Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamochłonna

Kościół Katolicki to instytucja średniowieczna ... Czyż nie ?

Polecane posty

Gość jelonek poganinie
w oryginalnej biblii stoi czarno na białym przykazanie że nie wolno czcić obrazów i posągów ale w bibli katolickiej zmanipulowano ten tekst

Gość zawsze prosto myślący
kolego jelonku to pwenie też wierzysz w mgłę smoleńską ... coż kato-nacjonalizm polski odmóżdża skutecznie

Kościół jest skostniałą strukturą nie nadążającą za zmieniającym się światem, zbytnio zagląda ludziom do mieszkań i zbyt wielką władzę daje w ręce swoich "pracowników".

Gość pyfkujący
polscy biskupi to najwięksi poganie w polskim kościele są całkowicie achrześcijańscy i nagminnie uprawiaja zabobon i fetyszyzm

Gość pyfkujący
pamiętacie te teksty że HIV to kara za grzechy albo że katastrofa smoleńska to kara za grzechy albo że szatan mnoży się w polsce tym gościom całkiem odbiło

Gość jelonekkk..
dla chrześcianina Biblia jest jedynie historią i drogowskazem zamierzeń Boga wobec ludzi , wprowadzeniem 'do nowego świata i porzadku ' , poznaniem Boga i historii ludzkich zachowań wobec niego. Ewangielia jest tzw. nowa erą pewne nakazy Biblii sa już mniej dogmatyczne , a Ewangielia jest żródłem w kk nie ma figurek Boga , a jedynie Syna i Marii , którzy byli ludżmi ,i krórym to oddaje się cześć , modlac się do nich jako przez pośredników , przyjaciół , pomocników nieco to skomplikowane i niby bałwochwalcze , ale Jezus i Maria byli w pewnym okresie ludżmi , i to już nie jest bałwochwalstwo tym bardziej , ze te fifurki , czy obrazy , częst płaczą , rzeczywistymi ludzkimi łzami ...jak było zapowiedziane w Ewangielii

Gość żołenka
to czemu jelonku beczysz nad stertą kartek

Gość jelonekkk..
nie cierpię braku tolerancji i szargania symboli przez innych czy to lansiarstwa , czy z nienawiści , czy też z innych powodów :O

A co powiesz jelonek na temat ukrywanej przez kościół ewangelii wg Judasza i tego, że najprawdopodobniej Jezus miał potomstwo z Marią Magdaleną?

Gość jelonekkk..
bzury lansowane przez szukjacych sensacji

No właśnie. Wszystko wychodzące po za aktualną naukę kościoła i to co jest dla niego wygodne automatycznie jest bzdurą tudzież herezją. :O

Gość jelonekkk..
nie herezja , tylko normalna bzdura . Judasz się powiesił w chwili śmierci Jezusa , a Ewangielie zostały napisane paredziesiąt lat póżniej gdyby Judasz spisywał swoją za życia , to nie powiesiłby się , gdyż nie miałby powodu wiedząc ,że Jezus współżyje z Magdalena i jest zwykłym człowiekiem prosta choćby logika ...a niestety on sie powiesił , jak mówią wszystkie tradycje i przekazy wtedy wszystko byłoby wymyslone i Ewangielie byłyby jedynie zwykłą bzdura ale tak nie jest , gdyz istnieli świadkowie , uczniawie , i dlatego ta wiara powstała , gdyż wszystko było prawdziwe zwykła sensacja wrogów kk, niestety

A czy Jezus będąc synem bożym nie mógł współżyć z Magdaleną?

To co jest w apokryfach to bujdy na resorach, legendy i ludzkie gadanie... zostały spisane co najmniej 200 lat po śmierci Jezusa... w wiadomo jaką ludzie mają bujną wyobraźnię

Gość jelonekkk..
współżycie z magdalena wśród apostołów i gromady uczniów nie przysporzyłoby Mu chwały , zostałby ślad , nie mogliby kłamać wszyscy na ten temat byłby jeszcze jednym jedynie z nawiedzonych , mającym kobitkę i coś tam nauczającym apostołowie oni porzucili dla Niego rodziny , zresztą sam mówił o tym , że kto słuzy Jemu musi sie wyrzec wiele magdalena podziwiała , służyła , myła nogi i kochała ale to nie była miłość fizyczna

Gość fiszki niemiecki
Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Jak to więc? Czyż aniołowie nie są "na niebie wysoko"? czy w niebie ? Bóg też jest w niebie a nie na niebie

Gość jelonekkk..
nie bądżmy aa tak dogmatyczni tym co napisano wiele lat przed Jezusem. Może Jezus uelastycznił nieco pewne zbyt mocne słowa . Figurki często płaczą nad światem , powtarzam . I nie jest to raczej dzieło szatana , tak że , bez przesady ! Najbardziej szokujący jest zapowiedziany 'cud w fatimie ' gdy 70 tys. ludzi na własne oczy widziało coś do dzisiejszego dnia niewytłumaczonego , a zapowiedzinego , związanego akurat z modlitwami dziewczynek do tych 'figurek '

człowieku fragment który podałeś odnosi się do kultów pogańskich... słońca, księżyca, zwierząt, drzew itp...żebyś sobie złotego cielca nie postawił i nie czcił go... a jeśli anioła widziałeś... to ci gratuluję...

aha i jeśli utożsamiasz niebo z królestwem niebieskim to masz pogląd typowy dla 5 latka... błąd jehowych polega na tym że interpretują wszystko błędnie, zbyt dosłownie i jak 5 letnie dzieci

Gość jelonekkk..
do jehowych nic nie mam , poza tym , że może sa zbyt dogmatyczni i wszystko traktuja dosłownie , a Biblia i Ewangielie są czasami pisane językiem symboli i wiary wolę jak ktoś wierzy , niż jak nie wierzy , a zwłaszcza walczy z wiarą w myśl jakichś tam swoich ideologii

jelonek każdy nawet dogmatyczny błąd jehowych da się normalnie naukowo i sensownie wytłumaczyć... dla mnie to pajace i tyle. Haha u mnie to plaga z tym gównem jest, przyłazili co 2 dni, ale poradziłam sobie z tym dziwim elementem... raz puka ktoś do drzwi, widzę dwie kobiety... otwieram i mi napierdzielają te bujdy, ja zaprosiłam i po 10 minutach same chciały uciekać :P nie mają pojęcia o prawdziwej teologii, dogmtatyce, historii czy chociażby o językach starożytnych... od tego czasu nikt nie puka do moich drzwi

Gość jelonekkk..
u mnie jehowi maja swój dom naprzeciwko . znam wielu i nie mam nic przeciwko nim . nie narzucaja się aż tak za bardzo . zreszta mają apostołować , to apostołują ...chociaż czasami kiepsko im to wychodzi , ale rozumiem ich i szanuję właściwie niektórzy pseudokatolicy pojawiajacy się od świeta w kościele dla pokazania się , nie są wcale lepsi zreszta to nie katolicy , tylko ochrzczeni , niepraktykujacy i często majacy najwieksze pretensje do kk. zwykli obłudnicy .

Gość swiatkowie jehowi
to szatanisci jehowa po hebrajsku to mącicielka ruina burzyciel