Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooo to ja jeszcze

lubicie chodzic w obcasach? ja chcialabym ale...

Polecane posty

Gość nooo to ja jeszcze

Lubicie buty na obcasach? Wlasnie sobie siedze w kawiarni i stoi obok dziewczyna w mega wielkich szpilkach... W sumie sexownie to wyglada, fajnie wydluza nogi, chcialabym tak :( ale mi hest cholernie w obcasach nie wygodnie :( po 10 min odpadaja mi z bolu nogi i chyba nie zalezy to od butow, bo mierzylam wiele i jakos zawsze to samo:( do tego mam zylaka na nodze, nie jakiegos ogromnego ale jednak jest, w sumie nie powinnam woec ubierac obcasow. A wy jak sadzicie, mozne sexownie wygladas w balerinkach i innych tego typu plaskich butach?

Gość lu ne
chodzę na płaskim często ale jak ubieram obcas to czuję się super, od razu mam inna postawę, inaczej chodzę, bardziej zwracam na siebie uwagę, poza tym wydaje mi się że trening czyni mistrza

Bardzo mi się podobają, ale nie potrafie w nich tak dobrze chodzić i po 2 godzinach umieraaam z bólu.

mam ten sam problem, jak widze dziewczyne na obcasach to mysle kurde super hehe ale sama jakos nie moge, niewygodnie mi i nogi mnie bola i tak jak ty mam zylaki. mam duzo butow na obcasach i zadnych nie nosze tylko od wielkiego swieta...

Gość Alpine Lusia
A nosiłybyście obcasy jakbyście miały 165cm? Ja tyle mam i jak założę to się czuję strasznie jak krowa wielka i gruba (ważę 60kg)

to ząly od wyrobienie stopy, ona musi się przyzwyczaić... ja zaczęłam juz w 6 klasie podstawówki, poszłam na zakończenie roku w mamy butach na 5 cm obcasie, wtedy to było coś...a potem to już po troszku, raz na jakis czas na dyskoteki, i kozaki miałam na obcasie ok 6 cm.. w liceum to juz bardzo często , a na studiach to już norma i nogi mniej bolą, w sumie nie zakładam ich żeby chodzić po mieście, nie wyobrażam sobie w upał ganiać np po zatłoczonym Wrocławiu:/...ale do szkoły, do pracy na wieczór, na wizytę... ale muszą byc wygodne już jak je mierzysz zacznij od ok 7cm ...to jest tak akurat, a ładna szpilka zaczyna sie od 9...wg mnie, ale się przyzwyczaisz

Gość nooo to ja jeszcze
Ha ha wiecie co? Wlasnie patrze a ta dziewczyna ktora zwrocila moja uwage tymi mega szpilkami wlasnie przeszla obok mnie w ... plaskich butach z siatka w reku! :D Pewnie tez umierala z bolu nog i przebrala :D wiec chyba wszystkim jest nie wygodnie! Kto to wymyslil takie buty! :o

a ja mam 172 i noszę:/ czasami nawet z platformą...mama takei łądne sandałki ahhh, ale wysoka jestem..no cóz ze faceci takie kurduple

Gość dffdfdf
a mnie zastanowilo jedno: jak trzeba miec we lbie nasarne zeby brac ze soba laptopa do kawiarni tylko po to, zeby wejsc na jakeis durne forum... i pisac bzdury

Gość onomatopeya
uwielbiam ale tylko przed lustrem, nie ujdę nawet jednego kroku z gracją, wiem, obciach :O

uwielbiam i chodze na codzien praktycznie. Mam adidasy do biegania tylko albo na treningi w balerinkach nie smigam bo mi sie nie podobaja. Ja zawsze staram sie dobrze wybierac buty i mam pare takich w ktorych moglabym chodzic caly dzien i stopy by mnie nie bolaly, w tym 12centymetrowe rowniez. ale faktycznie - ostatnio wieczorem przed sklepem siedzac w aucie dostrzeglam jakies malolatki na obcasach nie wiem czy chcialy byc sexy ale nie potrafily ujsc na nogach i poruszaly sie jak kaczki - nawet faceci ktorzy tam stali sie smiali z nich. Dlatego z dwojga zlego lepiej zrezygnowac.

