Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smutna126

Co robic dalej??Po 2 poronieniach

Polecane posty

Witam.Jestem po dwoch poronieniach.Obydwie do 5 tyg. Wygladalo to tak,brak okresu,test,wizyta u gina,i po dwoch-3 dniach krwawienie;( widac jedynie bylo pecherzyk,dalszego etapu sie nie doczekalam.Wsciekam sie gdy widze inne matki,tez bym chciala mic swoja kruszynke.Moje pytanie jest czy miala ,tez ktoras tak,ze nie dochodzilo dalej... musze zmienic lekarza,moj aktualny bardziej mu zalezy na kasie niz na pacjentce i jej dziecku. Jakie podstawowe badania powinnam miec zrobione,gdzie sie je wykonuje,i jak wyglada cenowo(nie naleze do tych bogatych) . Nie mialam robionych zadnych badan w czasie ciazy,nie zdarzylam ich wykoncac...;(Prosze jak kto moze niech mi pomoze... Czy komus w tak wczesnych fazach i po dwoch poronieniach samoistnych udalo sie urodzic zdrowe dziecko?Czekam na odpowiedzi...nie mam juz sil...

Gość df;ghljfdksl;;
nie załamuj się, słyszałam o kobiecie, która po 5 poronieniach urodziła zdrowe dziecko a jedna to po 8. Musisz jednak znaleźć dobrego lekarza, który zdiagnozuje twój problem, niektóre kobiety to nawet cała ciążę musza przeleżeć w szpitalu na patologii. poszukaj może na forum nasz bocian, tam pisze dużo osób z podobnymi problemami.

hej . na poczatek przykro mi ze tak sie stalo . ja mialam tez 2 poronienia : jedno w 6tc (pusty pecherzyk), drugie w 11tc (plud przestal sie rozwija na etapie 8tc) . obie ciaze poronilam w UK a tam ciaza do 12tc to nie ciaza . sama duzo szukalam informacji w necie , dowiedzialam sie ze mialam problem z progesteronem (np plamilam miedzy @ na brazowo) jak zaczelam starac sie o kolejna ciaze to zaczelam brac duphaston na wlasna reke od 17dc do ok 18tc . uwazam ze dzieki temu mam dzis kochanego synka . a badan nie robilam zadnych . powodzenia aaa i odczekaj min 5 cylki od ostatniego poronienia do staran o kolejna ciaze . wiem ze nie ktorzy mowia ze 3 wystarcza ...

Gość a czy z Twoją tarczycą jest
ok? koniecznie sprawdź to to co opisujesz wygląda na ciąże biochemiczne, które jeśli nawracające, to często ich powodem jest niedoczynność tarczycy

Wlasnie slyszalam,ze moze byc cos z tarczyca,dzis wyczytalam jakie badania musze zrobic by sie cos dowiedziec. Duzo osob w ostatnim czasie pytalo mi sie czy nie mam cos z tarczyca,brak apetytu,duzy spadek wagi,czasem problem z oddychaniem i klocie serca...nigdy nie mialam problemy z wymowa czy czyms takim,jednak w ciagu ostatniego czasu,jak zloze zdanie to pozal sie boze,sama sie z tego smieje...bo czasem sama sie nie rozumiem.Dziekuje wszystkim za porady