Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WiecznieGruba...

Odchudzanie od12.09.2011

Polecane posty

Gość WiecznieGruba...

Witam! Od jutra zaczynam odchudzanie ;) Przy wzroście 167 mam wagę 80 kg ;( Dla lepszego samopoczucia i dla swojej akceptacji zabieram się za siebie :) Byłoby miło i łatwiej gdyby ktoś dołączył do mnie:)

Gość zalamanasoba
te same wymiary jestem zalamana musimy naprawde cos z tym zrobic nie poznaje siebie

Gość lonelydays
ja tez...:( sukces obrocilam w prazke, teraz porazke trzeba obrocic w sukces....:( umysl prowadzi, cialo za nim podaza:(

Gość zalamanasoba
dziewczyny pomozmy sobie, zrobmy wspolne odchudzanie. zmierzymy sie jtro i jedziemy ostro z dieta.

Witajcie. wszyscy mnie krytykuja ze doradzam ŻYWIENIE OPTYMALNE DR KWASNIEWSKIEGO,ale ja sama kiedys przekonałam sie o jego wpływie na mase ciała, samopoczucie i zdrowie.przegladam fora na których mnóstwo dziewczyn stara sie zrzucic co nieco i widze jakie meki przechodza i jaki jest efekt. dieta optymalna nie jest dieta odchudzajaca-spadek wagi to ''efek uboczny'' Efekty uboczne...? Znaczna część ludzi zaczynających żywić się optymalnie robi to ponieważ chce się pozbyć dokuczliwej nadwagi. To prawda - Żywienie Optymalne jest najlepszą, ku temu metodą. Przy tym rodzaju żywienia ludzie chudną szybko i trwale. Nie ma mowy o tzw. "efekcie jojo" tzn. o powrocie do dawnej wagi, po okresie intensywnego jej spadku. "Efekt jojo" przy Żywieniu Optymalnym po prostu nie występuje. Nigdy. Żywienie Optymalne ma zresztą wiele innych przewag nad tzw. dietami odchudzającymi. Przy proponowanym przez nas modelu żywienia człowiek chudnie choć nigdy nie chodzi głodny. Głodzić się nie wolno, bo to nieprzyjemne i szkodliwe dla naszego zdrowia. Nikt nie lubi drakońskich głodówek. Inną niedogodnością zawsze występującą przy stosowaniu diet "odchudzających" jest zmuszanie ludzi je stosujących do zjadania rzeczy niesmacznych. Większość z "diet" narzucanych przez pseudo-żywieniowców, zwłaszcza na łamach czasopism kobiecych nakazuje jadanie produktów, które w innych okolicznościach, w ogóle nie znalazłyby się na talerzu, bo są niesmaczne i niezdrowe. Podczas gdy przy Żywieniu Optymalnym można, bez kłopotu dobrać sobie posiłki tak, aby nam smakowały i to bardzo! Sporo z "cudownych" metod na schudnięcie, wiąże się z kupowaniem pewnych preparatów, leków czy ziół. Są to zwykle produkty dość kosztowne, a w ich skuteczność można wątpić. Na Żywieniu Optymalnym ludzie chudą zupełnie za darmo. Nie trzeba przy nim kupować żadnych medykamentów, suplementów i innych preparatów. Nie ma takiej potrzeby. Wiedzę o tym rodzaju Żywienia można zdobyć zupełnie za darmo, np. na wykładach prowadzonych przez nas w klubie Sami Swoi. Można, co prawda, jeżeli ma ktoś ochotę sprawić sobie jedną czy drugą książkę na temat tego rodzaju żywienia, ale i bez tego można sobie poradzić. Czyli Żywienia Optymalne jest, bez wątpienia, najlepszym, najłatwiejszym, najtańszym i najskuteczniejszym sposobem, na uzyskanie wagi należnej. Bez wątpienia, ale to tylko skutek.... uboczny! Żywienie Optymalne, które stosuje coraz więcej osób, aby uzyskać i utrzymać prawidłową wagę ciała w swoich założeniach wcale nie to miało na celu. Ten rodzaj żywienia człowieka został stworzony jako sposób na usunięcie ciężkich chorób. Trzeba przyznać, że bardzo skuteczny sposób. Opracowane tego rodzaju żywienia pozwoliło tysiącom ludzi wyleczyć się z takich dolegliwości jak np. cukrzyca, choroba Beurgera, miażdżyca, nadciśnienie, wrzody dwunastnicy, astma, alergie i wiele, wiele innych, których "państwowa" medycyna nie potrafi, albo nawet nie chce leczyć. Na Żywieniu Optymalnym mijają one szybko. I w tym celu Żywienie Optymalne zostało stworzone. Jest ono skuteczną metodą leczenia niemal wszelkich chorób nękających gatunek ludzki. I to jak łatwą! Nie wymagającą leków, kosztownych badań i zabiegów, ani kosztownej aparatury. A tak pożądany efekt jakim jest uzyskanie wagi należnej występuje nijako "przy okazji" - jako efekt uboczny. I bardzo dobrze! Oby takich "efektów ubocznych" było jak najwięcej! pozdrawiam

