Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avent4

Kiedy przestałyście wygotowywać butelki i smoczki?

Polecane posty

Gość avent4

Ile tygodni/m-cy powinien mieć maluszek żeby wystarczyło je tylko zalać wrzątkiem, a kiedy tylko umyć pod bieżącą wodą?

Gość a ja.....
od początku myłam pod bieżącą, nie wyparzałam, nie sterylizowałam.

Gość htrcyht
nigdy nie wygotowywałam, myłam w zmywarce, a przed użyciem przelewałam wrzątkiem, żeby spłukać pozostałości nabłyszczacza ze zmywarki

Nigdy nie wygotowywałam, przez pierwszych kilka dni przelewałam wrzątkiem, potem już normalnie myłam.

Gość avent4
Poważnie? I dzieciaczkom nic nie było? To dlaczego jest taka nagonka na to gotowanie "koniecznie tyle i tyle minut"?

A co miałoby być? Mała nigdy nie miała nawet pleśniawki. Ja uważam, że sterylizacja wszystkiego, z czym dziecko ma kontakt to nic dobrego. Wystarczy normalna higiena.

Gość avent4
Dzięki!

Gość a ja.....
mojemu nic nie było. Jasne, że możesz wychować dziecko sterylnie, tylko pamiętaj, że prędzej czy później zetknie się z tym brudem

Ja gotowałam nowe po kupieniu, a potem to przy okazji raz na tydzień- dwa przelewalam wrzątkiem smoczek przez pierwsze 3 miesiace moze i to wszystko. Nigdy dziecku nic nie było...

a co z nowymi zabawkami ktore dziecko dostaje? wyparzasz? przeciez dziecko moze to do buzi wziac? ja znam matke ktora wyparzala butelki 9miesiecznemu dziecku szla z nim na dwor, zabawka upadla na trawe czy do piachu, a ta dala z powrotem malemu, a moze ktos nasikal na ta trawe :o kurde wiec to bez sens

Gość avent4
Dziewczyny, a jak myjecie smoczki od butelek żeby się takie matowe nie robiły? Bo ja szoruję szczoteczką a one coraz mniej fajnie wyglądają. I w czym to wszystko myjecie? Tzn, w jakim płynie?

Gość a ja.....
moje matowe się nie robiły, więc nie wiem. A może od tego wyparzania? Myłam na początku NUKiem do butelek, a potem zwykłym i porządnie płukałam

Ja myłam w normalnym płynie do naczyń, z tym że płukałam baaaardzo dokładnie. Myłam albo szczoteczką, albo normalnie palcami (wywijałam smoczki na drugą stronę), myłam od razu jak dziecko wypiło mleko/ herbatkę. A takie smoczki przecież co jakiś czas się wymienia, więc nie ma się co przejmować.

Witam wszystkich :)! ja wygotowuje buteleczki i smoczki... Synek ma ok 3 miesiency... jak nie wyparzałam to bolał go brzuszek płakał non stop. Też nie myje płynem do nauczeń, słyszałam ze nie można... ale tak naprawdę nie wiem. Pozdrawiam :)... :) :)

Gość miesiency
:O

Wygotowywalam tylko 2 smoczki ktore teraz synkowi kupilam. Z pierwszym synem tez tak robilam tzn mylam plynem do naczyn i porzdnie plukalam pod biezaca woda.