Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneta wawa

kot i podroz samochodem...

Polecane posty

Gość aneta wawa

Witam, moj kot ma teraz ok 2 lata i bardzo boi sie podrozowac(dyszy, miauczy przerazliwie,zalatwia sie ze strachu) wiec nie mam jak go zabierac bo sie nie da jechac w takich warunkach;/ jak mial 3 mies to sie nie bal i chodzil po calym aucie, potem przyszla zima i do nastepnego lata juz sie odzwyczail i sie boi :( czy ktos zna jakis sposob aby go przyzwyczaic lub jakies srodki uspokajajace?

jak nbie musisz to go nie mecz :O moj jezdzi od malego i praktycznie zasypia jak auto tylko ruszy. dla Twojego zwierzaka to musi byc stres :O mnie by serce peklo ale jak musisz koniecznie to porozmawiaj z weterynarzem napewno cos poradzi. najlepiej zostaw go w domu pod czyjąs opieka

Gość aneta wawa
hehe niby nie musze go zabierac ale szkoda mi go tak zostawiac pod opieka mamy i to czesto a jak nie bedzie komu zostac z nim... kurcze szkoda ze nie pamieta jaka frajda go czekala na dzialce po tej jego strasznej podrozy :(

Gość aneta wawa
dzieki, zapytam jak pojde go odrobaczyc :)

dla kota najgorsze co moze byc to zmiany typu przeprowadzka, wyjazdy itd. Wierz mi, ze o wiele lepiej dla niego jesli zostanie w domu i ktos bedzie dochodzil niz targanie go ze soba...koty maja w sobie cos takiego jakby gps i czuja ze oddalaja sie od swego domu i wtedy sa niepewne i sie boja. A te wszystkie srodki sa do niczego, daja chwilowy spokoj ale po rozbudzeniu kociaki sa jeszcze gorsze bo juz calkiem nie wiedza co jest grane...jestem doswiadczona kociara i czesto rozmawialam na ten temat z wetami. No chyba ze tak jak ktos tu napisal kot jest nauczony od malenkosci i lepiej to znosi. Ale koty to nie psy nie nosi ich sie wszedzie ze soba!

Gość vfcvxcvxcv
mój sie bał, ale z każdą jazda bardziej sie przyzwyczajał aczkolwiek podstawa to to, abys by ła blisko mój - może nie uwierzycie, jak jechal to wystawiał z transportera łapke i trzymał ja na mojej nodze zawsze a jak był jakiś wiekszy hałas to miauczał i spoglądał mi w oczy, jakby wołając ratunku dlatego uważam, ze należy oszczedzić kotu popdróży zostaw go w domu, niech ktos do niego przyjedzie my załatwilismy sprawe tak, że wzielismy drugiego kota jak wyjezdzamy na weekend to sasiadka 2 razy dziennie je odwiedza i karmi s a w 2 więc sie nie nudzą a na dłuższe wyjazdy, np. wakacyjne zawsze ktoś u nas mieszka w tym czasie i nie są same kot to nie pies najlepiej czuje sdie w domu i w miejscach mu znanych

Gość aneta wawa
dobra to w takim razie zapomne juz o zabieraniu go :) on to sie wszystkiego boi co nowe wiec raczej nie przyzwyczai sie z powrotem... dziekuje bardzo za rady :)

Gość aneta wawa
i tez sie bal tak jak moj?

Gość aneta wawa
aha no to mi sie raczej nie oplaca faszerowac go jak tyle godzion to dziala a ja jade na 2-3 dni :)