Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xtrdyfguihk

dziecko po wczorajszym szczepieniu Pomocy !!

Polecane posty

Gość xtrdyfguihk

wczoraj była na szczepieniu po 1.5 roku... mała każde szczepienie dobrze przyjmowała i wszystko było ok.. a teraz ;/ nie wiem co jest grane na plamki na rączce do łokcia;/ do tego podwyższona temperatura;/ ciagle płącze;/ dałam jej już lek przeciwgorączkowy ale co z rączką? jest w plamki moge czymś smarować?

Gość xtrdyfguihk
nikt nie chodzi na szczepienia?

Gość idz do lekarza spytac sie
nie przyszlo mi jeszczse do glowy aby tu najpierw szukac pomocy a pozniej u lekarza...

Gość xtrdyfguihk
dzwoniłam i pow ze nie ma już przyjęć... dlatego pytam was.

Gość na pogotowiu nie przyjmuja?
a to ceikawe...

Gość qwdfgvbhj
goraczka moze wystapic to normalne nie panikuj a plamki to moze zbieg okolicznosci , jakies uczulenie na proszek ???

w takim razie zadzwon tam jeszcze raz i spytaj sie, gdzie w takiej sytuacji mozesz jechac z dzieckiem. Jesli u nich nie ma miejsca to gdzie?

na pogotowiu przyjmują po 18 inteligentna istoto zadzwoń do przychodni i poproś recepcjonistke żeby połączyła Cie bezpośrednio z lekarzem. Powiedz że to bardzo pilne

Gość xtrdyfguihk
boże nie pytałam was o lekarzy tylko czy któraś też tak miala proste.. a plamki z uczulenia miała by na całym ciele..a ma tylko na rączce ze szczepienia.. pozatym nie zmieniam jej płynu

tak naprawde to myśle, ze to po prostu zwykla reakcji na szczepienie - gorączka i mała wysypka. Ale - moj synek mial podobnie, poszlam do lekarza, zbagatelizowali to, potem sie okazalo ze maly mial jakiego wirusa, obsypalo mu cale nogi i mial biegunke. Oczywiscie nie koniecznie wiąze jednoi z drugim, moze u mnie to przypadek. Z dziecmi jest roznie. Poobserwuj i jakby co to jedz wieczorem do pediatry na dyzur na pogotowiu.

Gość mama-rozalka
To moze byc miejscowa reakcja poszczepienna, choc zazwyczaj pojawia sie ona w miejscu samego uklucia a nie na calej raczce. Obserwuj dziecko, mierz regularnie temperature, ale nie rezygnuj z kontaktu z lekarzem. Powinien obejrzec mała. Pozdrawiam!!! Rozlaka, mama przedszkolaka

Gość gggffyyty
ja nie szczepie dziecka, jedynie jedną wazna ssczepionke przyjela gdy miala kilka miesiecy, , reszta zbedna.Ma 18 meisiecy i trzyma sie dobrze.nie szczep dzieka lepiej juz

nie szczepcie dzieci, to póżniej znów będą epidemi dawno zapomianych chorób.

Gość xtrdyfguihk
z dzieckiem chodze regularnie nigdy nie choruje nie miałam znią problemów... więc nie rozumiem o co ci chodzi .. po za tym za madra to sama nie jesteś bo pogotowie jest po godzinie 18... jak by mała byłą cora albo widziałabym że jest niespokojna to bym wywalczyła tą wizytę.. i bym poszła ...ale weszłam tutaj i sie zapytałam bo moze to jest normalne po szczepionce po półtora roku proste

Gość xtrdyfguihk
jakbym nie szczepiła i bym o tym napisała to by było żłe bo wyrodna matka nie szczepi dziecka itp.. jak sie szczepi i sie zapyta o coś też żle.. pisza tu laski co nie wiedzą czy są w ciąży żle... sa w ciąży i mają objawy żle wszędzie do lekarza byście tylko wysyłali a ciekawe czy sami tak chodzicie..

Gość xtrdyfguihk
na forum o nic nie idzie zapytac bo zaraz żle nie wiem po co te forum jest ;/ chyba dla lasek które mają problemy w domach i musza sie gdzieś na kimś wyzyc nic więcej

Gość fghjk
NA CO BYLO TO SZCZEPIENIE?

