Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomysłuq

Nie mam pomysłu jak ladnie ubierać córkę.

Polecane posty

Gość nie mam pomysłuq

W około widzę super poubierane dzieci. Wystrojone ładnie, wygodnie. Moja tak byle jak. Nie wiem co jej kupić żeby było ładnie a nie kosztowało majątku. Chciałabym jej kupić kilka rzeczy żeby móc z nich robić rożne zestawy. Oglądam allegro i po prostu nie wiem. Brak mi pomysłów.

Gość upssssssssss
teraz jest tyle sklepów, ciekawych ubrań że można wybierać i przebierać

Gość to bardzo fajnie
wydaje mi się ze allegro nie jest najlepszym miejscem zeby inspirowac sie stylem ubierania dziecka. oczywiście nie chodzi mi o samo kupowanie, ale zanim kupisz pooglądaj jakies fotki dzieci w necie, na portalach o modzie - i poszukaj inspiracji, fajnych pomysłów i zestawów kolorów dla malucha. potem jak juz sobie ułożysz parę pomysłów na wygląd dziecka, dopiero przeglądaj allegro ze sprecyzowanymi poszukiwaniami konkretnych ubrań. rozumiem cie bo tak na ślepo ciężko cos wybrać i potem nic do siebie nie pasuje

Gość to bardzo fajnie
a w jakim wieku jest dziecko?

Gość praciotka
Trzeba ładnie dobrać kolorystycznie i przede wszystkim nie zakładać starych, spranych, wyblakłych, sfilcowanych, zmechaconych rzeczy. Ładnie można dziecko ubrać nawet w lumpeksie. Mój ma 60% ciuchów z lumpa, nową dokupuję tylko jakąś czapkę, kurtkę, buty,a każdy podziwia, że ładnie ubrany. Trzeba ładnie dobrać kolorem, fasonem.

Gość nie mam pomysłuq
Oglądam stronkę next, oglądam niektóre zdjęcia dzieci na allegro i podziwiam rodziców, ze tak pięknie dzieci ubierają. Do tej pory miałam pomysł na małą i jakoś to wyglądało, ale w tym roku po prostu dno. W szafie wszystkie kolory tęczy, nic do siebie nie pasuje i wszystko wygląda jak po starszych kuzynkach w spadku. Jakoś na niemowlaka jest spory wybór ładnych kolorowych ubranek. Na taką 5- latkę nic nie ma, a jak już jest to nie na moją kieszeń.

Gość praciotka
Poszukaj w marketach na wyprzedażach, wstąp do ciucholandu, tam naprawdę można niedrogo wyhaczyć prawdziwe ubraniowe perły.

Gość upsssssssss
praciotka Podziwiam, że w lumpku możesz super ubrać dziecko. Ok. - do roku można dziecko ładnie ubrać w lumpku, ale starsze dzieci - nie uwierzę. Przejrzałam milion lumpeksów i dla dzieci starszych (np na mojego 4 latka) nie ma ciuszków ładnych. Wszystkie znoszone, sprane, naciągnięte.

Gość upsssssssss
nie mam pomysłu a co konkretnie chcesz kupić i jaką kwotę na to chcesz przeznaczyć?

upssssss,chyba jakies kiepskie lumpeksy odwiedzasz:) umnie jest kilka ciucholandow, gdzie sa tak fantastyczne rzeczy, ze nic tylko kupowac:)i dziecko moze wygladac ladnie i gustownie:)

Gość nie mam pomysłuq
Bylam w lumpeksie i tak jak ktoś wyżej napisał. Poniszczone i jakieś z przed potopu. Kolory sprawne, wszystko zmechacone. W lumpeksie można ubrać niemowlaczka czy tam 2 latka, a potem już nic nie ma. Zostaje allegro ale i tu wybór niewielki. Kupiłam wczoraj dwie tuniki. Wczoraj mi się wydawały ładne a dziś tak na nie patrze i myślę, ze w sumie to nawet nie mam do czego ich jej założyć. Nie wiem co by pasowało.

Gość praciotka
upsss- to widocznie nie umiesz szukać. Ja mam takie lumpeksy, gdzie naprawdę ładne bluzeczki czy spodnie są dla dzieci. Nie wszystko jest porozciągane i sprane, zresztą takich ciuchów w ogóle nie wybieram. Trzeba umieć szukać.Zresztą nowy ciuch po 1 praniu wygląda nie raz gorzej niż ten na wieszaku w lumpeksie.

Gość upsssssssss
być może.... ale wstępowałam do kilku lumpeksów w różnych miastach i nie znalazłam żadnej "perełki"...być może wybredna jestem :P nie wiem.... dlatego kupuję teraz tylko nowe ciuchy

Gość nie mam pomysłuq
Nie wiem co. Jakaś sukienkę, spódnice, spodenki, leginsy, bluzeczki. Coś żeby wyglądała ladnie. Ma ladny płaszczyk, ale nie umiem jej dobrać do niego bucików ani czapeczki.

