Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozumiałem prawdę

w wyborach zagłosuję na PIS bo tylko tak można się przeciwstawić PO.

Polecane posty

Gość politykaaaaaaaa
prawda jest taka że wszystkie ugrupowania obiecują złote góry aby tylko wygrac, na tym polega kampania wyborcza - przekonac ludzi do siebie obiecując im to czego akurat oczekują. I nie czarujmy się że jest inaczej. Perspektyw władzy uruchamia wyobraźnie polityków, często bujną wyobraźnie.

Gość mądra dziewczyna_
A ty dalej swoje, ileż to można PiSać, że kieruje się swoimi zasadami, a założenia pisu mi po prostu nie odpowiadają. Co oni mogą nam zaoferować oprócz całkowitego zakazu aborcji i wstydu na arenie międzynarodowej? To oszołomy i tyle.

"Co oni mogą nam zaoferować oprócz całkowitego zakazu aborcji i wstydu na arenie międzynarodowej?" sprawiedliwość, ściaganie przestępstw tych którzy w III rp są nietykalni a odpowiadające za przestrzeganie prawa organy "patrzą w inną stronę". to samo co robili w latach 2005-2007. i nie było to wprowadzanie zakazu aborcji ani zaden wstyd. "że kieruje się swoimi zasadami" nie rozśmieszaj mnie. wystarczy przeczytać to co piszesz o "wstydzie". takiej wiochy jak narobił komorowski wobec obamy, królowej szwecji, czy sarkozyego moknącego na deszczu, że o "bulu i nadzieji" nie wspomnę to nie było mowy za kaczyńskiego. podobnie jak nachlany kwaśniewski na oficjalych wystąpieniach czy tym słynnym wykładzie w rosji. no ale "autorytety" nie kazały się za to wstydzić więc się nie wtydzisz. no ale u kaczyńskiego to ci wszystko przeszkadza. "przekonac ludzi do siebie obiecując im to czego akurat oczekują." ja nie piszę o obietnicach. ja piszę o efektach dwóch lat rządów kaczyńskich i 4 PO. i to się ma jak dzień do nocy. kaczyńscy prawie zrównoważyli budżet, obniżyli podatki i doprowadzili ten kraj do jakiejś normalności. a za PO ciągły wzrost długów, cen, podatków ale propaganda tak wam te głupie łby urobiła że uważacie że to dobrze. aż żal takiego cymbalstwa słuchać.

Gość mądra dziewczyna_
"...czy tym słynnym wykładzie w rosji." Po pierwsze na Ukrainie Po drugie i co z tego? Nic się nie stało, wszyscy obrócili to w żart. I chyba nie bez powodu był prezydentem aż dwie kadencje pod rząd. Ja tam jestem zwolenniczką LSD.

Gość mądra dziewczyna_
SLD :D

Gość politykaaaaaaaa
"ale propaganda tak wam te głupie łby urobiła że uważacie że to dobrze. aż żal takiego cymbalstwa słuchać." a co Ty tak rzucasz epitetami? Kazdy ma prawo miec własne zdanie a Ty nie masz najmniejszego prawa ubliżac ludziom którzy nie myślą tak jak Ty. Ja nadal będę twierdzic że politycy najbardziej troszczą się o siebie i swoje dobro, mam do tego prawo bo to jest moje zdanie. Podkreślam "politycy" a nie jakieś konkretne ugrupowanie. A odnośnie PiSu: gdy PiS przegrał kolejny proces w trybie wyborczym to w jaki sposób skwitował to pan Prezes? Ze polskie sądownictwo jest złe. No gdyby wygrali to sądownictwo byłoby bardzo dobre prawda?

jak to "co z tego"? skoro nachlany prezydent twojego kraju robiący z siebie (i to nie raz) publicznie pośmiewisko nie jest dla ciebie powodem do wstydu to co jest? właśnie o to chodzi że jak ci propaganda każe (nawiasem mówiąc, panie klepka, tak się to słowo pisze po polsku, przez "ż") to o byle bzdurę się będziesz przyczepiać a jak propaganda powie że "to nic takiego" publicznie występujący schlany prezydent nie będzie dla ciebie powodem do wstydu. po prostu masz łeb wyprany propagandą tak że szkoda słów i będziesz na tych złodziei głosowała ile by nie kradli bo ci zawsze wmówią to co będą chcieli.

