Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaa.......................

praca w instytucji państwowej

Polecane posty

pracuje ktoś z Was w jakimś urzędzie państwowym? jak się tam dostać do pracy, pomijając znajomości:)?

Gość Daryll
trzeba przystąpić do konkursu szukaj ogłoszeń na stronach internetowych

Gość te coca cola
ha ha ha dobre pytanie ha ha ha o naiwności

tak o konkursach wiem, ale wiem też że są często ustawione. może jest ktoś kto pracuje tam normalnie bez znajomości?

Gość gfhfjtjtjtj
A jakie masz doświadczenie? Ja pracowałam i przystępowałam do konkursów. Jakoś potrafiłam się dostać chociażby na drugie miejsce. :P Jeśli kandyduję to do działu, w którym już pracowałam i mam doświadczenie na danym stanowisku.

Gość Ewwwwka
ja dorabiam sobie w pewnej panstwowej instytucji, pracuje na umowe zlecenie 2 dni w tygodniu bo studiuje dzienie:) Na etat mam szanse dopiero po obronie licencjata, to wymóg formalny. Ale i tak bede musiala brac udział w konkursie na stanowisko Najpierw byłam na bezpłatnych wakacyjnych praktykach ze skierowania uczelni ale ze pokazałam sie tam z dobrej strony, zaproponowali mi umowe zlecenie. a z tymi znajomosciami to juz nie przesadzajcie, tak mowią chyba tylko ludzie ktorzy pracowali co najwyzej na kasie w biedronce. Pracuje w dziale kadr wiec wiem jak niesamowicie zmudne i pelne administracyjnego zamieszania jest ogłoszenie kazdego konkursu na stanowisko, kazdy nasz ruch musi byc zatwierdzany przez prezesa i w procesie zatrudnienia szarego pracownika nie ma miejsca na obsadzenie kogos wzietego z ulicy, bez kwalifikacji ale za to znającego Krysie z sąsiedniego pokoju. Chyba ze autorka pretenduje na kierownicze i dyrektorskie stanowiska, tu juz na pewno sprawa inaczej sie prezentuje:)

Gość ewka wez sie pierdalnij
w ten glupi leb ;/ bylam na stazu w 3 panstwowych instytucjach i nikt sie tam nie dostawal od tak, trzeba bylo miec plecy, a ze tobie sie poszczescilo ... no coz jedna osoba na dzial musi pracowac, nie :D

Gość Ewwwwka
sama sie pierdolnij.... co to za rynsztokowe slownictwo wogole?:/ mama tak do ciebie mowi? pracuje w dziale kadr NFZ, biore udział w procesie rekrutacji od ogłoszenia konkursu do podpisania umowy przez pracownika i wiem chyba lepiej od ciebie jacy ludzie sa zatrudniani. z mojej najblizszej rodziny 2 osoby pracują w ministerstwach, dostali sie tam od razu po studiach, zapewniam cie ze plecow nie mieli ani nawet doswiadczenia zawodowego