Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdfd

Centrum Kształcenia ŻAK

Polecane posty

Gość dfsdfd

Co myślicie o szkołach ŻAK...warto tam iść?konkretnie chodzi mi o szkoły policealne jednoroczne, architektura wnętrz lub fizjoterapia, prosze o opinie

Gość ja kończyłam fizjoterapię
czyli biomasaż II. A co chcesz wiedzieć?

Gość wszystkojest ok
ja jestem na techniku usług kosmetycznych i planuję ciągnąć drugi kierunek - fryzjerstwo. fajna szkola i przede wszystkim jej atutem jest to , że jest zaoczna i bezpłatna

Gość dfsdfd
Chciałabym wiedziec czy na koniec takiej szkoły jest jakiś certyfikat i czy ten certyfikat jest wartościowy tzn jak patrzą na niego pracodawcy, czy opłaca się zapłacić te 119 zł/miesiąc, czy zajęcia są dobrze prowadzone i czy dużo jest zajęć praktycznych

Na koniec dostaje się dyplom. Jak patrzą pracodawcy? To jest tylko roczny kurs, więc na pewno nie ma pracy na samodzielnym stanowisku - najwyżej jako pomocnik. Większość osób, która robiła ten kierunek pracuje już w zawodzie - lub podobnym - i chcieli tylko podwyższyć kwalifikacje. Ceny - ja płaciłam z dużą zniżką - dlatego, że placiłam całość za semestr, poza tym była taka promocja - obniżka za zapisanie się na drugi bezpłatny kierunek, ale nie trzeba było chodzić. Co do jakości zajęć - to pewnie zależy gdzie, każda szkoła jest inna. U nas były osoby, które myślały, że skoro płacą - to mogą olać - wyleciały po pierwszym semestrze i nie było zmiłuj.Nauki było sporo, a praktyki - cały II semestr. Dużo się nauczyłam, przyznaję. Ale jeśli chciałabym mieć zawód fizjoterapeuty - to nie bawiłabym się w żadne kursy, a już na pewno nie roczne.

Gość dfsdfd
Ja zastanawiam się nad fizjoterapią bo mi się to podoba a nie ze względów przyszłej poważnej pracy chociaż zawsze to jakiś dodatkowy papierek...ale myślałam bardziej o dekoratorze wnętrz, teraz jestem studentką pierwszego roku sztuki ogrodowej i chciałabym sobie zrobić taki roczny kurs zawsze potem lepiej wygląda CV, tylko zastanawiam się czy warto...aha no i mi chodzi o szkoły w krk

Jeśli to nie ma być twój główny kierunek i źródło utrzymania później - to jak najbardziej, uważam, że warto. :-) No i warto gromadzić papierki - mnie to pomaga, ale mam zawód związany z medycyną.

Gość dfsdfd
Ja się chce nauczyć masażu, bo zawsze warto takei rzeczy umieć....a powiedz mi nauczyłaś się "porządnie masować" czy praktyka była tak bardziej zrobiona na "odczep się"? I znasz może kogoś kto skończył dekoratora wnętrz?

na masaż nastawiony był kierunek biomasaż I (biomasaż II - to właśnie fizjoterapia). Na jedynce mieli straszny wycisk - ale też zajęcia z masażu prowadził chyba najlepszy masażysta z naszego regionu. Na dwójce masażu było mało - bardziej kinezyterapia i fizykoterapia. A jeśli chodzi o przedmioty teoretyczne - to były wspólne w większości.

Gość dfsdfd
aha czyli chcąc się nauczyć stricte masażu to lepiej iśc na I tak? a gdzie Ty chodziłaś do ŻAKa?

Tak, jesli interesuje cię masaż - to na jedynkę. Ja na drugim końcu Polski :-) Ale jeszcze powiem ci, że jeśli chcesz się rzeczywiście wyszkolić - to wybierz jakąś 2-letnią szkołę. Przez rok nigdy się człowiek za dużo nie nauczy - tzn. tak dla siebie - ale ciężko to potem wykorzystać np. w pracy.

Gość dfsdfd
a duże są różnice cenowe w jednorocznym a dwuletnim kierunku?

Gość dfsdfd
a duże są różnice cenowe w jednorocznym a dwuletnim kierunku?

w żaku nie ma 2-letniej masażu. To już trzeba innej szkoły poszukać - ale chyba w Krakowie nie ma z tym problemu? W medycznej w ogóle powinna być bezpłatna - tylko że dzienna. Ale u mnie akurat w medyku zajęcia były 3 dni w tygodniu, popołudniami.

Gość dfsdfd
ale mi dzienne nie odpowiadają bo już bede chodzić na studia dzienne a to chciałam dodatkowe w weekendy

Osobiście poleciałbym Ci AP Edukacja- maja fajne oferty kursów i kierunków. Byłam u nich na kursie wizażu a teraz studiuję administracje i WARTO!

Gość gość
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Asystent nauczyciela przedszkola, dekorator wnętrz, instruktor fitness, filolog języka nowożytnego, grafik komputerowy multimediów, instruktor terapii uzależnień, rejestratorka medyczna, specjalista ds dietetyki, wizażystka/ stylistka, technik elektryk i wiele wiele innych! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra,mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne ZAPRASZA! NABÓR JESIEŃ 2018 TRWA! POLICEALNA SZKOŁA ZAWODOWA DLA DOROSŁYCH • Florysta z aranżacją ceremonii ślubnych • Opiekun osoby starszej • Opiekunka dziecięca • Technik eksploatacji portów i terminali • Technik informatyk • Technik informatyk z programowaniem gier i aplikacji mobilnych • Technik rachunkowości z obsługą spółek • Technik usług kosmetycznych • Technik usług kosmetycznych z odnową biologiczną (płatna) + 2 certyfikaty • Technik weterynarii z zarządzaniem kliniką weterynaryjną KIERUNKI MEDYCZNE • Asystentka stomatologiczna z ortodoncją • Higienistka stomatologiczna z ortodoncją i implantologią • Technik masażysta z fizjoterapią i rehabilitacją sportową • Technik sterylizacji medycznej KWALIFIKACYJNY KURS ZAWODOWY • Cukiernik • Technik żywienia i usług gastronomicznych • Technik elektryk z elektroenergetyką SEP/G1 • Technik budownictwa z gospodarowaniem nieruchomościami POLICEALNA SZKOŁA PROMOCJI KADR DLA DOROSŁYCH • Specjalność: Grafik komputerowy multimediów • Specjalność: Manicurzystka/pedicurzystka KONTAKT: Znajdź nas w Internecie: www.nova.edu.pl Zadzwoń: 796 400 439, 91 307 09 22

Gość Jania

Ja kończyłam żak i uważam że to dobra szkoła, bo nauczyciele jacyś tacy normalni, zawsze mozna z nimi pogadać i ci pomoga, nie to co w innych placówkach. a materiału ani za duzo ani za mało. dokladnie tyle, żeby się wyrobić w dwa lata zaocznie ze wszystkim i zdać egzamin.