"No gdyby wygrali to sądownictwo byłoby bardzo dobre prawda?" no skoro sądy wydają niesprawiedliwe, polityczne wyroki to chyba oczywiste że są złe a gdyby takiego wyroku nie wydały to były by dobre. właśnie tym się różni dobry sąd od złego. bo o co pis przegrał ten proces? ano o to że skrytykował strategię wyborczą PO i ich hasło "polska w budowie". to jest żenujące czym zajmują się w polsce sądy.

"Kazdy ma prawo miec własne zdanie a Ty nie masz najmniejszego prawa ubliżac ludziom którzy nie myślą tak jak Ty." jeżeli jesteś cymbałem to będę cię cymbałem nazywał. możesz sobie mieć "poglądy" ale powinny być oparte na faktach. jeżeli nie są i ty się nie odnosisz do argumentów które ci podaję tylko uparcie powtarzasz to samo to cymbałem jesteś. niestety. ja kiedyś głosowałem na tuska. ale widzę co ten człowiek robi i co robi ta cała PO. sam miałbym się za cymbała gdybym dawał im się wodzić za nos. są różnice między politykami, partiami i nie wmówisz mi że nie. ja się nie spodziewam cudów po pisie ale jest to opcja ewidentnie lepsza niż pozostałe które są w tej chwili w parlamencie. wprawdzie tak samo socjalistyczni jak reszta (no ale polacy akurat socjalizm lubią więc to jest wada dla mnie a nie dla większości) ale przynajmniej uczciwi. nie ma wśród nich blidy, rywina, pęczaka, misiaka, karnowskiego, ludwiczuka, sawickiej i innych malwersantów oraz "biznesmenów" których jedyne "zdolności do biznesu" polegają na dobrych znajomościach wśród rządzących. bo naprawdę sytuacja do której doprowadził tusk z ferajną jest straszna. nie dość że budżet nieprawdopodobnie zadłużony to jeszcze gigantyczne zadłużenie wyprowadzone przez "kreatywną księgowość" poza budżet, roztrwonione rezerwy i podwyższone podatki. a wszysto w 4 lata. i jak słyszę że oni mają czelność się czepiać pisu i twierdzić że są lepsi to się we mnie krew gotuje. to oczywiście tylko sprawy finansowe. jest jeszcze ograniczenie wolności, większa kontrola państwa nad obywatelami i większa bezkarność urzędników, wzrost ilości podsłuchów i terror państwa wobec sprzeciwających się jego polityce - zamykanie za "antykomora" czy antyrządowe transparenty, trzykrotnie podejmowana próba cenzurowania internetu.

Gość politykaaaaaaaa
Każdy kto przegra jakiś proces będzie twierdził że sądy wydają niesprawiedliwe wyroki. Za chwilę okaże się że całe polskie sądownictwo jest do wymiany bo przecież w każdym procesie są wygrani i przegrani i dla tych drugich wyrok był niesprawiedliwy. "to jest żenujące czym zajmują się w polsce sądy" jeżeli zajmowałyby się tylko "priorytetowymi" sprawami a nie "duperelami", bo jak mniemam za taki ów proces uważasz, to niestety wielu ludzi pracujących w sądownictwie straciłoby pracę. " bo ci zawsze wmówią to co będą chcieli." no i o tym właśnie mówię, każde. powtarzam KAŻDE ugrupowanie stara się coś wmówic wyborcom, każde bez wyjątku

