Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaAaaav

prowadzicie auto w obcasach

Polecane posty

Hej. Prowadzicie samochod w butach na obcasie. Jest to wygodne??? Mam prawko od marca i na pczątku tylko na plaskiej podeszwie jezdziłam w lato jak w lato - japonki, sandały też płaska podeszwa. A teraz próbowałam w obcasie i mega niewygodnie jest. To kwestia przyzwyczajenia???? Co robicie z nogą? tzn. trzymacie pięte na podłodze czy nogę na szpilce?????

nikt nie jezdzi w butach na obcasie????????????

Gość afsvgsd
ja tylko w obcasach prowadzę, jak jadę w płaskich to muszę sie skupic żeby dobrze naciskac pedały :)

Gość donatka45
to chyba kwestia przyzwyczajenia. Na początku jest trudno ale potem to już bez problemu. ;)

a ja wlasnie muszę się skupić, bo w obcasach nie czuję czy wciskam czy nie zwłaszcza hamulec i mam zawsze zwolnione hamowanie ;) a nie chcę szaleć bo nie jestem jeszcze dobrym kierowcą tj. malo czasu mam prawko i malo przejechane km.

ale na codzień też chodzisz na plaskim? Ja mam 99% butow na obcasie bo je lubie. I za każdym razem mam przebierać?

Na co dzień chodzę na obcasach i jedyne płaskie buty jakie mam to te do samochodu. Mój samochód ma tak ustawione sprzęgło, że nie sposób go wcisnąć do końca w butach na obcasie, zwłaszcza wysokim.

W każdym samochodzie jaki miałam jeździłam w szpilkach i jaoś ne robiło mi to problemu. Mało tego. Ostatni egzamin na prawko zdawałam też w obcasach. Generalnie w płaskim jest mi ie wygodnie, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.

aha jeszcze powiem, ze chodzi mi o obcas taki 8-10 cm bo innych nie posiadam ;) w takich malych 3-5cm to chyba problemu nie ma ale w tych wyzszych nie wiem co zrobic z obcasem. Mi bylo strasznie nie wygodnie.

Gość fdfdssfdfsdfd
Zawsze zakładam płaskie buty, bo jestem odpowiedzialna i wam też to radzę.

Gość a co!
ja w obcasach nie prowadze, bo mi obcas wchodzi pod pedał i blokuje

Gość pisać.....
upup

no pewnie, że tak. Nie mam problemów z tym, tylko kiedy założę buty na większej platformie to muszę wyczuć pedały dobrze.

Gość powinni nakladac mandaty
w drogowce za jazde w obcasach i japonkach. Na kursach zwracaja uwage na to, ze podeszwa ma byc plaska, w miare twarda, but kryty, stopa powinna pod ta twardoscia wyczuwac podloze. Baby, ktore jezdza w szpikach to "zmechanizowane" imbecylki

Tragedia:( kiedyś na postoju widziałam jak baba wyskakuje z busa, w koturnach:O Jeszcze osobówka mogę zrozumieć, ale bus pełen ludzi? kto takie idiotki dopuszcza do ruchu? powinni nakladac mandaty Powinni. Ale polskie prawo jest śmieszne,przywalają się do pasów. No sorry,jak wylece z auta przez brak pasów to mi się stanie krzywda. A jak taka lalunia wjedzie w kogoś przez "brak wyczucia pedała" to kto inny może ucierpiec.

czyli nie jeździcie. W sumie racja z tym bo rzeczywiscie niewygodnie. Chyba bede zmieniac na płaskie bo wygodniej i pewniej się czuje. Wiesz, można wylecieć bez zapiętych pasów na kogoś i zrobić mu krzywdę.

ale nie piszmy czarnych scenariuszy.

hahahah dziękuję za diagnozę mojej osobowości :D przykro mi, ale nie ręczę za wszystkie kretynki nie potrafiące chodzić i jeździć w obcasach 😴

Gość aha ii ach
od kiedy mi się obcas bardzo wysoki zablokował i nie mogłam stopy ruszyc, już nie. Wolę wziać buty do srodka i zmienić, jak muszę mieć wysokie.

Gość zuzizak
ja od samego poczatku jeżdżę na wysokich obcasach czyli 15 lat i nie mam z tym żadnego problemu!!!

można normalnie jeździć... tylko trzeba sobie zdawać sprawę z różnicy wbijasz szpilę w dywanik i noga sama jest gotowa do wciskania pedałów po prostu trzeba popróbować kilkanaście razy na sucho hamowanie oraz przekładanie nóg na sprzęgło bez problemowo 😴 to że jakaś fujara nie potrafi nie oznacza że się nie da 🖐️

Gość samoa
Ja zawsze jezdze w butach na obcasach i to wysokich. Próbowałam kiedyś jeździć na plaskich i kurczę, nie da się! :D Szarpałam autem, w ogóle wyczucia nie miałam, Więc wszystko zależy od przyzwyczajenia.

instruktorzy zazwyczaj zabraniają dlatego, że jak widzą że ktoś sobie nie radzi na płaskim :D lub słąbo sobie radzi to lepiej jest postraszyć tak, żeby w początkowej fazie można było się skupić na mniejszej ilości rzeczy i naukę na obcasach zostawić na inny termin :)

Gość alohaaaa87
ja nie jezdze bo nie umiem pozatym nie lubie chodzic w obcasach i w ten sposob zawsze sie migam że mam płaskie buty bo 1. mialam 3 operacje kolana i 2. przyjechalam samochodem :D i juz sie nikt nie rzuca ze ja slub/wesele/spotkanie w pracy biegam w płaskich butach ;] Znam osoby które sobie swietnie radza na szpilkach na chodnikach i w aucie ale ja do nich nie naleze więc nie mam zamiaru nawet próbować. Jeżdze szybko, dużo i dośc agresywnie więc nie moge sobie pozwalac na eksperymenty przy trasie 200km ze srednia predkością 150km/h i raczej tez odradzam to kolezanka, bezpieczeństwo przedewszystkim, lepiej dojechać bezpiecznie i wysiąść w płaskich butach niż zeby nas karetka z miejsca wypadku zabierała w szpilkach

Gość JKUJH
ja nie jeżdżę bo jest nie wygodnie i się buty niszczą. Zawsze w aucie mam balerinki wrzucone i szybko zmieniam :)