Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuszkas

jak powiedziec o ciąży

Polecane posty

Gość anuszkas

czesc dziewczyny! Dzisiaj dowiedziałam sie ze jestem w ciąży według moich obliczeń 5 tydzien :) bardzo sie cieszę :) moj chlopak rowniez :) mam jednak pewien problem i chcialabym sie Was poradzić jak powiedziec moim rodzicom o ciąży? Obawiam sie rozmowy z nimi poniewaz jeszcze nie jestem po ślubie, mieszkamy z chłopakiem w wynajętym mieszkaniu, on niedawno stracił pracę a ja od października zaczynam studia magisterskie dzienne (licencjat juz mam zawód tez ale nie mam pracy ). On na 24lata a ja 22...a razem jesteśmy 2 i pół roku, planujemy ślub. A i jeszcze jedna sprawa moja mama (właściwie macocha) nie za bardzo przepada za moim chłopakiem a tato jest przez nią buntowany i również chyba nie przesada za nim. Proszę o radę czy przy rozmowie z moimi rodzicami o ciąży mój chłopak powinien być przy tej rozmowie? Czy lepiej sama mam im o tym powiedziec? Wiem ze nie beda zadowoleni na pewno będą teksty typu za młoda jesteś, popsułas sobie młodość, bez pracy, studia na glowie itp.. Dodam ze bardzo sie cieszymy co prawda to nie było az tak bardzo planowane dziecko ale wiedzieliśmy co robimy kochając sie bez zabezpieczenia tak czy inaczej bardzo sie cieszę na studia bede chodzić do porodu a pozniej zaocznie. Moim zdaniem da sie wszystko pogodzić i wszystko sie ułoży :) tylko ta rozmowa z rodzinka aha i mam zamiar moich rodziców poinformować dopiero po wizycie u lekarza wiec za jakies 2 tygodnie.

Gość najważniejsze ze sie cieszycie
i że sie wspieracie.A rodzice no ćóż jeśli sie nie pogodzą z tym to trudno sie mówi -ślub może poczekać!

Gość cyki cyki
Normalnie powiedz, razem z chłopakiem. Ucinaj wszelkie negatywne komentarze, nawet standardowym "jestem w ciąży, nie można mnie denerwować". ;) Jak poprzedniczka napisała: najważniejsze, że wy się wspieracie, to będzie łatwiej. A co do chodzenia na studia do porodu, to niestety, ale tego nie przewidzisz. Jak się będziesz super czuła, to dasz radę, a jak nie, no to będzie problem. Myśl pozytywnie w każdym razie.

Gość jestem ciekawa za co bedziecie
zyli? on bez pracy, ty bez pracy? ciekawi mnie jak tacy ludzie zamierzaja sie utrzymac?????? i ty studia zaoczne ..pewnie płate?? no wiec skad kasa??

Gość kase i ciuszki dla dziecka
wyzebraja w necie :D Pelno tu takich :P

Gość anuszkas
Moi Drodzy temat a właściwie moje pytanie do Was jest takie: jak powiedziec o ciąży rodzicom? A nie za co będziemy zyc... Z całym szacunkiem ale to juz jest mój problem i wiem jak sobie z nim poradzic. Natomiast bardzo dziękuję osobom które podeszły na poważnie do mojego pytania i mi pomogły oraz napisały słowa otuchy :) dzięki Wam warto wchodzić na to forum :) ważne ze będziemy sie kochać, wspierać a ja juz zrobię wszystko aby dzidziusiowi nic nie zabrakło :)