"Za chwilę okaże się że całe polskie sądownictwo jest do wymiany" no bo jest w znacznej części. nie zapominaj ze nasze sądownictwo nie przeszło nigdy weryfikacji po upadku komuny i ci sami sędziowie którzy wtedy wydawali wyroki tworzyli też system sądowniczy "demokratycznej" polski. "jeżeli zajmowałyby się tylko "priorytetowymi" sprawami a nie "duperelami"" to nie jest "duperela". to że sądy zabierają głos w politycznych sporach jest skandalem i naruszeniem apolityczności władzy sądowniczej. to jest bardzo poważna sprawa świadcząca o tym jak fasadowa jest nasza demokracja. "Każdy kto przegra jakiś proces będzie twierdził że sądy wydają niesprawiedliwe wyroki." tylko że w niektórych państwach sądy wydają polityczne, niesprawiedliwe wyroki. w naszym państwie wygląda to tak że aleksandra jakubowska za fałszowanie ustawy medialnej (afera rywina) dostała 8 mies w zawieszeniu na 2 lata a 19 letni uczeń który na murze napisał "jebać rząd" dostał 11 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. nie wydaje ci się że ten nasze sądy "coś nie bardzo"?

Gość politykaaaaaaaa
"jeżeli jesteś cymbałem to będę cię cymbałem nazywał" znowu epitety - nie potrafisz inaczej prawda? Więc napiszę w tym samym tonie, chociaż nie lubię ubliżac ludziom, zwłaszcza jeżeli ich nie znam. Zrozum durna pało że nie każdy musi zachwycac się PiSem tak jak ty. Każdy ma prawo miec jakieś sympatie i antypatie polityczne i tobie guzik do tego trepie. Więc daruj sobie epitety pod adresem ludzi którzy ośmielają się miec inne zdanie niż ty. I nie spinaj się tak przy tej swojej obronie PiSu bo ci zwieracze puszczą i będzie syf;( Jeżeli moja wypowiedź jest w jakiś sposób obrażająca cię to przepraszam, ale odpowiadam w twoim własnym tonie i stylu.

"Każdy ma prawo miec jakieś sympatie i antypatie polityczne" to jest tylko dowód na to ze jesteś fanatykiem jeżeli zamiast działaniami polityków kierujesz się jakimiś "sympatiami". polityka to nie miejsce na sympatie. pod tym względem to ja bym się może nawet i z tobą zgodził że PO jest "bardziej sympatyczna" i "fajniejsza" niż pis. ale oni nie mają być "sympatyczni" tylko rządzić krajem i dlatego wolę "ponurych buców" którzy rządzą dobrze niż "sympatycznych gości" którzy doprowadzają państwo do ruiny. ty mnie nie musisz przepraszać za epitety, ty mnie przeproś za brak argumentów.

Gość politykaaaaaaaa
"to jest tylko dowód na to ze jesteś fanatykiem jeżeli zamiast działaniami polityków kierujesz się jakimiś "sympatiami"." pudło!!!! nie jestem ani fanatykiem ani sympatykiem:) Jestem osobą całkowicie apolityczną:) może dlatego widzę to czego ty nie widzisz - każda partia chce się "nachapac", zagarnąc dla siebie jak najwięcej! "ty mnie nie musisz przepraszać za epitety, ty mnie przeproś za brak argumentów." przeprosic mogę jedynie za epitety - moje dobre wychowanie tego wymaga. Za nic więcej nie zamierzam bo nie mam za co:D I na tym kończę tę przemiłą rozmowę z Tobą :* Dobrej bezstresowej nocy życzę:)

no bo powiedz mi jak ma działać demokracja, kto ma rozliczać polityków skoro zamiast ich działaniami będziemy kierowali się "sympatiami"? czy ktoś kto nie patrzy politykom na ręce, nie obserwuje tego co robią i nie wyciąga z tego wniosków tylko "sympatii" szuka może się nazywać tak naprawdę OBYWATELEM? to przecież nie są wybory w takim razie tylko jakiś "big brother" cholerny. żart jakiś a nie demokracja.

