Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...happyMymmy...

Majóweczki 2011

Polecane posty

Gość majóweczkaaaa
kochane uważajcie też z kleikiem kukurydzianym,fakt ryżowy może powodować zaparcia,ale kukurydziany rozwolnienie. Dawajcie po mału i po trochu na pierwsze razy i obserwujcie,pozdrawiam

Aneczka ale Twoja mała spi, tylko pozazdroscic. a Ty skad jestes? Ja z wielkopolski. Agatekgagatek ja zazwyczaj ubieram małą na dwór w body, bluzeczka z dł. rękawem i bluza lub sweterek.Lekką czapeczkę lub bez. Spodenki i 2 warstwy na stópki. Jak było zimno ostatnio to zakładałam jej kombinezonik z polara zamiast bluzy. No i kocyk i jest git:-) U nas noc jak zwykle, spanko od 21 bo 8. Pobudki o 2, 4 i 6 na cycusia.

lenaaa my już po krótkim spacerku. a teraz mały się zdrzemnął. co do tematu wózków. to ja mieszkam w domu więc zwracałam dużą uwagę na cenę a nie na wagę ;-) wybralismy tako warrior i jestem bardzo zadowolona. Ale kiedyś byliśmy na tydzień u teściów, którzy mieszkają na 4 piętrze, bez windy. i to był koszmar. na mieszkanie w bloku warrior jest za ciężki.

urke_38 ja już wcześniej o tym pisałam. Też mam problemy z tarczycą po porodzie. Tyle, że u mnie endokrynolog wciąż się głowi, czy to nadczynność tarczycy, czy poporodowe zapalenie tarczycy. W tym drugim przypadku nie powinnam brać leków, bo organizm sam się reguluje. No ale mi kazali brać dużą dawkę metizolu plus propranolol. Po tym hormony zaczęły się normować, ale dostałam uczulenia na metizol. To potem próbowali z thyrozolem i thyrosanem. Nadal mam takie uczulenie , że hej i nawet zyrtec już nie pomaga. Musze łykać dodatkowo lek sterydowy- encorton. A zaczęło się tak banalnie, bo czułam się osłabiona i puchły mi nogi.. ;)

hej dziewczynki, widzę że od rana buszujemy na kaffee :) my z Zofią dzisiaj zaczęłyśmy od jabłuszka :) ja jako dobra i przykładna matka podeszłam do nowegło jedzonka bardzo ambitnie... nałożyłam dwie łyzeczki a Zośka co??? praktycznie wszystko wypluła! chyba jeszcze nie jarzy co się z języczkiem robi hehe ale pierwsza pruba zaliczona, jutro następna urke - ja podaje malej kleik ryżowy bo po kukurydzianym dostała jakiegoś uczulenia, robie go wlaśnie na bebilonie 1, jesli chodzi o kupkę to nie ma żadnego po kleiku problemy herbatak u nas koperkowa, wypija mała ok 90 ale podaje jej jak juz jest troszkę głodan bo tak to za bardzo też nie chce, casem daje tez rumianek, ale pielęgniarka srod. mówiła mi ze rumianek wyjaławia jelita jak się czesto podaje więc u nas raz na jakis czas, ostatnio widziałam w sklepie że od 4 mis. jest już wiekszy wybór herbatek wiec pewnie bedziemy jakies inne juz testować agatek - ja tez bylam ostatnio u fryzjera :) najlepsza terapia antystresowa

Hej dziewczyny:)przepraszam,że się nie odzywałam, ale najpierw weekend i wyjazd, a od wczoraj moje maleństwo ma katar, wiec biedne jest bardzo a ja w stresie. czy któraś z Was ma i stosowała fridę? ja do tej pory miałam tylko gruszkę, ale dziś mój mąż ma nam kupić fridę, bo przy większym katarku gruszka u nas się nie sprawdza. Dzwoniłam do mojego pediatry i kazała mi smarować nosek od środka patyczkiem kosmetycznym z kropelkami Tetrisal S, które są roztworem soli fizjologicznej i oczyszczać. Na szczęście maluch nie ma temperatury, ale marudna jest,bo ją ten podły katar męczy.Teraz śp,i a ja idę troszkę dom ogarnąć. Pozdrawiam serdecznie:)