Gość WiecznieGruba...
Dziewczyny jak wam idzie? Ja niestety mam za dużo stresów i ciągle coś podjadam ;/ Lecz wieżę w siebie:) Bo to najważniejsze :) Dziś jakieś 1500 kcal. Ale wieczorkiem cw i może pójdę pobiegac :)

Witajcie ;) Ja stosowałam przeróżne diety... i doszłam do wniosku że wystarczy przestrzegać jednej zasady... jeść małe porcje ale często. Zmniejszyć spożywanie soli (nie raz zastępuję bazylią). Zamiast słodyczy jeść owoce. Podjadam między posiłkami.. ale pomidory..zdrowe, dobre i przede wszystkim syte. Na początku nie trzeba się katować ćwiczeniami.. ewentualnie jakiś spacer z koleżanką (kolegą) z godzinkę. Po przystosowaniu do diety zacząć ćwiczyć. Ja już drugi raz się odchudzam... 3 lata temu ważyłam 101kg i w ciągu 8msc zjechałam do 60kg.... potem zaszłam w ciążę i przytyłam. Teraz minęło już sporo czasu od porodu i mogę znowu się odchudzać ;)) Powodzenia

Gość a ile kalorii
schudlas 40 kilo, brawo:)

ciężko mi jest napisać ile to było kalorii.. ;) np. na obiad duszone mięso, ziemniaki bez sosu i warzywa. I nie kopiasty talerz co ważne ;) Nie liczyłam kalorii tylko unikałam nadmiaru tłuszczu i cukrów

Gość a ile kalorii
a smazone cos jadlas?

Gość WiecznieGruba...
Ja w tamte wakacje na diecie kapuścianej schudłam 17 kg. Niestety w ciągu roku przybrałam 4,5 kg;/ A teraz zamierzam byc na diecie jogurtowej ponieważ zależy mi na szybkim spadku wagi i lepszym wyglądzie :))

Stanowczo zrezygnowałam ze smażenia ;) Piekarnik tylko. Jak stosujecie inne diety w których głównym daniem jest tylko jogurt to pamiętajcie żeby dostarczać witaminy do organizmu bo długo na takowej diecie nie pociągniecie ;) Np ZDROVIT http://www.aptekadomowa.com/zdrovitwitaminyimineralydlaodchudzajacychsietablmus24-p-7272.html

Witam wszystkich :) Jestem na diecie Montignaca od 5 dni. Waga nie drgnęła, bo to dopiero 5 dzień, a po za tym dopuszczalna jest Nutella I ja z tego przywileju korzystam. Mam zamiar dziś z tym skończyć :D Mam 176 cm wzrostu i ważę 60 kg. Chcę schudnąć 5kg. Potrzebuję motywacji i dlatego chcę do Was dołączyć...