Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trudnetoooo

Czy jestem w ciąży ?

Polecane posty

nie chce nic mówic ale ja zaszłam w ciaże prawdpodobnie z tego samego płynu przed wytryskiem bo bardzo uwazalismy.........stosunek przerywany

Gość trudnetoooo
ja tu cala w stresie , boje sie niemiłosiernie , nie wiem jak moglam byc tak nieodpowiedzialna i głupia ehh

Gość Trudnetooo
Oby , oby :) bo na prawdę się strasznie boję :/

Gość mart1201
czesc dziewczyny, wiem ze nie jestescie lekarzami i nie dacie mi 100% odpowiedzi, ale moze choc troche rozwiejecie moje watpliwosci. Otoz mialam z partnerem niebezpieczna sytuacje, uprawialismy przerywanego, partner twierdzi ze wyszedl na czas. Jednak mimo to moj organizm od zeszlego miesiaca szaleje. 14 dni przed terminem @ dostalam dwudniowego plamienia, bardzo slabego. W dniu miesiaczki tez pojawilo sie niewielkie plamienie, ale po 3 dniach rozkrecilo sie i przyszlo normalne krwawienie, ktore trwalo 10 dni. Wiem ze to brzmi dosc niebezpiecznie, ale wtedy nie mialam czasu pojsc do ginekologa, mialam trudna sytuacje, zmiana pracy itd. Zaniepokoilo mnie to krwawienie, bo nie towarzyszyl mu zaden bol, a zazwyczaj podczas okresu umieram. Zrobilam test po tych 10 dniach negatywny. Ale w tym miesiacu okresu tez nie dostalam, wczoraj lekko pobolewal mnie brzuch, ale krwawienie nie przyszlo. Dodam ze zadnych innych objawow nie mam. Piersi normalne, tylko temp na poziomie 37 stopni. Jutro zrobie test. Jak myslicie jest szansa na ciaze?

Gość czarnulka1234
troche trudno okreslic, bo plamienie czasem wystepuje w czasie ciazy, ale ty potem normalnie jakbys miaala okres, a to ze teraz sie spoznia to moze jest wywolane stresem zwiazanym z ta pracai itd, nie da sie jednoznacznie powiedziec, no ale testy wyszly negatywnie

Gość pinkiponk
Na przyszłość darujcie sobie "przerywany", chyba, że masz w pogotowiu Escapelle, bo na pewno wcześniej czy później będzie konieczna ;)

Gość HT
Witam:) Chciałabym dołączyć do tematu:) Choć moja sprawa jest troszkę zawikłana;/ Otóż było to tak. 23. lipca pojawił się okres. Było to ok tydzien przed czasem!!! A miesiączkuję bardzo regularnie, bardzo rzadko zdarzaja mi się max 2 dni poślizgu w jedna czy w drugą stronę. Co by nie było nudno to był to mój pierwszy dzień urlopu oczywiście (dostałam rano, a ok 18.00 ruszyliśmy w długą podróż nad morze). Doszłam do wniosku, że może było to spowodowane moim podekscytowaniem i zaaferowaniem wyjazdemxD Okres przebiegał wyjątkowo spokojnie, skąpo i krótko ( a zawsze jestem na ibupromie i jest taki umiarkowanie obfity, trwa ok 5 dni)-to z kolei zwaliłam na "zmianę klimatu" -jestem ze śląska a tu na sam kraniec na północ... ok 20. dnia cyklu pojawiły mi się plamienia, które trwały 3 dni-najpierw myślałam, że znowu będę miała wcześniej okres, ale były skąpe i nie była to czysta krew, potem stwierdziłam, że to chyba plamienia okołoowulacyjne (miewałam, ale krótsze i bardziej skąpe), ale postanowiłam zrobić test-wyszedł negatywny. Dziś jest 34. dzień cyklu a okresu nie ma. . . A taka akcja zdarzyła mi się raz tylko- jakoś po roku od pierwszej miesiączki. Współżyję stosując prezerwatywę i stosunek przerywany, nie doszło do żadnego "wypadku", jedynym logicznym wytłumaczeniem gdyby to była ciąża byłaby wada prezerwatywy. . . Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Gość HT
Przepraszam, miałam na myśli 23. sierpień, nie lipiec!!!!!!!

