Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozumiałem prawdę

w wyborach zagłosuję na PIS bo tylko tak można się przeciwstawić PO.

Polecane posty

Gość faffafafafaf
Ja osobiscie nie zaglosuje!Bo porostu nie ma na kogo glosowac-stale te same pyski tylko stolki zmieniaja przeciez to wielka mafia ktora tylko swoje konta bankowe napelnia-caly Rzad do wymiany..Nikt z obecnego Rzadu nic nie zmieni im nie na naszym dobrze zalezy tylko na stolku i kasie.

Gość ty widzisz różnicę między
wolnością słowa a jej przekroczeniem? wolność słowa nie polega na tym, że możesz gadać co masz ochotę.

Gość Love Police
DLATEGO< ŻE TAKI GŁOS BĘDZIE NIEWAŻNY! no własnie^^ ale cóż, wiekszość społeczeństwa i tak nie zacznie myśleć samodzielnie... szkoda.

Gość Idioci!
Przecież to jedno wielkie kłamstwo, co Kaczor rozsiewa. Tyle spraw przegrał, a idiotom i tak wystarczy, że powie że da... Ale wy jesteście łasi na kłamstwa i zero myślenia. Owszem wcześniej dawał z rezerwy kasy, którą wypracowało wcześniej SLD, ale już dawno wszystko rozdali. Teraz nie ma już z czego... bo wszystko rozdali a PO dostało pustki i jeszcze trafiło na trudny okres. A gdyby pis był u władzy, to byśmy żyli na kredyt, bo chciał takowy koniecznie zaciągać. I te wasze dzieci musiałyby to spłacać...

Gość Love Police
to co to jest "wolność słowa"?

Gość aaaaaaaaaaaawwwee
światowy kryzys to nie jest usprawiedliwienie. Jak by mieli wizję i chęci to mogliby robić realne reformy a nie zatrudniać 70 TYSIĘCY nowych urzędników i podnosić VAT. Tylko, że reformy nie są popularne i grożą bezrobociem a na to zawodowi politycy się nie zdecydują. To jest jeden z problemów demokracji: musisz się podobać ludziom bo stracisz pracę :classic_cool:. I dlatego to wygląda jak wygląda. A grzesiu napierlaski opowiada o zakupie 5 mln komputerów dla dzieci i e-książkach zamiast czołgów oraz przywróćenia podatku 40% od tych 100 tyś ludzi któzy to płacili, jako panaceum na całe zło śwaita. żal żal żal

Gość bibalinna
za ich rzadow przynajmniej cos sie dzieje a nie jak za kaczki tylko afery, klutnie i prokuratura na uslugach PIS, chcecie zyby kosciol sie wtrynial do fszystkiego i rydzyk dalej budowal swoje imperium? a dzieje, się dzieje... posłanka Sawicka, afera hazardowa, położenie stoczni polskich, wyprzedaż za grosze pozostałego jeszcze majątku JAK MAJĄ MIEC TAKIE OSIĄGNIĘCIA to może lepiej nie? :P za kaczki tylko afery, klutnie i prokuratura na uslugach PIS nie, lepiej wysyłać ABW do domów ludzi którzy osmielą się skrytykować PO w internecie :O. Ślepy jesteś? chcecie zyby kosciol sie wtrynial do fszystkiego i rydzyk dalej budowal swoje imperium? kOSCIÓŁ JUZ WTRYNIA SIĘ DO WSZYSTKIEGO. Kardynał Dziwisz oficjalnie popiera PO i otacza się ludźmi, którzy mają w PO bliskich na wysokich stołkach. Do tego PO na podchali reprezentuje krewniaczka kardynała, Barbara Dziwisz. A imperium Rydzyka nie jest finansowane z państwowych pieniędzy tylko z dobrowolnych datków, więc nie rozumiem jaki masz z tym problem?