ech.. dopiero pisałam że spi a tu juz koniec... teraz jeszcze drzemie ale tylko na rekach jak go bujam ;-) a zarzekałam sie ze nie rozpieszcze dziecka ;-) Agatekgagate, marga ja nie ubieram zbyt grubo. zazwyczaj podobnie jak siebie. ale krotkich spodenek juz mu nie wkładam bo to juz jest takie wrzesniowe ciepło ;-) chociaz w niedziele był taki upał ze miał krótkie. wczoraj miał cienkie spodenki, skarpetki i cienka bluzke z długim rekawem a pod spodem krotkie body, skarpetki i czapeczka. kocyka jeszcze nie używam. Michciu_28 trzymam kciuki, zeby to jednak było chwiolowe. biedna jestes z tym dobieraniem lekarstwa. ja tez sie nigdzie nie moge na dłuzej wyrwac przez to karmienie cycem...

witam was dziewczyny jak mija poranek?? widze ze tu od rana jest aktywnie:) mola Julka wlasnie spi wiec ja mam czas na ogarniecie w domu i zrobienie obiadku :) urke co do wozka to ja tez mam z tako i jestem bardzo zadowolona :D

Gość majowka2011..
przynajmniej nie wypierasz się, że acomitam, to Ty.tyle dobrze. chociaż i tak wszystkie wiemy, że to Ty pojechałaś po majowkach ale już nieważne. powiem Ci jedno, nie radziłabym obrażać innych tylko najpierw popatrzeć na siebie. bo Tobie też wiele brakuje do ideału. pozdrawiam. :) 3majcie się dziołchy.

Agata ja używam fridy od poczatku. jest absolutnie bezpieczna i swietna. Polecam.

Czesć dziewczyny;-) ja juz jestem po wseleu super była zabawa i Marysiua u babci była grzeczna mała własnie usneła wiec nadrabiam czytanie ;-) duzo nam do nadrobienia agata marga ma racje ja tez uwywam fridy jest bezpieczna i pozwala pozbyć sie kataru tylko trzeba ja czesto czyścic i wyparzać ja na katar robie jeszcze inchalacje z soli fizjologicznej naprawde pomagaja piekna jest dzisiaj pogoda ja tylko mała wstanie to idziemy na specer zapisałam Marysie na nauke pływania idziemy pierwszy raz 25 wrzesnia mam małego stresa ;-) dziecko ide uczyc pływac a sama nieumiem heheh czy może któras z Was juz chodzi na basen?

justyska ja tez nie umiem plywac a z moja bym chciala isc m mnie ciagnie :) moja zasnela ale niedlugo sie powinna obudzic nakarmie ja i uciekamy na dwor sloneczko swieci ale widze wiatwrek jest trzeba korzystac z pogody:P

Hej! Ja dalam mojej dzisiaj kaszke bananowa, oczywiscie porcje mniejsza niz na opakowaniu, a juz w czwartek jablko, pewnie tez wiekszosc wypluje:-) dziewczyny a czy Wasze maluchy daja jakos znac, ze chcialyby siadac? bo moja to tylko jak ja chwyce za raczki to barki podnosi ale nic wiecej, glowa lezy jak lezala :-)

my też myślimy o basenie :) tylko musze się zorientować jak to wygląda u nas na pływalni jeśli chodzi o takie maluszki, ale pewnie niedługo się wybierzemy całą rodzinką moja Zośka to jak ją biorę za roczki, a raczej ona się za moje łapie to przy małej pomocy już siada, choć to jeszcze za wcześnie dla takiego małego kręgosłupa, jak sobie leży to też podnośi nogi wysoko i główkę, silna babka :)

justyska , to malą zostawilas u dziadków ? agata ja używam fridy i gruszki . Do kozuchów chyba lepsza gruszka ,ale na katar z doświadczenia siostry wiem ,że frida niezawodna :) Kochane mi chodziło o to jak ubieracie maluchy do spania hehe :-) i czy kołderką przykrywacie ,czy jak ? Bo u nas wieczory już chlodne , a na poddaszu to wiadomo jeszcze zimniej i Oliwke ubieram w bodziaki i pajacyk misiowy ,a czasem i tak mam wrażenie ,że jej zimno , bo taka chłodna jest , zwlaszcza jak skopie z siebie kocyk . Kolokokta jak mojej dam ręce , to się podnosi sama , lącznie z główką hehe ale pamiętaj ,że nic na silę i każde dziecko ma swój rytm i do wszystkiego w swoim czasie dojdzie . Urk ,to Twój nicpoń w nocy nie śpi i w dzień też licho ?

