Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 doswiadczona po powrocie

nie jemy dwa dni pod rzad tego samego

Polecane posty

ciekawe no wlasnie dla nas jedzenie jest tak naprawde jedyna przyjemnoscia jaka mamy od kiedy zaczal sie ten koszmarny projekt. na nic nie mamy czasu wiec razem gotujemy po pracy i chcemy jesc cos fajnego, nowego. i czesto bywa tak, ze nim skonczymy zasypiamy. byle do konca roku;) postaram sie znalezc jakied dobre pojemniki i kupic jakies woreczki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ciekawe dzieki bardzo! w weekend zakupie i postaram sie wprowadzic nowe zasady w zycie. jesli kogos urazilo moje wyrzucanie jedzenia to przepraszam, nie mialam takich intencji.

Udost臋pnij ten post

Ja wiekszo艣膰 zamra偶am w woreczkach.Z pozosta艂ych ziemniak贸w to albo pyzy albo kopytka.Ale staram si臋 obra膰 kilka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawe :)
Jak robisz jakis sos zrob sobie wiecej i zamr贸藕 w porcjach na jeden obiad. Jak b臋dziesz potrzebowa膰 to wyjmiesz odpowiedni膮 ilo艣膰. Ja jestem zadowolona z tych pojemnik贸w. Wiele rzeczy trzymam w woreczkach np owoce

Udost臋pnij ten post

Tak jak amita napisa艂a jak zostaj膮 Ci ziemniaki to zrob np kluski 艣l膮skie i surowe w艂贸偶 do lod贸wki. Na drugi dzie艅 ugotuj i b臋dziesz mia艂a obiad.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny czy Wy mrozicie wszystko? owoce? po co mrozi sie owoce?

Udost臋pnij ten post

Ja zamrozilam truskawki np kiedy by艂 na nie sezon. Teraz kiedy chce wyci膮gam i robie kotajl :) Oczywi艣cie nie mro偶e wszystkiego np jablek :D

Udost臋pnij ten post

Dwie godziny gotowa膰 obiad dla dw贸ch os贸b? rozumiem,偶e to razem z czasem po艣wi臋conym na jakie艣 przyjemno艣ci typu sex na szafkach kuchennych ;) dobra,偶artowa艂am.Ale naprawd臋 d艂ugo gotujesz.

Udost臋pnij ten post

Uwierz ze to oszczedza czas nie latam co chwile do sklepu wszystko mam pod r臋k膮, niedaawno kupi艂am kielbase wiejska ktora jest raz na miesiac u nas. Naraz nie zjemy 1 kg wi臋c czesc zamrozilam zeby sie nie zmarnowalo i zeby mi sie nie znudzilo. Najdzie mnie ochota to otworze zamrazalnik

Udost臋pnij ten post

Nie mam tyle miejsca w zamra偶arce,cho膰 truskawki s膮 po偶膮dane.Potem koszmarn膮 kas臋 kosztuj膮. Zamra偶am ca艂膮 zielenin臋 jak膮 uda mi si臋 uprawi膰 na dzia艂ce:pory,selery,lubczyk,koperek,zio艂a.

Udost臋pnij ten post

Amita :D Te偶 jestem ciekawa co tak d艂ugo gotujesz bo ja staram sie nie pakowa膰 w pracoch艂onne dania jak nie mam czasu. Mam na mysli krokiety pierogi itp cos na co trzeba wiecej czasu poswiecic. Zwykle ugotowanie obiadu trwa krocej i po czesci "sam si臋 robi" tzn gotuje

Udost臋pnij ten post

Co 2,3 miesi膮ce przeprowadzam akcj臋: ruszamy 偶elazny zapas i wtedy wyjadamy z zamra偶arki lub zu偶ywamy kie艂basy na 偶urek,groch贸wk臋.