Gość bibalinna
A gdyby pis był u władzy, to byśmy żyli na kredyt, bo chciał takowy koniecznie zaciągać. I te wasze dzieci musiałyby to spłacać... A teraz żyjemy niby na co??? jak PIS oddawał władzę deficyt budżetowy wynosił 6 czy 7 miliardów. Obecnie wynosi ponad 30 miliardów, po 5 latach rządów PO. Zanim zaczniesz opowiadać bzdury zapoznaj się z cyferkami

Gość a ty zapoznaj się z
harmonogramem kadencji sejmu :classic_cool: 5 lat :classic_cool: buah ahah ah ahah ha ha h aha h

Gość Idioci!
aaaaaaaaaaaawwwee światowy kryzys to nie jest usprawiedliwienie. Jak by mieli wizję i chęci to mogliby robić realne reformy a nie zatrudniać 70 TYSIĘCY nowych urzędników i podnosić VAT. Tylko, że reformy nie są popularne i grożą bezrobociem a na to zawodowi politycy się nie zdecydują. To jest jeden z problemów demokracji: musisz się podobać ludziom bo stracisz pracę . I dlatego to wygląda jak wygląda. A grzesiu napierlaski opowiada o zakupie 5 mln komputerów dla dzieci i e-książkach zamiast czołgów oraz przywróćenia podatku 40% od tych 100 tyś ludzi któzy to płacili, jako panaceum na całe zło śwaita. żal żal żal" Pewnie lepiej zatrudniać w IPN, CBA itd. Będziemy mieli tysiące książek za nasze pieniądze o Wałęsie co wypił, lub gdzie siedział... oraz tysiące komisji śledczych, które dotąd niczego nie wniosły, a kosztowały ogrom kasy... oraz każdy będzie miał przydzielonego swojego agenta Tomka.. Za taką wolność to ja dziękuję...

Gość Love Police
aaaaaaaaaaaawwwee to my mamy demokracje? nie zauwazyłam...:P "chcecie zyby kosciol sie wtrynial do fszystkiego i rydzyk dalej budowal swoje imperium?" Gdyby ludzie i stare mohery troche myślały samodzielnie to kośćół miałby gówno do gadania... I pamiętajcie, jutro ładnie, grzecznie do kościółka zapłacić "ofiare" księżulkowi, bo jak nie to grzech!!! I do piekła pójdziecie.. gdziekolwiek by ono nie było ;) "Za taką wolność to ja dziękuję..." Wolności też już chyba nie mamy :P

Gość Antonio de
Faktycznie z tym PO to dramat i katastrofa trzeba ich odsunąć od koryta ! polecam http://www.blogpress.pl/node/2319 zagłosuje na PiS lub Nową Prawice - Korwina Mikke :)

Gość ja też głosuję na pis
:) i cała moje rodzina i znajomi nie znam już nikogo, kto by chciał głosować na PO

Gość Idioci!
bibalinna A gdyby pis był u władzy, to byśmy żyli na kredyt, bo chciał takowy koniecznie zaciągać. I te wasze dzieci musiałyby to spłacać... " Masz krótką pamięć! PIS walczył o kredyt teraz gdy ogłoszono kryzys światowy i to na wysoki procent, bo kryzys! "jak PIS oddawał władzę deficyt budżetowy wynosił 6 czy 7 miliardów. Obecnie wynosi ponad 30 miliardów, po 5 latach rządów PO. Zanim zaczniesz opowiadać bzdury zapoznaj się z cyferkami" Patrzysz zbyt płasko. Bo jak wchodził PIS, była rezerwa wypracowana przez SLD, która przewalili.. i jeszcze zostawili długi. To co byłoby gdyby zaczynali od długów? Tak jak dostało PO po PISie?

Gość Idioci!
Niestety idiotów jest więcej. Jak to mówił Pisowiec: "ciemny lud to kupi" i jak widać po wpisać kupuje. Gratulować rozumu.