"Jestem osobą całkowicie apolityczną" a co to znaczy? czy może to że polityka cię tak naprawdę nie ineresuje i nie zajmujesz się tym co się dzieje i właśnie dlatego nie masz argumentów bo po prostu niewiele wiesz. dlatego posługujesz się jedynie banałami "wszyscy kradną" albo podobnymi. mam nadzieję że jako "apolityczny" przynajmniej nie głosujesz.

Gość o jaka ciekawa dyskusja
.....

jak apolityczny to raczej chyba nie głosuje idę kraśc............ za banały nie wsadzają do pierdla więc co mi tam:D:D:D;D

albo nigdzie nie idę:D poczytam sobie jak się dwóch fanatyków kłóci:D:D:D

i d****pa nie chcą więcej pisac:(:(

"jak apolityczny to raczej chyba nie głosuje" różnie bywa. czasami ludzie piszą o sobie "apolityczny" po to aby zrobić wrażenie że skoro są "apolityczni" to mają "obiektywne, nie skrzywione polityką, spojrzenie" w tym często jest to spojrzenie na politykę :D śmieszne to trochę że próbują "apolitycznie politykować" no ale różne rzeczy są w polsce możliwe. donald tusk, zawodowy polityk, facet który przez całe życie praktycznie nic poza polityką nie robił też nawoływał swojego czasu "nie róbmy polityki" :D

Gość off gubisz się w zeznaniach
.

Gość Love Police
A ja tu widze tylko kretynów, którzy znają jedynie dwa słówka PIS i PO. Przekomarzajcie się dalej, która kupa na trawniku jest lepsza....

Gość Love Police
Skoro obywatele zwróceni są przeciw sobie, zainteresowani którą partię z podanych na tacy wybrać, a nie zmianą sytuacji w kraju to nic się nigdy nie zmieni. "Dziel i rządz"

bo polacy chcą socjalizmu i nikt kto im nie naobiecuje "darmoszki" szans nie ma. dlatego wybór jest taki jaki jest. już i tak wybór pomiędzy 4 partiami socjalistycznymi to dużo. jedna jest "chłopska", jedna "postkomuna", jedna "grupa trzymająca władzę" i jedna "moherowa". różnice programowe między tymi partiami są minimalne. wszystkie co do zasady chcą tego samego: sojcalistycznego państwa, państwowej edukacji, służby zdrowia, emerytur i właściwie wszystkiego. a o różnicach rozmawiamy. psl to w ogóle partia chłopska która ma wiejski elektorat i w związku z tym nigdy po władzę nie sięgnie ale za to zawsze ma "100 proc zdolność koalicyjną" cyzli za parę stołków może z każdym. sld i po to "partia właścicieli polski" z tym że sld ma wyborców którzy twierdzą że "za komuny było lepiej" (poza "błędami i wypaczeniami") a PO tych co twierdzą że "teraz jest lepiej" (poza błędami i wypaczeniami). no i jest pis który twierdzi że wszyscy powyżsi to złodzieje i stworzyli patologiczny system dla uprzywilejowanych który trzeba zmienić. i to jest jedyne co ich od reszty różni a ja, ponieważ się z tym zgadzam to uważam że są trochę lepsi od innych.

Gość właśnie widziałem
w wiadomościach faceta z papryką który obwinia obecny rząd o to że powódź zniszczyła mu uprawy żałosne obwiniac kogokolwiek o żywioł bo nad żywiołem nikt nie może zapanowac tandetna zagrywka pisu zreszta wszyscy są siebie warci "Love Police A ja tu widze tylko kretynów, którzy znają jedynie dwa słówka PIS i PO. Przekomarzajcie się dalej, która kupa na trawniku jest lepsza...." no w końcu jakiś trzeźwo mylący osobnik

Gość a ona może offerme za
"cymbała" pozwać i sąd będzie miał więcej zajęcia :D 🖐️