Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petitek lubiś

Czy wasze maluchy mają kolczyki?

Polecane posty

Gość petitek lubiś

I w jakim wieku przekłułyście uszy ?

Moja miała równo na 11 miesięcy i uważam, ze dziecko im mniejsze tym lepiej

Gość a dlaczego im mniejsze
tym lepiej? Jakies wskazania medyczne? :P

Gość hembebenge
Moja miała 5 lat, i sama chciała.

Gość kubek mokrej wody
moja miała 4 miesiące :)

Gość umka
ewkas co to znaczy im mniejsze tym lepiej?????dla kogo ?dla niej?dla ciebie?przeciez ona jeszcze nie wie o tych kolczykach.. moja ma lat i nie ma kolczykow..chociaz na poczatku jak byla niemowlakiem padaly pytania kiedy? wtedy gdy SAMA BEDZIE CHCIALA!! pozdrawiam myslace mamy:)

Nie wskazzania medyczne tylko małe dziecko nie wie co się dzieje i nie odczuwa tak bolu, nie przezywa tego, idąc już ze starszym tak nie jest. Jak przebijesz jendo ucho, to zazwyczaj z drugim jest ciężko, więc nawet dobrze na dwa pistolety, chociaż dużo też zależy od dziecka ale większość jest takich że będzie się bać

Gość kubek mokrej wody
Jak takie myślące jesteście i liczycie się ze zdaniem waszego dziecka, to po chooj chrzcicie dzieci? :D Hipokrytyczne myślące mamusie 🖐️

Gość Kessi543
małe dziecko nie wie właśnie co dzieje i bardzo się boi , bo nie wie co jest grane i odczuwa ból tak samo bo to człowiek tylko mniejszy - co za durnowate myślenie. Starszemu dziecku można wytłumaczyć, co za problem przekłuć uszy nawet w dorosłym życiu

Gość umka
kubek--a czemu hipokrytyczne?

Kessi chyba nie wiesz co piszesz. Przeczytaj sobie co napisałas a poźniej sie wypowiedz. Uważasz, ze starszemu dziecku, w wieku 2 lat wytłumaczysz, ze idziemy teraz przebić uszki ale nie boj się, nie będzie bolało. Rozumiem już 10-latce czy starszej to , ok ale nie takiej małej Śmieszne to co piszesz

A po co 2 latce przebijac uszy? Czy taka dziewczynka nie ejst ladna sama w sobie i potrzebuje dodatkowej ozdoby?

Gość kubek mokrej wody
umka - bo wszystkie z was tu śmierdzą hipokryzją 🖐️ aż urocze jesteście w tej swojej śmieszności :)

mój maluch miał 12 lat i sam chciał.Po tyg zdjeła kolczyki i do tej pory nie nosi.W życiu nie przekuła bym uszu małej dziewczynce,bo po co? Co do tezy ,ze dziecko nie odczuwa bólu jak dorosły.Odczuwa!

Gość kubek mokrej wody
scarlett. - chrzczą Ci którzy się boją, cholerne tchórze. A tych którzy są wierzący należy umieść w 1 %.

Gość czarne frugo
kubek jesli nie widzisz różnicy pomiędzy chrztem a kolczykowaniem to gratuluje inteligencji, a raczej jej braku ;)

Ja nie napisałam ze dwuletnie dziecko bez przebitych jest brzydkie. Każdy przebija wtedy kiedy uważa ze jest odpowiedni czas na to

Gość tragadia mówię
jeszcze nie ma bo ma 3 miesiące,poczekam aż skończy pół roku

Ewks ale PO CO? :O Dorosla kobieta dodaje sobie jakiegos tam uroku kolczykami ale malutka dziewczynka? :O PO CO?

Gość kubek mokrej wody
czarne frugo - no właśnie wyobraź sobie, że nie widzę różnicy, bo i w jednym i w drugim przypadku powinno liczyć się zdanie i decyzja dziecka. Hipokrytko 🖐️

Ale czego się boją? Uważasz, że KAŻDA matka, która chrzci dziecko, robi to dlatego że boi się księdza/ teściowej/ czarnej wołgi? Wnioskuję, że nie znasz normalnych ludzi ze swoją wolą tylko bezmyślne marionetki sterowane przez opinię publiczną. Ja ochrzciłam córkę i drugie dziecko też ochrzczę - taką podjęliśmy z mężem decyzję. Jeśli dzieci nie będą w przyszłości utożsamiały się z wiarą chrześcijańską, nie zmuszę ich do tego. Poza tym to temat o kolczykach :D

Gość dfghnjmk,.,mnb
Moja córka ma 11 miesięcy. Jak zacznie rozumieć i sama poprosi o kolczyki to z chęcią ją zabiorę. Ja sama chciałam kolczyki w wieku 3 lat. To nic, że przebijała mi mama igłą i pół roku chodziłam z jednym :D prawie 30 lat temu nie buło kosmetyczek, a szkoda.

I dorosła kobieta ( przynajmniej nie wszystkie) nie dodaje sobie uroku kolczykami, ja np. nosze bo lubię a nie po to, zeby wyglądac inaczej

Gość czarne frugo
jeśli tak trudno jest ci oddzielić dbanie strefe duchową i religijną małego człowieczka od upiekszania na siłe i zrozumieć sens chrztu to ja nic nie poradzę na taki mały rozumek ;( smutne, ale na swój sposób urocze ;) Napisz jeszcze z 1000 razy o hipokrytkach to może ci ulży, niestety od tego rozumku nie przybędzie ;)