Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martynasadmartyna

uderzyl -uderzy jeszcz raz?

Polecane posty

Gość Melepeta100
Uderzył raz, zrobi to jeszcze raz. Pokazał, że jest do tego zdolny. Znam kilka dziewczyn które chłopak raz uderzył, mowiłam 'odejdz', ale nie. Jedna z nich została sama zdzieckiem, a inne dostawały przy grubszej awanturze. ZOSTAW GO!

Gość po wudce wychodzi prawdziwe
oblicze faceta Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego rzykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów W księdze Jozuego jest mowa o zdobyciu Jerycha (zob. Jc: 6, 1-27). Wszystkie przedmioty, które zdobyto w tym mieście, było obłożone klątwą (HEREM). Wszystkie należały do Boga. By poświęcone. Wśród zdobywców znalazł się jednak ktoś, kto nie potrafił się powstrzymać przed chciwością po swojemu zinterpretował przykazanie Boga, ukrył swój grzech. Akan ukradł i ukrył w swym namiocie płaszcz z Szinerau, złotą sztabki i dwieście syklów srebra. W czasie następnego zbrojnego starcia Izrael poniósł klęskę niepowodzenie! Jozue nakazał badanie i w czasie losowego poszukiwania . Bóg wskazał na Akana, który popełnił świętokradztwo. W decydującym momencie Jozue powiedział do Akana: Synu oddaj chwałę Bogu! co miało znaczenie: „Przyznaj się do grzechu!. Wyznanie grzechu jest chwałą oddawaną bogu . Świętokradztwo zatajenie grzechu przynosi w życiu niepowodzenia, klęski. Bitwa Izraela, która była totalną klęską, miał miejsce w miejscowości Aj, którą tłumaczy się „Ruina. Życie st zrujnowane, kiedy jest zbudowane na świętokradztwie. Z przerażeniem patrzę na tych, którzy z uśmiechem podchodzą do ołtarza i czuję, że nie wyznali swojego grzechu, .ukryli go. Wiem, że za trzy, cztery lata będą płakać z powodu ruiny małżeństwa! Może uratowałoby ich wyznanie grzechu chwała oddana Bogu, ale dla milionów ludzi Bóg jest tylko bozią, natomiast ich grzeszna miłość jest bogiem. Są chciwi przyjemność i ukrywają swoje czyny pod teorią o tym, że uczucie miłości zwalnia ich z posłuszeństwa Bogu. Chwała oddana Bogu może wyprostować wszystko ponieważ odrzuca „bozię i odrzuca ubóstwiane uczucie do człowieka. Biblia mówi, że kobieta zaraz po wyprostowaniu się .chwaliła Boga! Chwała jest najważniejsza w naszym uzdrowień. Chwała oddawana Bogu nie tylko prostuje nasze serce, ale ż broni przed ponownym wykrzywieniem. W języku greckim zaskoczonykreślenie „znowu się wyprostować (zob. Fibr 12, 12), ma również znaczenie „odbudować ANORTHOO. Takie znaczenie ma to słowo w Dz 5, 16! Biblia daje liczne przykłady tego, że oddawanie chwały bogu jest skuteczną modlitwą, przynoszącą cudowne zmiany naszym życiu, broniącą nas przed złymi duchami, ale co najważniejsze, zwraca nam utraconą bliskość Boga. W tej samej Księdze Jozuego, w miejscu opisującym oblężenie Jerycha, czytamy, że Bóg nakazał Izraelitom przez siedem dni obchodzić twierdzę i jedynie trąbić w rogi baranie szofarim!

malapeta100, wyciagnelas mi te slowa z ust. sama bym lepiej tego nie sformuowala.

bedzie udowadnial miesiac, przynosil kwiatki, nie wyzywal, a jak mu zaufasz dasz szanse zrobi to samo. prosty przyklad, zyciowy. nabieralam sie pol roku.

Gość szczotkowalnia
Ależ wy bardzo do siebie pasujecie :D Sama przyznałaś, że parę razy dałaś mu po pysku... Więc on pociągnął cię w rewanżu za kudły!