Gość jkm to też porażka
nawet podpisów nie umiał nazbierać :D:D:D A niby tacy zaradni konserwatyści liberalni. Pełno na kafe jego zwolenników. Jak choćby - loooser - 30 letrni bezrobotny od zawsze - offerma to nic dziwnego, że w necie mają poparcie a w realu to kiszka.

Gość bibalinna
Pewnie lepiej zatrudniać w IPN, CBA itd. Będziemy mieli tysiące książek za nasze pieniądze o Wałęsie co wypił, lub gdzie siedział... oraz tysiące komisji śledczych, które dotąd niczego nie wniosły, a kosztowały ogrom kasy... oraz każdy będzie miał przydzielonego swojego agenta Tomka.. Z tego co mi wiadomo to właśnie za Tuska wzrosło o 20% zatrudnienie w urzędach. No i nepotyzm został usprawiedliwiony własnie przez PO - minister finansów upycha dzieci poza konkursem w ministerstwie, a pani Pitera nie widzi w tym nic złego, mimo iż kasę bierze za "zapobieganie Nieprawidłowościom w Instytucjach Publicznych" a ty zapoznaj się z harmonogramem kadencji sejmu OCZYWIŚNIE MASZ RACJĘ PALUSZEK NA KLAWIATURZE MI SIĘ OMSKNĄŁ. Ale wysokość deficytu jest prawdziwa :P. Z dorobieniem dwudziesty-paru miliardów deficytu uporali się w 4 a nie 5 lat

Gość Love Police
Czy wy do cholery myślicie.. macie do wyboru TYLKO PIS i PO? "Ach no tak.. bo babcia Krysia mówi że lepiej na Po... ciocia Wandzia też.. cała moja rodzina głosuje na PO/PIS to ja też.. cóż, jestem tylko małą owieczką (może baranem?).. więc gdzie mi tam do myślenia, zrobie tak jak inni..." a i zapomniałam o znajomych.... :P

Gość bibalinna
Idioci! Niestety idiotów jest więcej. Jak to mówił Pisowiec: "ciemny lud to kupi" i jak widać po wpisać kupuje. Gratulować rozumu. Naprawdę jestem pod wrażeniem szacunku dla oponentów jaki przejawia PO i większość jego wyborców. POPRAWKA: czarny piar dał wam wygrać w poprzedniej kadencji, ale w tej już nie przejdzie!

Gość Love Police
"jkm to też porażka nawet podpisów nie umiał nazbierać" Wiesz, tu bardziej o reklame chodzi.. ciemny naród sam nie szuka i zna tylko to o czym sie mówi, jak widać powyżej "Mam do wyboru tylko Pis i Po..." Wiesz, że był blokowany przez media?

"Tylko, że reformy nie są popularne i grożą bezrobociem " to jest nieprawda. jedyni którzy na reformach mogą stracić to "krewni i znajomi królika". i dlatego żadnych reform partia aferałów nigdy nie przeprowadzi ciągle szukając wykrętów. trzeba być skończonym matołem żeby dawać się po raz kolejny nabierać jak to oni "muszą" podnosić podatki i zwiększać długi a społeczeństwo musi ponosić ich ciężary. przez ostatnie dwadzieścia lat ciągle takie teksty słyszałem. buzek się tłumaczył że długi "muszą" być coraz wyższe bo on "reformy" robi, potem sld się tłumaczyło że "musi" podnieść podatki żeby "ratować budżet" teraz PO się tłumaczy żę i długi i podatki 'muszą' być większe bo "kryzys". i tylko pis obniżał podatki, obniżał długi i doprowadził ten kraj do jakiejś normalności. no ale oczywiście odbiło się to na interesach rozmaitych "sawickich" i "blid" więc maszyna propagandy "antykaczystowskiej" ruszyła. i przekonała idiotów że jedyny rząd który obniżał podatki i długi to "najgorsze co mogło nas spotkać" i "trzeba odsunąć pis od władzy". i odsunęli. a teraz mamy w 4 lata rozpieprzony kraj.