Gość HT
Dodam jeszcze, że zupełnie nie bolą mnie piersi, za to pieką sutki, pobolewają jajniki, żre (bo tego jedzeniem nie można nazwać) ile widzę, a mam ochotę głownie na słodkie;/ A jestem taka drażliwa, że sama nie mogę ze soba wytrzymać (tu hołd dla domowników). . . i teraz nie wiem czy to takie objawy przed okresem, który wreszcie nadejdzie czy to ciąża...

Hm... wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży - skoro nie doszło do żadnego "wypadku" i jeszcze zrobiłaś do tego test... aczkolwiek taki brak miesiączki i jej nieregularność może zaskoczyć. Ja bym na twoim miejscu poszła do lekarza, on najlepiej będzie wiedział, co się dzieje, czy to normalne, czy jednak coś jest nie tak.

Gość HT
Też wydaje mi się to niemożliwe, ale już zdążyłam się naczytać głupot o przypadkach, gdy nic się pozornie nie stało, a dzidzia była. . . A do lekarza się wybiorę swoją drogą, bo tak czy inaczej planowałam wizytę kontrolną w najbliższym czasie. I chyba ponowie teścik jutro -_-" Dziękuję za odpowiedź w każdym razie:) Jeśli któraś z Pań była w podobnej sytuacji to badzo proszę pisać!!!:)

Ratunku miałam ostatnio dosyć nie fajną sytuacje. W lipcu wyjechałam na wakacje za granice przeważnie okres miałam 3/4 , po tym wyjeździe dostałam 25 lipca. W sierpniu zostałam zgwalcona nikomu o tym nie powiedzialam bo boję się reakcji i wszystko trzymam w sobie chodź mi jest strasznie trudno :( po tej sytuacji dostałam okresu 26 albo 27 sierpnia. Teraz jest 2 październik i okresu jak na razie nie ma ;( Prosze pomóżcie mi co mam zrobić :( to może być ciąża ? ;(

Gość jeanjean
dlaczego nikomu o tym nie powiedziałaś????? i dlaczego nie wzięłaś tabletki 72h po?!

Gość woodyalen
Witam:) mam pytanie od 1,5roku stosuje plastry Evra , przyklejam je praktycznie zawsze tego samego dnia lecz w roznych odstepach czasowych, w czwartek uprawialam sex z moim partnerem bez gumki( jak zawsze ), ale sex zakonczyl w mojej pochwie po raz pierwszy , czy powinnam zastosowac tabletke'" 72h po '' skoro w poniedzialek skonczyl mi sie okres i mam teraz dni nieplodne ? jestem typem osoby ,ktora niezwykle przejmuje sie takimi sprawami, duzo moich kolezanek jest w ciazy ,a ja nie chce powtorzyc ich losu , wiec prosze o szczere odpowiedzi , a nie o pouczanie mnie , z góry dziekuj pozrawiam

hejka. ostatnio uprawialam petting. dotykalismy sie z chlopakiem i on wlozyl mi palca do c**ki, oraz dotknąl penisem mojejc**ki..Nie wiem czy na jego dloniach znajdowaly sie plemniki... i czy wtedy akurat mialam dni plodne czy nie... jakie prawdopodobienstwo jest ze moge byc w ciazy i kiedy powinnam zrobic test... bardzo sie denerwuje...bo mysle ze wtedy byly dni plodne...prosze o pomoc...

Woodyalen, to twoja decyzja czy zażyjesz tabletkę po czy nie. Ja na twoim miejscu bym zażyła, jestem bardzo ostrożna i panikująca w tych sprawach i jeśli by doszło do całkowitego stosunku bez zabezpieczenia, wolałabym być spokojniejsza. Jeśli chcesz uzyskać informacje na temat tych tabletek, osobiście polecam stronę wpadka.pl. Mi bardzo pomogła gdy byłam w potrzebie;)

Gość nikttegonie przewidzial
Witam mam strasznego dola,chyba wpadlam...:( I to z prezerwatywami,to nasze 3 dziecko ..Jestem zrozpaczona...

Hej, jestem pierwszy raz na takim forum :) chcialam was zapytac czy mozliwe jest zajsc w ciaze w 19 dniu cyklu przy cyklach 32 do 34 dniowych? nie ukrywam ze bardzo bym tego chciala dziekuje za odp