt, ze ktos placi podatki nie znaczy od razu, ze nalezy mu sie mieszkanie. Pewnie twoj maz malo zarabia jak na pensje w tym kraju, ty nie pracujesz, macie dzieci, wiec czekacie na mieszkanie socjalne i tajemnica rozwiazana. Skoro placicie wysokie podatki, to jest to zapewne skandynawia, i tyle. Nie pisz tylko prosze, ze jak dwoje ludzi pracuje i dobrze zarabia, to dostaje sobie od panstwa za darmo mieszkanie.

Gość marzaca o domku
Kajamanka - w kraju w ktorym mieszkam nie ma Romów. Dlaczego Twoja corka nie zmieni miejsca zamieszkania? Przecież tak sie nie da zyc dłużej, to uciążliwe, maja dzieci? freentii - "Dziwie sie po prostu, ze ktos dostaje od tak mieszkanie i pytam sie, w jakim kraju takie rzeczy sie dzieja..." Czy ja napisałam od tak sie dostaje mieszkanie? Czekamy juz 3 lata, a to dlatego, ze nie chce byle gdzie i byle jak. Moja siostra otrzymałam nowe mieszkanie w bloku (rok budowy 2008) po roku oczekiwania, ale na wsi. Ja chce domek lub parter, duże i za miastem dlatego czekam juz 3 lata, ale wiem, ze sie doczekam po juz mam niskie pozycje na liście...

Gość frentii
kajmanka, az trudno uwierzyc, ze niemcy wschodnie sa az tak wyludnione, ze musza szukac nowych mieszkancow za granica i jeszcze daja im mieszkania. Czy w takich miasteczkach w ogole cos sie dzieje? Czy sa tam prawdziwi Niemcy czy tylko emigranci?

Jesli mowa o podatkach i ze najpierw ci dadza a potem zabieraja w postaci podatkow to obstawiam Francje. Ja uwazam ze zawsze oplaca sie kupic to inwestycja. Przekonaj meza ze wynajmujac albo czekajac na jakies tam socjalnie mieszkanie to strata czasu i kasy/ pozdro

Gość marzaca o domku
frentii - no i Cie zdziwię, bo oboje pracujemy, mój maż ma własna firmę (na zarobki nie narzekam, ale ZAWSZE może byc lepiej) ja pracuje w nie pełnym wymiarze godzin, ponieważ zajmuje sie również domem, dzieci, jeszcze sie dokształcam. Tutaj 90% matek nie pracuje na pełen etat

Gość kajmanka1
Córka szuka mieszkania w okolicy ale wtedy będzie duzo drożej ,choć idzie do pracy i ze względu na to że boi się tam mieszkać wyprowadzą się chyba do 2 pokojowego mieszkania w starym budownictwie gdzie jest bezpiecznie choć drugi raz tyle.Do autorki nie rozumiem cię to się wyprowadź do domku,choć ciekawe bo ogrzewanie gazowe szczególnie w krajach zachodnich jest strasznie drogie i raczej rzadkie !!!!(w Niemczech jest olejowe)więc chyba tak nie do końca sprawdziłaś wszystko:)

Gość frentii
widzisz przeciez, ze u nich dybanie na darmowe mieszkania jest rodzinne. Po co maja kupowac jak wystarczy poczekac i bedzie za darmo?

Gość marzaca o domku
kitka82 - dziękuje za wypowiedz, czekam na męża, będzie za mala godzinkę mam nadzieje, ze uda mi się go przekonać :) Kto będzie trzymał kciuki? Uciekam, będę wieczorem, o 21:30 kończę zajęcia, wiec zajrzę ok 22:00 Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia :)

Gość kajmanka1
Też nie rozumiem dlaczego robisz taka tajemnicę z tego gdzie mieszkasz w jakim kraju ? Koleżanka wyjechała rok temu do Norwegii było pięknie na poczatku :) Pracowała w domu opieki ,dobre zarobki to fakt.Jednak nie ten kraj nie ci ludzie ,tez kupili dom po pół roku !!!!! Mąż cały dzień w pracy ,trzebabyło nając ogrodnika bo tam wszystko musi być na tip -top i nie było mowy o prywatności na przykład bo Norwedzy jak przychodzili to czuli się jak u siebie w domu :) Wraca do Polski sama ,mąż został :(

Gość marzaca o domku
kajmanka1 - następna co jej sie czytać nie chce... Gdzie ja napisałam, ze mieszkam w Niemczech? Teraz tez mam gazowe i nie wyobrażam sobie innego! frentii - a od kiedy to mieszkanie spółdzielcze jest darmowe? :D

Gość pudel z quadelupy
Marząca o domku to chyba ty masz kłopoty z czytaniem bo kajmanka nie napisała, że mieszkasz w niemczech głupia peezdo :o

Gość marzaca o domku
''...bo ogrzewanie gazowe szczególnie w krajach zachodnich jest strasznie drogie i raczej rzadkie !!!!' - nie zgodzę się z Toba Napisałam juz 3 razy, ze nie mieszkam w Norwegii, to ze ktos tam ma to nie znaczy, ze wszyscy tak musza miec. Mi nikt po mieszkaniu nie chodzi, nie rządzi. Wynajmuje place i mieszkam z dziećmi i mężem. Ja tez znam takich co wynajmują mieszkanie, później podnajmują pokoje aby było taniej, ale co to za życie? Mi jest dobrze w tym mieszkaniu, w którym teraz mieszkam, ale marzy mi sie większe bo tutaj mam 3 pokoje. Gdybym miala choc jeden pokój więcej, nie marzyłabym o wyprowadzce. pa

nie ma nic za darmo:) ani nie ma takiego kraju w ktorym wszystko przychodzi latwo. ALbo dadza a potem zabiora jak wczesniej wspominalam albo w ogole nie dadza. Najlepiej liczyc na siebie na wlasne rece i na wlasna glowe :):):):

Gość marzaca o domku
pudel z dupy :D czytaj uwaznie cyt "(w Niemczech jest olejowe)więc chyba tak nie do końca sprawdziłaś wszystko'' Z tego zdania mozna wyczytać, ze ona uwaza, ze ja mieszkam w Niemczech i niby złapała mnie na kłamstwie bo w Niemczech nie ma ogrzewania gazowego. Do wieczora

spox ale macie cisnienie na kraj w ktorym ona mieszka. Dajcie jej spokoj A co to ma za znaczenie??. Ja ten zrozumialam inaczej: ze z mezem maja troche rozbiezne marzenia bo jedno chce domu a drugie czegos tam. Wiec nalezy pogadac z mezem skoro ceny nieruchomosci spadaja to nalezy sie zastanowic 100 razy nad zakupem. Ja z mezem kupilam nasz kacik w tym roku i jest super. nie jakies wynajmowane lokum, wiem ze moze byc ladne i czyste bo tez taie mialam przez 5 lat ale jak juz sie zebrao w skarpete to sie kupio:)Po co komus placic jak nie panstwu to jakiemus wlascicielowi

Gość heeeeeeeeeeeeeee???
marzaca..na bank mieszkasz w austriii...1000 procent..tam daja gemeinde wszystkim...albo sie meldujesz i po roku sama mozezs szukac....