Udost臋pnij ten post

wysmiejcie mnie ale nigdy nawet nie przyszlo mi do glowy mrozenie owocow. kiedys zdarzylo mi sie zamrozic bazylie ale zapomnialam, ze jest w zamrazalniku i znalazlam pol roku pozniej przy odmrazaniu:/ gotowanie nie zawsze zajmuje nam dwie godziny ale seks na szafkach tez sie zdarza;) a tak powaznie to czesto jemy wolowine ktora sie dlugo przygotowuje, wlasciwie to jemy glownie wolowine i ryby jak teraz o tym mysle, czasem schabowe lub mielone ale to raz na ruski rok. wlasnie zajrzalam do zamrazalnika zeby sprawdzic co zamrozilam i wiecie co? mam mnostwo lodu w kostkach, worek mrozonych warzyw ktore pamietam kupilam na chinszczyzne ale zasnelam i nie ugotowalam, znalazlam dwa schabowe ktore wypadly z folii aluminiowej, cos co nie wiem czym jest ale jest biale i wyglada dziwnie. moze to pierogi od tesciowej. jestem beznadziejna gospodynia

Udost臋pnij ten post

O w艂a艣nie dosta艂am ogromna ilo艣膰 szczypiorku i zamiast wyrzuca膰 pokroi艂am i wrzuci艂am do pojemnika. Naprawd臋 wiele rzeczy mo偶na przygotowa膰 wcze艣niej oszcz臋dzaj膮c czas. Truskawki kupi艂am jak byly po 6zl , teraz sa po 12 :)

Udost臋pnij ten post

Krokiety robi m膮偶,bo jest mistrzem nalesnikowym a pierogi kupuj臋.Bo ka偶dy lubi inne.Za to na go艂膮bkach schodzi mi faktycznie ze 2 gidziny.No,nie umiem i zawsze si臋 nastoj臋.Ale mia艂am kolezank臋 co potrafi艂a ulepi膰 200 pierog贸w dzieciom na 艣niadanie.Ja 1 a ona 4 w tym czasie :D Nie mozna by膰 dobrym we wszystkim.

Udost臋pnij ten post

To mo偶e zamie艅 czasem wo艂owin臋 na kurczaka indyka? Co艣 co gotuje si臋 kr贸tko. Jak robie wolowine to owszem schodzi dluzej bo to twarde mi臋so

Udost臋pnij ten post

Ja pierogi uwielbiam ale z braku czasu robi臋 rzadko a kupne nie r贸wnaj膮 si臋 z domowymi. Jak ju偶 robi臋 to oczywi艣cie wi臋cej i mro偶e na 2-3 obiady :D

Udost臋pnij ten post

Kup szybkowar. Ja ju偶 spadam spa膰,bo wykorzystuj臋 jedyny wiecz贸r kiedy to nie musz臋 rano wsta膰 :D je艣li chcesz, to pytaj.Szw臋dam si臋 po kafe to ch臋tnie odpowiem.

Udost臋pnij ten post

Odbiegaj膮c od tematu to czerwone mi臋so nale偶y ogranicza膰 , nie powinno si臋 go je艣膰 zbyt du偶o, ale ryby jak najbardziej

Udost臋pnij ten post

U mnie robi膮 w takim barze i s膮 siper.Dodatkowo znam kilka nr telefon贸w pa艅 kt贸re dorabiaj膮 w taki spos贸b.C贸z,trzeba ruszy膰 drobn膮 przedsi臋biorczo艣膰 :D

Udost臋pnij ten post

ja teraz mam 8 dni chorobowego to moge sobie w koncu pozwolic na posiadowke na necie. szybkowar- nie wiem nawet jak sie tego uzywa, ale poczytam i moze kupie. faktycznie powinnam zaczac gotowac cos szybszego choc nam sprawia frajde wspolne gotowanie wiec czas nie odgrywa wielkiej roli. z domu i tak sie nie ruszamy bo mieszkamy na odludziu i moze raz w miesiacu zdarza nam sie wyjsc do ludzi:) dzieki za porady, spij dobrze