Basen super sprawa , też bym chciala ,ale niestety u nas w pobliżu nie ma takiego przystosowanego dla maluchów . Szkoda .. JB jak zdrowie u Was ? Mania , jablko kwaśne , może marchewkę będzie chętniej jadła :) My dzisiaj na obiadek jemy ziemniaczki z dynią , no jestem ciekawa :-) Kurde , mieliśmy dzisiaj miec juz ostatnie narazie szczepienie i w sb jak bylismy na urodzinach przyszła taka jedna z chorym dzieckiem i nic nikomu nie powiedziała , a maly miał katar i jelitówe . Teraz siedze jak na bombie i czekam ,oby nic się z tego nie wykluło ! Przełożyłam szczepionkę na za 2 tygodnie ,żeby córę poobserwowac . Eech , niektóre matki są takie nieodpowiedzialne :-(

maly ciągle śpi w samych bodach i pod kołderką. mamy całkiem ciepło w pokoju. niestety i w nocy i w dzien nie spi dłużej niż godzinę (ciągiem)

Marga z jej snu jestem zadowolona, choć czasami tez sie zdarza, ze obudzi sie o 5 i zaczyna krzyczeć;P - dosłownie i trwa to tak z godzinke, wtedy smok i dalej kima;) A ja mieszkam na Pomorzu. A_gata2, ja tez mam fride, ładnie wyciąga pod warunkiem, ze dzidzia tak sie nie wierzga jak moja, bo tu to nie wiem co trzymac, fride, jej głowe czy może rączki:P Kolokokta a nie wprowadzasz po 1 produkcie np na tydzien? Bo ja zrobiłam błąd i wprowadziłam 2 rzeczy a teraz nie wiem co uczulilo małą...

aneczka0611 może wymienimy się dzidziami na tydzień :-P może wychowasz mi młodego ;-)

My juz po spacerku ;-) agatekgagatek88 Marysia została z moja mama była bardzo grzeczna a wesele było 20 km od domu także jakby sie cos działo to bym przyjechała ale moja mama naprawde super sobie radzi także sie nie boje;-) bo tesciowa to jest panikara mała by zapłakała a ona by juz pewenie dzwoniła ja dzisiaj dałam małej banany w słoiczku i nie bardzo jej smakowały bo marchewka to sie zajada;-) kupiłam sobie w końcu smoczek z aventu ten trójprzepływowy do kaszki super sprawa i daje jej kaszke z bananami na noc i zasypia około 21 i spi do 6 zje meczko i odrazu zasypia i budzi sie o 8 i wtedy zaczyna brykać;-)

Justyska to fajnie, że się wybawiłaś na weselu :) Na noc zakładam małemu body z długim rękawem i owijamy go w rożek. Bez rożka nie uśnie, bo tak zaczyna fikać rączkami, że zaraz się budzi. Kolokokta mój też jak go podnosiłam za rączki nie przyciągał główki (zwróciła na to uwagę pani neurolog). Dzisiaj nie ma z tym żadnego problemu :) Także wszystko w swoim czasie. Jutro idziemy na tą rehabilitację, mam nadzieję, że mały nie będzie bardzo płakał. Dzsiaj jest jakiś marudny, niedawno mi zasnął, więc mam chwilkę odpoczynku.

lena a ile czasu uplynelo odkad neurolog zauwazyla, ze glowki nie podnosi do czasu jak sie unormowalo? Mnie neurolog uprzedzila, ze mala bedzie plakac i bylam przygotowana ale z moja Hania to jest tak, ze ona od urodzenia nie znosi rożka, koldry, nic co ja opina i unieruchamia a w tych cwiczeniach to tak wlasnie jest.. jak ja cwicze w domu to tez placze ale mniej. A na noc ubieram ja w body z dlugim rekawem i polspiochy albo spiochy i koszulka z dlugim rekawe no i najrzadziej pajacyk. A kaszke bananowa tez dzisiaj dostala :-) na razie ok

Mam chwilkę, mała w leżaczku ale zaczyna stękać. Ja na noc zakładam jej pajacyka i wkładam do śpiworka. Czasami ją przykrywam kołderką ale się rozkopuje;-)Spiworek to dla mnie wybawienie, nie muszę wstawać i sprawdzac, czy jest przykryta, bo śpi w swoim pokoju. Dopiero jak się obudzi między 2 a 4 to biorę ją do siebie do łóżka. Lecę, bo ze złości gryzie kocyk...

