Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

detralexiarka

kiedy jechac do szpitala-poród

Polecane posty

zakladajmy 3 wersje powiedzcie mi kiedy jechac do szpitala zeby nie za wczesnie. to moj 1 poród. 1 opcja. odeszły bezbarwne wody plodowe nie ma skurczy regularnych 2 opcja odeszly zielone wody plodowe 3 opcja, wody nie odeszly a skurcze są nieregularne

hmm..jeśli odeszły zielone wody to do szpitala zaleca się jechać jak najszybciej.Co do odejścia wód czystych,to nie pomogę bo miałam poród kontrolowany,odeszły mi wody w sobotę wieczoremn a urodziłam dopiero w poniedziałek rano.Rodziłam w Uk,i co do skurczów,to mówiły położne że jak będą regularne.tzn to było napisane w karcie,dostałam ulotki ale miałam wywołanie więc cała akcja przebiegała już w szpitalu.

Gość grrrrr..
U nas mowii ze trzeba przyjezdzac w dwoch wypadkach : jak odejda wody (obojetne jakie) albo jak sa regularne skurcze min co 7-8 minut i minimum przez godzine.

1 wody całe nie odchodzą w kilka minut ;) bynajmniej mnie się sączyły przez około 4 godziny,może 5... ;) 2 zielone wody świadczą o przenoszonej ciąży a czy o czymś jeszcze to nie wiem 3 ja nawet nie liczyłam tego :P pojechałam po kilku godzinach,a synek urodził się po 13 godz od momentu gdy zaczęły się sączyć wody ;)

hdsjlkajs pierwsze słyszę z tym chluśnięciem. Mi chlusnęły, wykąpałam się, ogoliłam i pojechałam. W szpitalu rodziłam aktywnie i nikt nie kazał mi leżeć, chodziłam, robiłam przysiady itd.

Gość cure
zielone wody płodowe robią się od tego, że dzidzia zrobiła kupę, jeszcze w brzuchu mamy. A to bardzo dla dziecka niezdrowe i wtedy powinno się szybko urodzić, żeby się nie zatruło.

Gość taka draka nijaka
Ja tam sie zaczelam zbierac do szpitala jak juz mialam skurcze tak co pol godziy. Zanim dojechalam i pozalatwialam wszystkie formalnosci skurcze byly juz czeste. A wody mi w ogole nie odeszly. Jak sie zacznie to bedziesz wiedziala co robic.

Gość cure
A co do chluśnięcia, mi odeszły dopiero przy rozwarciu 6 cm, bolało mnie to, jak cholera. Leżałam podłączona do ktg i poczułam, jakby mnie coś łamało w pół.. Gorszy ból niż same skurcze, nie wiem dlaczego, bo wszędzie czytałam, że to kompletnie nie boli.. A potem łaziłam, jak poparzona, żeby szybciej poszło. :)

ja miałam bezbolesne skócze od rana co 5 minut,po południu zaczeły boleć i na wieczór pojechałam do szpitala(już mocno bolało i przyjeli mnie na oddział),przebili mi pęcherz, "wyciskali" wody,dawali oksytocyne i skończyło się po 16h cc bo rozwarcie poszło "aż" o 2 cm i cóka nie chciała sie wstawić.

Gość K30
Mi wody odeszły około 3 w nocy a w szpitalu byłam około 6:15 urodziłam o 11:40

Gość gość
1 opcja - można jechać do kilku godzin po odejściu wód 2 opcja - trzeba jechać od razu 3 opcja - lepiej poczekać aż skurcze staną się regularne co 4-5 min

Gość gość
"1 opcja. odeszły bezbarwne wody plodowe nie ma skurczy regularnych" Położna nam mówiła, że tak po ok. 2h od odejścia wód powinno się wyruszyć do szpitala. "2 opcja odeszly zielone wody plodowe" Jak najszybciej. "3 opcja, wody nie odeszly a skurcze są nieregularne" Poczekać aż skurcze będą regularne i coraz częstsze.

Gość gość
Ja też słyszałam że jeśli odejdą wody, bez względu na skurcze powinno się jechać do szpitala w ciągu 2 godz, jeśli były zielone- bezzwłocznie. Ja miałam zielone, ale od razu z ostrymi skurczami, o tym że są zielone nawet nie wiedziałam, mąż mnie przebierał i nic nie mówił... No i wiadomo, przy regularnych skurczach (tj co pięć minut, tak mi mówiono), przy krwawieniu, lub czymkolwiek co nas może niepokoić (brak ruchów dziecka bądź przeciwnie, ostre i gwałtowne ruchy).