Udost臋pnij ten post

szczypiorek mozna mrozic?! czuje sie jakbym wkroczyla do nowego swiata! a on pozniej nie czernieje? bazylia byla czarna po rozmrozeniu

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 lec臋, zycz臋 udanych zakup贸w heh

Udost臋pnij ten post

Nie czernieje tylko nie mo偶na go tak upchac tylko lu藕no wsypac to tak zamarznie i np do jajecznicy taki prosto z zamrazarki mozna nawet dac Naprawde wiele rzeczy mozna mrozic, ja nie mroze makaronu, ryzu itp a tak to duzo rzeczy sie zdarza

Udost臋pnij ten post

dzieki i dobranoc:)

Udost臋pnij ten post

Poprostu jak sie nie ma czasu trzeba sobie u艂atwiac zycie bo ja nie mam czasu biegac co chwile do sklepu gotuje dla 2 osob dlatego nieraz cos mroze jak zrobie za duzo albo zapraszam rodzinke

Udost臋pnij ten post

呕ycie trzeba sobie u艂atwia膰 :) Do tego celu s艂u偶y zamra偶alnik Pierogi - pisa艂am juz par臋 razy, wi臋c sorry jak kto艣 natknie sie na to po raz kolejny - robi si臋 migiem na takim k贸艂ku z otworami, wynalazek PRL-u, ale kole偶anka kupi艂a niedawno na allegro, wiec jeszcze si臋 da :). Robi sie du偶o, zamra偶a surowe na takiej p艂askiej szufladce u g贸ry zamra偶alnika i s膮 艣wie偶utkie po ugotowaniu- obiad zajmuje 15 minut. Mo偶na mrozi膰 wywar na zup臋 w pojemnikach na l贸d, b臋d臋 robi膰 dzi艣 sos pomidorowy i cz臋艣膰 od razu zapakuj臋 w s艂oiki. Jak si臋 u偶ywa piekarnika (cel dowolny) to mo偶na upiec od razu na dolnej p贸艂ce czosnek (do gulaszu w sp贸艂ce z selerem, do mas艂a) buraki (do sa艂atek, gulaszu) - wystarczy owin膮膰 warzywa w foli臋 aluminiow膮 i 偶aden zapach nie przeszkodzi, nawet ciasto b臋dzie ok.

Udost臋pnij ten post

Aha i naprawd臋 polecam mro偶enie- p贸ki jeszcze jest- 艣wie偶ego lubczyku i li艣ci selera. Jak sie jedno i drugie da do wywaru to 偶adne kostki roso艂owe czy inne maggi nie s膮 potrzebne, pisze to po wielu pr贸bach i b艂臋dach z zupami oraz sosami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z tym has艂em supermodne
ja te偶 jestem dobrze sytuowana ale po prostu nie mam serca wyrzuca膰 jedzenia ;) co to za problem mrozi膰 jak co艣 zostanie? kurde autorko w czym ty widzisz problem nie rozumiem , nie jeden dzi臋kowa艂 by losowi za to co ty masz a Ty tak marnujesz.Pami臋taj co sie zmarnuje w czasie dostatku to r贸wno tyle samo w biedzie zabraknie.Nie zazdroszcz臋 Ci chocia偶 podejrzewam ,偶e chodzi艂o Ci o zrobienie idiotycznej prowokacji i wzbudzenie zazdro艣ci w艣r贸d innych uczestnik贸w forum.Niby in偶 budownictwa.... 偶al mi ciebie, zacznij oszcz臋dza膰 na przeszczep m贸zgu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja nie zazdroszcze nikomu
a autorce tym bardziej, chcia艂a sie pochwali膰 g艂upia g臋艣 ,偶e j膮 sta膰 i mo偶e sobie pozwoli膰 na wyrzucanie jedzenia na 艣mietnik

Udost臋pnij ten post