Wy kobietki chyba myślicie że lekarz coś pomoże. Powiedzą tylko : to normalne po szczepieniu. Też tak z córką miałam. Wysoka gorączka, płacz itp. W nocy dostała tzw krzyku mózgowego. Na pogotowiu byliśmy i co? I nic z powrotem do domu. Powiedziano nam tylko że to było ostatnie szczepienie więc nie ma problemu.

Gość xtrdyfguihk
czerwone plamki ma do łokcia od ramienia takie normlane plamki nie suche nie krostki tylko plamke tak jakby sie dziecko np. za mocno złapało za rączkę albo coś w tym stylu.. gorączka spada już po syropie.. ale plamki zostały

Jak to nie ma przyjęć?? Moje ma gorączkę, pani powiedziala ze nie ma przyjec brak miejsc. Mowie, ze jest to niemowle i goraczkuje kazala od razu przyjechac!! Na kafe sie mozna spytac o rozne sprawy ale nie takie wymagajace od razu konsultacji lekarskiej luudzieeeee

Gość xtrdyfguihk
dodam ze miała tez w nózke szczepionke i nic tam sie nie dzieje

Gość xtrdyfguihk
czy ja pytałam tu czy jest lekarz potrzebuej konsultacji lekarskiej ;/ hyh .. zapytałam tylko czy któras tez tak miała.... i tyle boże wy wypisujecie jakbyście na prawdę miały coś nie tak .... nie przyszłam tu nikogo obrażać bo po co nie jestem idiotką która siedzi na kafe i pisze : dziewczyno zacznij czytac lektóry a nie za sex sie bierzesz idż do lekarza... albo czy my jestesmy lekarzami ? albo wyzywacie od wyrodnych matek itp.. a tu laski tylko piszą by zaczerpnać waszej opini a nie odrazu byście jej odpowiadały jak lekarz ;/ każda sie pyta o to o co chce każda ma do tego prawo po to jest kafe.. może akurat ktoś miał takie coś.. moze ktoś miał podobnie ...

Gość rrrbrr
na co szczepilas?

Gość ja bym umarla ze strach
szybko do jakiegos prywatnego lekarza lub pogotwie.nie zaskodzi Ci wizyta a bedziesz miala pewnosc,ze nic zlego sie nie dzieje

xtrdyfguihk nie przejmuj się, większość siedzących tu osób tak zabija czas, denerwując innych. :) Wysypka po szczepieniu może być czymś normalnym, zwłaszcza jeśli to było na odrę, świnkę i różyczkę. Ale obserwuj! Czy się nie rozprzestrzenia.

Gość MezatKa82
Ja bym stawiala ze to po szczepieniu...temperatura wiadomo..oragnizm sie broni, wysypka jak najbardziej tez po szczepieniu... Osobiscie przestalam szczepic dzieci odkad jedno z nich prawie sie nie przekrecilo...do tego non stop bylo chore mimo szczepien!!!!! odkad nie szczepie, dzieci sa zdrowe!!!! straszono mnie ze jak starszy syn pojdzie do przedszkola bedzie chorowal jeszcze gorzej tym czasem jako jeden z nielicznych frekwencje w przedszkolu ma prawie 100% i prosze nie pisac mi ze to dzieki szczepionkom bo zaczely po 2 latach dzialac:))))) pozdrawiam Aha. warto poczytac o negatywnuch skutkach poszczepiennych...zawsze wtedy masz wybor!!! polecam ci publikacje "Szcepienia, Niebezpieczne ukrywane fakty", napisali ja lekarze!!!!!! bedziesz mogla zadecydowac czy szczepisz czy nie!

Gość xtrdyfguihk
nie wiem jak sie te dawki nazywają maja dziwne nazwy w ksiażeczce cieżko rozczytać każde dziecko ma te same szczepienia jest ich 4 pierwsz po 6 tyg zycia dziecka i potem kolejne dawki mała dostawała zawsze w jedna rączkę i w dwie nóżki ..

Gość behemotowa
Jeżeli to była szczepionka na odrę, świnkę różyczkę to może to być reakcja poszczepienna np. odra poszczepienna. Mój mały w drugiej dobie dostał, też gorączkował. Lekarz nic z tym nie kazał robić, no chyba, że stan się diametralnie pogorszy.