Gość bibalinna
A co do rządów PO - że to wzrost wydatków publicznych, w latach 2008-2010 aż o 140 mld zł (czyli o 10% PKB) był główną przyczyną gwałtownie powiększającego się deficytu sektora finansów publicznych i długu publicznego, który w przeciągu tych trzech lat wzrósł aż o 300 mld zł i rośnie dalej.

"Patrzysz zbyt płasko. Bo jak wchodził PIS, była rezerwa wypracowana przez SLD, która przewalili.. i jeszcze zostawili długi. To co byłoby gdyby zaczynali od długów? Tak jak dostało PO po PISie?" ty chyba nie wiesz o czym mówisz. głupota "młodych, wykształconych, z wielkich miast" po prostu przekracza ludzkie pojęcie. przeczytaj sobie to, może coś z tego zrozumiesz: "Kiedy Platforma Obywatelska przejmowała władzę, w budżecie państwa była nadwyżka. Deficyt na koniec 2007 roku wyniósł niespełna 16 miliardów złotych, a wyniósłby niespełna 10 miliardów, gdyby nasz rząd awansem nie przekazał Funduszowi Ubezpieczeń Społecznych 3 mld złotych na skompensowanie skutków obniżki składki rentowej i gdybyśmy również awansem nie spłacili 3 miliardów z zadłużenia zagranicznego przypadającego do spłaty w 2008 r. Budżet, który przekazaliśmy ministrowi Rostowskiemu, był prawie zrównoważony. Deficyt całego sektora finansów publicznych w 2007 r. wyniósł zaledwie 22 mld zł konsolidacja finansów była więc dość zaawansowana. Nie było wówczas potrzeby gwałtownego obniżania wydatków. Rząd PO pozwolił sobie na rozmaite dodatkowe wydatki, które pochłonęły dodatkowe środki z podatków. W latach 2008-2009 minister Rostowski otrzymał do budżetu z podatków prawie 74 mld zł więcej niż ja miałam w 2007 r. W 2008 r. wpływy z VAT, PIT i CIT były nominalnie prawie o 30 mld zł większe niż w 2007 r., a w 2009 r. prawie o 44 mld zł wyższe niż w 2007 r. Wszystkie te pieniądze hojnie wydano i system utracił równowagę." http://www.obserwatorfinansowy.pl/2010/08/05/gilowska-rzadowi-przetarla-sie-jedwabna-poduszka/

Gość a kogo masz do wyobrów
- PO - tusk i kumplek - PIS - IV RP w nowym sosie - SLD - lewackie obietnice i wielkie wargi Grzesia - PSL - Pawlak i kumple jak zawsze wejdą każdemu do rządowego łóżka - PJN - uciekinierzy z PIS co to nawet chcieliby wracać bo im się pali pod nogami. podpadli w rozgrywkach wewnątrzpartyjnych. - Poparcie Palikota - lewicowy lans kolesia od zadym. co się w peło wyłożył. analogicznie do PJN. - PPP - takie socjalistyczne sld tylko 2 razy bardziej ale wybór :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O

Gość Love Police
Dopóki owieczki będą głosować, a nie bojkotować/protestować.. to dalej będzie tak jak jest, albo i gorzej. Oni wiedzą że i tak nic im nie zrobicie, za to z wami robią co chcą. Kolejny podatek? Wszyscy chórkiem śpiewają "Taaak.. chcemyyyy!" "Nic nie możemy z tym zrobić"...

Gość pan klepka
czarny piar to stosuje kaczka, co do szacunku do openentow to raczej pis go nie ma unikajac debaty za wszelka cene bo nie maja nic do powiedzenia a na ministra MSW znowu chca wcisnac fotyge, z ktorej caly swiat sie smieje, otworzcie oczy i troche obiektywizmu, kazda sprawe w sadzie kaczka przegrywa, to nie ma znaczenia czy sady tez sa naciskane przez PO?

Gość wolę PIS niż następne 4 lata
PO-PSL

Gość nawoływanie do bojkotu
to jakiś agent wpływu salonu.