Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ronal20000

czy Wy tez nie macie nie mialyscie dolegliwosci w ciazy??

Polecane posty

Gość ronal20000

jak w temacie, czy ciezko przechodzicie ciaze, czy bez objawow?

Gość rottana
gdyby nie to że nie mam @ to bym nawet nie wiedziała że jestem w ciaży;] najmniejszej dolegliwości a jestem juz na finiszu:)

Gość gjtrhkr
Każda ciąża jest inna. Ja w 1 ciążę też przeszłam "bezobjawowo" a w 2 od samego początku mam problemy i leżę.

ja miałam takie objawy: pierwsze trzy miesiące: ogromna senność, wracałam z pracy o 18 i kładłam się spać i miałam strasznie wrażliwe sutki, nie byłam w stanie spac na brzuchu potem wszystko przeszło i już nie wróciło drugi trymestr: zaparcia, ale zaczęłam jadać siemie lniane i przeszło teraz jestem na końcówce i od 8 miesiąca często bolą mnie plecy i łatwo się męczę więc w sumie z tych niemiłych dolegliwości typu mdłości, wymioty, puchnące nogi itd. nic nie miałam

Gość ronal20000
zawsze mi sie wydawalo, ze w ciazy to ciagle sa mdlosci, wypioty itd. :) moja znajoma zaszla w ciaze 3 meisiace przede mna, od poczatku ciazy strasznie narzekala, jak ja zaszlamw ciaze "czekalam" kiedy przyjdzie ten straszny czas, a tu nic, moze czesto ziewam i to tylko tyle, pieris bolaly na pocztaku, teraz tylko przy dotyku bola na dole no i sutki delikatnie i tyle tych objawowo. pytam, bo czasem sie martwie, czy wszytsko ok, czy ja oby nadal jestem w ciazy..

Gość ronal20000
*wymioty mialo byc :)

Gość ...,,,
szczęściary!!! Ja (przepraszam za określenie) żygam od rana do wieczora!! Kilkanaście razy. A nawet w nocy. Nic nie pomaga! Jest to druga ciąża i niestety dokładnie taka sama jak pierwsza. Jak tak dalej będzie muszę iść do szpitala bo chudnę i jedzenia tyle zwracam. Dzieci planowane, chciane i długo starałam się to ja nie wiem za jakie grzechy tak mam. No cóż... cieszcie się bo macie z czego, najgorszemu wrogowi nie życzyłabym tego co przechodzę... żołądek to już mam w przełyku a od wymiotowania jestem oberwana, chyba nikt mnie nie przebije:(

Gość ronal20000
:( przykro mi, ale to pewnie niebawem przejdzie. Ja znowu nie mam objawow ciazy i tez sie marwie, czy aby wszytsko ok. jestem w 11tygodniu.

Gość wrzesniowa_mama
MOZNA POZAZDROSCIC ja niestety od poczatku przechodzilam/przechodze wszystkie mozliwe dolegliwosci, a tez jestem na finishu, ominely mnie tylko hemoroidy i wymioty nie jestem jakas uczona, ale wydaje mi sie ze to zalezy od naszego ciala, moze bardziej czy jestesmy w formie, jak i od naszej psychiki, to tak jak wiele kobiet zachodzi w ciaze, nie zdaja sobie z tego sprawy oczywiscie, organizm wytwarza przeciwciala i "zabija" zarodek jezeli jest on dosc silny to jest w stanie przetrwac w organizmie matki, ale jeszcze raz pisze, ze to tylko moje "glowkowanie" bo nie jestem jakas obeznana w tych sprawach

Gość Laloona
Moja ciaza byla bardzo przyjemna. Owszem, mialam nudnosci od 7 do 13 tygodnia oraz poczucie ociezalosci jakos tak w 9 miesiacu i po czesci tez juz w 8, na poczatku bylam tez bardzo senna, ale bardzo to sobie chwalilam, bo jak spalam, to nie czulam, ze mnie muli. Rzygac nie rzygalam ani razu.

Gość ...,,,
stres ci w niczym nie pomoże, skoro lekarz mówi, że wszystko ok to się nie martw bo to, że nie masz objawów nie znaczy, że coś złego się dzieje. Jak widać w twoim przypadku ciąża to nie choroba:) Ja pomimo złego samopoczucia nie stresuje się, bo nic na to nie poradzę że tak mam a na każdej wizycie jest ok! A pozatym dokładnie jest tak samo jak w pierwszej ciązy i wszytko dobrze się skończyło to teraz tez będzie dobrze, wierze w to!! Tylko jestem wkurzona, że nie moge normalnie funkcjonować, wstanie z łóżka to masakra (dobrze, że mam blisko do łazienki) a już nie mówię o wyjściu po głupie bułki na śniadanie lub jakieś inne zakupy...

Gość ronal20000
no to musi byc meczace, podejrzewam, ze nie pracujesz tylko siedzisz w domu, bo w takim stanie, nie da rady dunkcjonawac w pracy, jak widac, akzda kobieta inaczej przechodzi ciaze i tak jest tez z porodem, na nic nie ma reguly :)

Gość Laloona
O wlasnie - ciaza byla idealna, po prostu buleczka z maslem, wiec sobie pomyslalam - ciaza fajna, ja jestem sprawna , w dobrej formie, porod na pewno pojdzie jak po masle. A tu niespodzianka. Moja niby takie sprawne i 'madre' cialo najpierw nie chcialo rozpoczac skurczy, jak mi odeszly wody, trzeba bylo wywolywac, potem trzeba bylo znieczulenie, bo rozwarcie nie postepowalo mimo oksytocyny (z powodu duzego spiecia u mnie), a na koniec mimo baaaaaaaaaaaardzo mocnego parcia dziecko nie chcialo wyjsc i wypychalo je ze mnie dwoje lekarzy i dwie polozne :) Porod tez wspominam bardzo przyjemnie, ale juz taki 'oczywisty' jak ciaza to on nie byl. Ale jaka potem bylam z siebie dumna ;)

Gość ronal20000
:) no domyslam sie, ze dumna musialas byc :)) ja o porodzie jeszcze nie mysle, bo jeszcze troche czasu do niego, ale troche sie stresuje ta moja ciaza, czy wszytsko jest dobrze, jak sie naczytam czasem n a tych forach o ciazy o poronieniach, to ogarnia mnei trach, stram sie nie wchodzic na takie tematy, ale czseto gdzies dziewczyny pisza, ze nagle w polowie ciazy proonily. Jakos ten porod pewnie przezyje, oby ciaza prawdlowo sie rozwijala :)