Gość ktory wozek najlepszy?
dziewczyny, dziekuje za odzew :) Zreygnowalam z tego coneco, ktory mialam upatrzony i zdecydowalam sie na tako warrior. Wprawdzie mieszkam w bloku (1-e pietro) ale na samym dole klatki schodowej, od razu przy wejsciu mamy taki maly schowek, wiec problemu nie bedzie z wnoszeniem i ze znoszeniem. Jeszcze raz dziekuje :)

byłam na usg i mam ogromna torbiel,na usg nie wyglada zeby tam cos zlego bylo ale musze zrobic biopsje zeby wykluczyc jakies swinstwa, bo to z takimi torbielami to roznie bywa.mialam jud dawno jeszcze w liceum powiekszona tarczyce ale to moze po porodzie mi sie tak zrobilo, nie wiadomo.hormony mam dobre czekam do jutra co robic dalej,mama ma isc do endokrynologa i sie skonsultowac całe szczescie, ze jest lekarzem to to wszystko idzie szybciej, moze za długo nie bede musiala czekac na ta biopsje, troche sie zalamalam ale juz teraz jest lepiej. wiecie jak to czlowiek o najgorszym zawsze mysli przynajmniej ja tak mam zajrzalam na chwilke, bo z mlodym musze lekcje odrobic Kalina spi, grzecznie dzisiaj spacerowałysmy, nawet troche pospala w wozku:)kupilam taka fajna butelke wielofunkcyjna, zobaczymy czy bedzie chciala pic z niej,ale jeszcze poczekam bo to bardziej do takiej gestszej kaszy albo zupki, wklejam zebyscie zobaczyły http://lovi.pl/produkty,butelka_wielofunkcyjna.html jezeli chodzi o fride to uzywam od poczatku i bardzo polecam, mala jak miala katar to extra:) nadrobie i pozniej sie odezwe jak nie usne:) a dizsiaj przepis na zycie- uwielbiam ten serial ale troche pozno jest pozdrawiam

ja ubieram mala na noc w pajaca tylko, czasami jak juz bylo tak naprawde zimno to jeszcze wkladalam body na ramiaczkach pod pajaca. mala spi ze mna takze "mam ja na oku" :) przykrywam grubym kocem albo kołdra moja:) czy spicie z zapalonym swiatłem? u nas lampka w przedpokoju sie swieci cala noc

no może rzeczywiście jabłko kwaśne, sprubujemy jeszcze jutro i jak coś to bede prubowała z marcheweczką :) kolokotka spokojnie ja też uważam że każde dziecko jest inne, rozwija się inaczej, więc narazie spokojnie napewno powoli zacznie unosić główkę justyska też byłam ostatnio na weselichu, spoko imprezka była, Zośka też była grzeczna, zuchy te nasze maleństwa u mnie po kąpieli, Zosia w łóżeczku śpi ja jeszcze troszkę ogarnę dom i tez idę spać, bo moja mała sie ostatnio roztroiła i robi nam pobudki przed 6 :(

Uff ,ale dzień .. Maluch dal mi do wiwatu :-) Mąż na popołudnie do pracy , więc byłam sama , a ona taaaka maruda się zrobiła. Chciałam jej wprowadzic nowy produkt - dynie z ziemniaczkami z Hippa , bo z narazie tylko Gerber jadła i nie wiem ,czy to nowe danie ,czy Hipp lepszy ,ale zajadła się jak nigdy , buźkę jak ptaszek co chwilę otwierała i mało wypluwała , no więc skończyło się na zjedzeniu całego słoiczka :-) Troche się bałam ,że będzie jakiś alarm ,ale nic się nie działo . Marudziła , bo chciała zasnąc , a na dworze co chwilę ją coś rozpraszało , a nim wróciłyśmy do domu , to była pora kąpieli i tak wszystko się nałożyło , eeeh .. Teraz śpi , choc nie wierzę ,że to spanie na noc . Idę wstawic chlebek do piekarnika i poczytam was sobie :-)