Gość po wudce wychodzi prawdziwe
kobiety dziela sie na taki do chodzenia i do ożenienia

przeciez to nie to samo, ja nie mma tyle sily to raz a dwa nie wyglada to tak upokazajaco? znaczy ze jak dostal za ta dziwke to co? mam mu pozwolic na takie zachowanie??

a co to za tekst "znowu te dziwki do ciebie piszą" CZy on ma inne kobiety? dlaczego używasz rynsztokowego języka? oboje byliście pijani? Ten związek trąci mi patologią:o

Dolanczam sie do slow "Uderzyl raz-uderzy Drugi." i nie odurzenie alkoholem nie jest tu zadnym tlumaczeniem. Gdyby moj maz podnioslby na mnie reke-w przeciagu 30min mial spakowane walizki-i o tym wie.

Partner nie ma prawa podniesc na ciebie reki-w normalnym stanie,czy po 2 kieliszkach czy po calej butelce, czy podczas klotni. Zadne z partner6 nie ma prawa na to.

Gość zuzia1977
Jeśli kobieta pozwoli sobie raz na to ,że mężczyzna ją sponiewiera ,upokorzy a na dodatek jej dołoży to już nie ma przebacz tak będzie zawsze dopóki coś się nie stanie albo w porę się opamięta ta słaba kobitka ..Dla bandyty nie ma przebaczenia odchodzić natychmiast póki dzieci nie ma a jak są to wyrzucić drania ze swojego życia ,bo zniszczy psychicznie.Kobiety są silne wierzę bynajmniej w to dlatego nie warto marnować życia z draniem

Gość mikimauussssss
Ty mu dałaś kilka razy w twarz??? dlaczego Ty możesz go bić? a on Ciebie nie może ciągnąć za włosy? pamiętaj, że jeśli Ty go tak traktujesz, to nie wymagaj wielce szacunku i zrozumienia według mnie ten związek nie ma sensu, ale nie tylko z powodu jego, ale też z Twojego

Gość mikimauussssss
już sobie wyobrażam faceta inteligentnego, którego kobieta upija się na weselu, sugeruje, że piszą do niego dziwki - ot tak (bo nie wie czemu tak powiedziała, jest wstawiona to może) daje mu kilka razy w twarz i oczekuje szacunku już widzę jak ten facet na nią chucha i dmucha i bierze ją na poważnie sorry, ale Ty jesteś karykaturą kobiety, więc i masz karykaturę faceta..

jestem przekonaa ze jak przed slubem jest cos nie tak to po slubie sie nie zmieni, jak uderzyl przed, to uderzy jeszcze raz, jak pil , to bedzie pil. jestem sama mezatka , jak kazda kobieta mam mnostw kolezanek, z ktorymi rozawiam na temat swoich i ich problemow, nie spotkalam sie z tym, ze ktorys zmienil sie na plus po slubie.

Gość mikimauussssss
a jeszcze bierze Cię na wesele a Ty mu robisz wiochę i upokarzasz go przy rodzinie dając mu w twarz kilka razy i upijając się rany.. Ty nie jesteś kobietą tylko jakąs patologiczną histeryczką nie dziwię się, że pociągnął Cię za kudły, no sorry za szczerość gdyby to zrobił gdy Ty mu nie dałaś w twarz, nie robiłaś mu histerycznej awantury - to bym gardziła tym facetem ale w tej sytuacji, która się u Was wydarzyła - rozumiem go

Gość mikimauussssss
lenasl ale przeczytałaś co ona pisała? sugerowała mu dziwki a do tego sama mu dała w twarz kilka razy więc czego oczekiwała? że będzie milutki i potulny?

tak wlasnie tego oczekiwalam od niego, nie uderzylam go przy ludziach. nie osadzajcie mnie i nie usprawiedliwiajcie jego. facet nie ma prawa uderzyc kobiety. poza tym nie jestem delikatna kobieta. nie uwazam ze facet moze mi skakac a ja mam siedziec cicho? oo nie...