Gość upsssssssss
praciotka Racja, czasami cichy niszczą się po jednym praniu, dlatego ja kupuję ciuchy sprawdzonych już przeze mnie firm

Gość praciotka
Jak się ma kiepskie lumpeksy wokoło, to nic dziwnego, że nie idzie nic znaleźć.Też znam takie, gdzie nic fajnego nie można wybrać. Ale są takie, gdzie są naprawdę super ciuchy. Zresztą co tu gadać, same gwiazdy nie raz wybierają zakupy w second handach, pamiętam, jak Sylwia Gliwa pokazywała kiedyś w tv sukienkę, którą kupiła w takim miejscu, a ona uchodzi za kobietę dobrze ubraną.

Gość upsssssssss
nie mam pomysłu Dokładnie wklej fotki tuniczek i tego płaszczyka, może coś znajdziemy

Gość praciotka
A w sklepach to ja nie raz widuję gorsze szmaty niż te w lumpeksie, i to jaką cenę za nie żądają. Za super spodenki dżinsowe dla synka dałam 6 złotych, a podobne w markowym sklepie widziałam za 60 zł ! To jest różnica.A w tym 2 parach spodni po wyglądzie nic nie było widać, tylko cena się różniła, a mąż podziwiał, jak ładnie syna ubrałam modnie.

Gość upsssssssss
praciotka Lumpeks lumpeksowi nie równy, ale nie uważasz to za dziwne gdy człowiek wchodzi do 10-tego z kolei lumpka i nie wybiera nic???? coś chyba jest nie tak.... no i zależy co kto uważa za "perełki". Być moze ciuch który dla Ciebie jest zjawiskowy, dla mnie jest jak szmata....lub na odwrót.

Gość upsssssssss
praciotka ile Twój synek ma?

Gość praciotka
ups, próbujesz mi udowodnić, że w lumpeksie są same szmaty i że tam nic nie można ładnego znaleźć, ale zapewniam Ciebie, że uchodzę za osobę gustowną, co się ładnie i modnie ubiera, nawet jak byłam w ciąży i podejrzewano, że będzie córka, koleżanka z pracy powiedziała mi, że fajnie, bo przynajmniej będę ładnie córę ubierać, bo sama się ładnie ubieram, więc zapewniam Ciebie, wybieram perły i nie przekonasz mnie, że Ty taka gustowna dama, a ja szmaciara.

Gość praciotka
Odwiedzam też sporo sklepów i widzę, jakie w nich są szmaty, gorsze niż w lumpeksie, a co niektóre "damy" się pysznią, że w tych sklepach się modnie ubierają, a nic lepszego niż "szmata" tam znaleźć nie można.

Gość praciotka
Ja nie potrzebuję dowodu, że ktoś był w 10 lumpach w 10 miastach i nic, wystarczą mi moje sprawdzone lumpeksy i ciuchy w nich i pewność, że ja i syn dobrze wyglądamy.I opinie ludzi, czasem obcych, co sprawią komplement czy mnie czy dziecku.

Gość umka
dziewczyny...jak tu juz tak fajnie doradzacie pomozcie:) chcialabym kupic plaszczyk zimowy na 128 ...po lumpkach nie ma...w H&M jakies takie cienkie:(moze ktoras ma do sprzedania?

Gość praciotka
W lumpeksie ciężko znaleźć ładne kurtki czy płaszcze, to trzeba raczej nowe, choć czasem zdarzy się i kurtka ładna w lumpie. Czasem i ja wstępuję gdzieś do jakiegoś lumpa i wychodzę z niczym, bo same powyciągane szmaty w nim.Ale umiejący szukać znajdzie ciuchy jak nowe, bez śladów sprania, zniszczenia czy wyciągnięcia.Z metkami znanych firm na dodatek....

Gość upsssssssss
ale ja tego nie powiedziałam. Wcale nie uważam się za damę. Nie twierdzę też że nie masz gustu. Zresztą zaznaczyłam że można to powiedzieć odwrotnie - dla mnie ciuch jest perełką a dla Ciebie szmatą. Chodziło mi dziewczyno o poglądy i o gust, A jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje... Chodziłam po lumpkach gdy syn był mały - i wybierałam dla niego super ciuszki. Od pewnego czasu gdy jest starszy, niestety w lumpkach nie ma nic na niego prócz szmat. I co ja na to poradzę??? nie będę jeźdźić po miastach i szukać super lumpków, bo nie mam na to czasu. A czasami jak słyszę opowiadania kuzynki za ile ona kupiła ciuchy w szmateksie, to ja za tę samą kwotę kupię ciuch na wyprzedaży.