Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryzys wieku rozrodczego

jak uporać się z myślą,że facet jest z kobietą dlatego,że na nikogo lepszego go

Polecane posty

Gość LissaMariola
Nie można nic nie robić. siedzenie na kafe to też jakaś czynność ^^ .Ośmielę się stwierdzic, że lubisz siedzieć na kafe. jest jedna rzecz już hehe ^^. Są jakieś czynności, które sprawiają ci przyjemność? spacer,kąpiel, gotowanie,przytulanie do chłopaka itp? Musisz mieć jakieś zainteresowania. Może kiedyś coś ci sprawiało wielką przyjemność? Nie boisz się przypadkiem otworzyć przed ludźmi, boisz się że nie zaakceptują cię takiej jaką jestes? Byłaś u psychologa?

boję się otworzyć, dlatego się nie otwieram. byłam u psychologa, niczego szczególnego się nie dowiedziałam. moze ja po prostu nie nadaję się na terapię?

Gość LissaMariola
Co ci powiedział? może byłaś u ekhem..gównianego psychologa?

on mi nic nie powiedział, oprócz tego co każdy wie, niska samoocena, nie patrzeć na innych..

dzięki, że piszesz:)

Gość LissaMariola
musiał ci cos powiedziec, dać rady, powiedzieć co robić, jakieś cwiczenia. Ile razy u niego byłas? Wiesz , do osób z depresja i niską samooceną nic nie dociera. Ja ci moge powiedziec ze jestes super, ale ty nie przyjmniesz tego do wiadomości dopóki nie zmienisz sposobu myslenia. Wtedy normalną reakcją na to byłoby "tak, wiem że jestem super!" Zamiast "nie patrzec na innych" patrzec na siebie, dowiedziec sie czego chcesz, czemu masz takie a nie inne mysli, rozmawiac inaczej ze sobą. Wygoogluj sobie : David D. Burns "Radość życia" - bardzo polecam. Byron Katie - The Work i czytac, czytac i ćwiczyć kochana, jesli chcesz sobie pomóc

Gość LissaMariola
Nie ma za co ^^

jakieś 30 razy u niego byłam, raz w tygodniu na godzinę, nie dawał ćwiczeń, gadaliśmy o codzienności tak jak można z każdym, poczytam sobie:)

Gość LissaMariola
Omg!!! tyle razy i nic Ci nie pomógł? Ja bym go olała po czterech wizytach i jeszcze zrobiła mu w tym czasie analize psychologiczną hehe^^. O codzienności pff... o dzieciństwie pewnie jeszcze? Tą pierwszą książke bardzo polecam, jak nie znajdziesz na necie to , jesli bedziesz chciała oczywiscie, to zakup.. wiele wyjaśnia. mnie w kazdym badz razie bardzo pomogła.

Gość LissaMariola
I potrzebujesz kogos, komu bedziesz mogła zaufac, przed kim sie otworzysz. Moze zobaczysz ze nie odtrąci cie za to kim jestes i zaakceptuje.

tak o dzieciństwie też:D

dzięki za wszystkie rady, poczytam;) nawet kupię jak nie znajdę, tak zachęciłaś;)

Gość LissaMariola
Ciesze sie :) Rozmowy o dziecinstwie daja ci obraz "dlaczego", ale nie usówaja instalacji które ci ktoś/lub ty sama/ włozył do głowy, a które powtarzasz.