Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dellicje

Mój mąż nigdy nie widział mnie nago

Polecane posty

To może znajdź sobie jakies dowartościowujące zajęcie? Dziecko jest absorbujące, pozostaje niewiele czasu dla siebie. Do tego męczy psychicznie i fizyczne (podwójnie jeśli opiekujesz się nim cały czas). Wygospodaruj czas dla siebie - idź na kawę z koleżankami, pospaceruj sama, może zacznij rozwijać jakieś hobby lub idź na wolontariat. Mnie bardzo pomógł właśnie wolontariat z osobami starszymi - miałam z kim pogadać, wyrywałam się z domu, czułam się im potrzebna. Dowartościowało mnie to doświadczenie, poczułam się pewniej we własnej skórze. Może warto byś spróbowała?

Więc problem nie tkwi w tobie i twoim zakompleksieniu tylko w tym,że twój mąż to z całym szacunkiem (jak to mawiała moja babcia) doopa wołowa a nie chłop.

Gość dellicje
Salianka - a jak zanalzłaś ten wolontariat?

Autorko, wrzuć swoje zdj nago bez twarzy, bo cos mi sięzdaje, że jesteś śliczną i niepotrzebnie zakompleksiona kobietką :)

Gość dellicje
Bella - ale po co? ja nie potrzebuje dowartościowania od innych osób, tylko od męża. Myślę, że tylko męźczyzna móglby mnie wyciagnąć z tych kompleksów , tylko faceta brak...

Studiowałam pedagogikę, na ostatnich latach trzeba tam odbyć praktykę w placówce oświatowej lub wychowawczej - zaczęłam szukać. Najpierw trafiłam do Domu Aniołów Stróżów w Katowicach na Załężu. Pracowałam z dziećmi przedszkolnymi. Później poszłam w drugą stronę i szukałam placówki dla osób starszych - tak trafiłam do Dziennego Domu Pomocy Społecznej.

Gość dellicje
dodam jeszcze, że po tylu latach to jest wstyd i też taki strach, bo mąż ma pewnie wyobrażenie inne o moim ciele w ciemnościach wielu mankamentów urody nie widać, za dnia wiadać wszystko i wyobrażam sobie, jaki byłby zniesmaczony moim prawdziwym wyglądem.

DDPS to miejsce gdzie starsi ludzie przychodzą spędzić miło czas (najczęściej w godz.7-15). Mają tam zapewnione posiłki, zajęcia, gimnastykę, wyjazdy. To nie są osoby biedne, choć o przydziale miejsca decyduje MOPS. Właściwie do jakiejkolwiek placówki w swojej okolicy nie pójdziesz z chęcią bycia wolontariuszką, to wszędzie przyjmą cię z otwartymi ramionami.Bo będziesz pomocą, odciążeniem dla personelu i "dodatkową atrakcją" dla osób tam przebywających.

Twój mąż nie jest chyba idiotą i wie,że ciało z wiekiem się zmienia - a już na pewno kobiecie po ciąży, więc w tym temacie daj spokój. Trudno jest się wam przełamać, ponieważ od samego początku dziwnie (jak dla mnie) podeszliście do sprawy. Mam dla ciebie propozycję - kup sobie fajną, koronkową koszulkę nocną (najlepiej ze staniczkiem, by ładnie utrzymał biust), zapal w pokoju kilka świec lub zainwestuj w lampę solna - otrzymasz przyjemne, pomarańczowe, "miękkie" światło - w nim ciało wygląda seksowniej, nie jest mocne więc nikną mankamenty.M

Gość b1
dziwny jest ten twoj maz ale moj by nie wytrzymal gdyby mnie nie podejzal nawet w toalecie a wieczorem jak dzieci pojda spac koniecznie wspolna kompiel i to dosc dluga. to co piszesz to szok. moze zostaw mu otwarte forum na danym temacie i jak przeczyta to zrozumie ze cie krzywdzi bo coz poszanowanie twojego ciala raz dwa ale nie wiecznie a ty zakonnica nie jestes

Gość ihukl
Biedny facet, ja czesto paraduje nago przed swoim mezem i spie tez nago. Nie rozumiem jak mozna sie wstydzic wlasnego meza.

Gość b1
wpadl mi do glowy chory pomysl moze zrob kolacje przy swiecach z szampanem i oswiadcz ze czas na zmiany i teraz ty chcesz nagrode popros go o striptiz moze go to poruszy i zapragnie poznac twoja nagosc