ja tez często biore buty na przebranie, na wesela, dyskoteki itp, ale jak we własnym meisice ide n balty to raczej ba;eriny albo takei butki skórzanme z trójkatnym obcasiekiem całe czarne w szpic, zeby stukałay i nie wygladały jak kaczki, w szpilkach ciężko tańczyć... po mieście w ogóle nie chodze w szpilkach,,,, z reszta szkoda ich...obcas jeśli jest obleczony skóra to od razu są dziury:/

Jezu ja mam ten sam problem, nogi mi po chwili odpadają. Zawsze jak widzę dziewczynę w ładnych obcasach/platformach to po cichu zazdroszczę i się zastanawiam jak one dają radę w takich butach jeździć np. codziennie do pracy i wytrzymują po 10h. Słyszałam, że to też zależy od butów- podobno z prawdziwej skóry buty są o wiele wygodniejsze.

Gość aaaaaaaawwwwwwwwrrrrrrr
nie lubie, wrecz nienawidze

Gość nooo to ja jeszcze
He he nie mam laptopa tylko internet w iphonie ;) i sobie siedze i czekam bo sie tu umowolam i sobie siedze na kafe :p a co za roznica tu czy w domu? Ja lubie akurat wyjsc z domu i siedziec sobie na forum poza domem :p

jak się nie umie dobrać/ kupić dobrych butów - i do tego nie potrafi chodzić to niestety wszystko boli dobrze że głowa nie boli od noszenia za długich włosów :D 🖐️

Gość nooo to ja jeszcze
Mialam na studiach kolezanke ktora non stop chodzila w strasznie wysokich obcasach, biegala w nich tam i z powrotem zupelnie bez problemu, przez cale studia nie widzialam jej w plaskich butach. Ale ona byla bardzo szczuplutka, moze przez to ze lekka to latwiej jednak na obcach? Ciekawe czy ma to zwiazek?

Gość jolineee
dyrektore ta sukienka z bazaru czy z lumpa? :D

Gość blu.
można się przyzwyczaić, ale but musi być naprawdę wygodny. Dużo miejsca na palce, stabilny obcas, dobre podparcie pod pietą, żeby noga nie zjeżdżała do przodu, dobrze amortyzowany, no i, oczywiście, skórzany.

Gość prawda taka ze
zawsze mialam problem z krzywymi nogami, gdy ubralam buty na platformie z wielkim obcasem problem na te chwile znikl, nogi pieknie sie wydluzyly, kolezanka byla w szko,u mowi ''skad ty masz takie nogi?!' no ale ja przede wszystkim zle sie czuje na codzien w takich butach lazic... no a poza tym nie umiem :(

jolineee dyrektore ta sukienka z bazaru czy z lumpa? uważaj, żebyś nie popuściła z tej sztucznej złości :D

Gość ola olka
Uwiielbiam i chodze ale nie na tych mega tylko takie 10 -12 cm

Gość nawet dyrektorke tu zagladnela
Dyrektorke to ikona tego forum i powinna zostac nowa moderatorka uwazam!

Może spróbuj stopniowo, jak zwykle chodziłaś na płaskich butach to nie przerzucaj się na 15 centymetrowe szpile, kup małe obcasy max 5 cm i naucz się w nich chodzić a później wyższe. Poza tym wg mnie obcas max 10-11 cm jest do chodzenia a wyższe do wyglądania ;)

Gość jolineee
nie popuszcze nie boj sie :D tak pytam bo dawno takiej scierki nie widziałam :)

nawet dyrektorke tu zagladnela Dyrektorke to ikona tego forum i powinna zostac nowa moderatorka uwazam! oczywiście to tekst mojego autorstwa :classic_cool: 🖐️