Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToNieDlaMnie

Nie mam pieniędzy na zęby a mam 18lat ;(

Polecane posty

Gość ToNieDlaMnie

Jestem załamana.. Moje zęby zawsze były w okropnym stanie jedna rzecz, że sa żółte i słabe a druga, że nie mam pieniędzy żeby je leczyć prywatnie. W wieku 15lat usunięto mi dolne 6, a teraz wypadła mi dwójka.. Wyglądam okropnie;/ Moich rodziców nie stać na implant. ledwo wyrabiamy z kasą.. Jestem załamana. Nie siedziałam w domu przez wakacje, bo pracowałam i uzbierałam 500zł, ale to są pieniądze na studia... Nie wiem co robić! ;(

Gość sama prawda no logge
zaden dentysta prywanie nie przyzna, ze dalby sobie zainstalowac implat 🖐️

Gość dlaczego nie przyzna
?

Gość ToNieDlaMnie
Nie rozumiem tej odpowiedzi.. Dlaczego nie implant? W moim przypadku chyba nie mam wyjscia bo nie mam całego zęba... ;/ Od 3 dni nei wychodze z domu, bo wstydzę się pokazywac ludziom..';/

Gość PRAWICZUŚ_WSPANIAŁY!!
wsadz sobie tam gume do rzucia :classic_cool:

Gość mglt;
są jeszcze mosty, popytaj ceramiczny to conajmniej 1200 zł, ale myslę, że akrylowy moze da się zrobić za 500

Gość mglt;
mówisz że wypadła, ale korzeń chyba został? Jeżeli tak to biegiem do dentysty może będzie dało sie zrobić wkład korzeniowy to jakieś 200 zł (akryl) i 400 zł porcelana. Warunek musi być korzeń. Implant to 3 tys. zł

Gość ToNieDlaMnie
Ja nie wiem czy to się będzie na moich zębach trzymać, bo 1 i 3 już były leczone kanałowe, a poza tym 500zł..? To i tak zbyt dużo..;/ Nie ma pracy, moi rodzice są na rencie.. Beznadzieja. Szukam pracy, ale kto mnie z takim wyglądem przyjmie.? ;/

Gość ToNieDlaMnie
Co do korzenia, to ja nie wiem czy z nim da się cokolwiek zrobić, bo poprzedni mało kompetentny dentysta zaplombował, a w środku coś się działo a teraz on wypadł.. ;/

Gość PRAWICZUŚ_WSPANIAŁY!!
JA JA CIE przyjme rozprawiczysz mnie i bedziesz miała na zęby co ty na to ?

Gość mglt;
biedoleniem niczego nie zyskasz. Idź do dentysty, bo będzie jeszcze gprzej, może da sie zrobic ten wkład korzeniowy. Póki co praca dorywcza typu mycie okien... A skad jesteś?

Gość uifdd
Alez ludzie wredni jestescie. Dziewczyna naprawde ma problem, a wy sie z niej smiejecie. Wydaje mi sie, ze ta kase bedziesz musiala przeznaczyc na dentyste, ale za 500zl to raczej implantu nie wstawisz, moze koronke. A nie mozesz isc do dentysty na ubezpieczenie, chyba tak tez mozna? Ale bez 2 to troche glupio chodzic, 6 co innego, bo nie widac.

Gość mglt;
nie rozumiem, jak mógł wypaść? Chyba się złamał?

Gość monikaaasda
a dlaczego implanty ??? mi nie wyrosly 2ki ( super :o ) i mam porcelanowe nic nie widac

Gość mglt;
jest bardzo dużo rozwiązań. Popytaj na forum dentonetu. To taki portal dla dentystów i pacjentów. Zobaczysz że nie jestes jedyna. Duzo ludzi ma problem z zębami.

Gość ToNieDlaMnie
Ja mówię, ze wypadł, bo to tak wygląda, ale ściślej mówiąc ułamał się dosłownie przy samym korzeniu.;/ Przepraszam, za tą nieścisłośc, ale już sama nie wiem co piszę. Jestem zapisana do dentysty na jutro. NFZ oczywiscie, ale z tego co czytałam na internecie to NFZ nie refunduje koronek, mostów itp nawet, jeżli chodzi o zęby z przodu;/ A tych 500zł nie mogę wydać na dentyste, bo nei będę mogła iśc na studia. Musze mieć za co opłacić akademik. Potem będzie socjalne, ale to w listopadzie.. Do tego czasu muszę znaleźć pracę, a coś na start musze miec ;/ Albo studia albo wygląd...

Gość mglt;
Głowa do góry i do dentysty marsz.

Gość mglt;
Musisz zdobyć tą kasę bo będzie za późno. Pozycz, sprzedaj coś,

Gość t2gbt2bt2btbt2bttb222
skad jestes jak z wrocka to ci pomoge bo wydajesz si ebys fajna dziewczyna

Gość fhgeger
refunduje do 4 z przodu !!! Najpierw sie doinformuj a pozniej biadol! Oczywiscie nie implanty, ale wstawia ci mostek, bo koronke trzeba miec na czym odbudowac.

Gość ToNieDlaMnie
Nie chcę pożyczać, bo nie będę miała z czego oddać, a i tak mam doła przez to , nei chce do tego mieć długów.. Sprzedać..A cóż ja mogę sprzedać? Jakby tego było mało telefon zgibiłam dwa dni temu, aparatów cyfrowych i innych takich nie posiadam, komputer to totalne najtańsze badziewie.. ;/

Gość t2gbt2bt2btbt2bttb222
skad jestes???????????????????????????? ja ci dam kase:)

Gość fhgeger
W ramach ubezpieczenia zdrowotnego usunięcie zęba (wraz ze znieczuleniem) przysługuje nieodpłatne w gabinecie posiadającym umowę z NFZ. W ramach ubezpieczenia zdrowotnego przysługuje bezpłatnie uzupełnienie braków zębowych przy pomocy ruchomej protezy częściowej w zakresie 5-8 brakujących zębów w jednym łuku zębowym. Mosty jako uzupełnienie protetyczne stałe nie są refundowane przez NFZ. Szczegółowy wykaz świadczeń zdrowotnych lekarza dentysty zakwalifikowanych jako świadczenia gwarantowane określony jest w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 24 listopada 2004 r. w sprawie wykazu gwarantowanych świadczeń lekarza dentysty i materiałów stomatologicznych oraz rodzaju dokumentu potwierdzającego uprawnienia do tych świadczeń.

Gość fhgeger
kurwa, dlatego wiekszosc polakow ma rozjebane prochnicowe korzenie w mordach :O

Gość kosmossomsok
no masz przejebane jednym slowem. ale idz do dentysty i sie dowiedz co i jak ci sie nalezy na nfz.Ja wiem,ze to jedna wielka banda -ale moze akórat cos bedzie:-) Trzymaj sie

Gość ty Dareios
sexi nastolatki, hehe ze szkorbutem w mordach

Gość cdalmvd/s
ja bym wolała wstawić koronkę niż iśc na studia :O matko jak ty będziesz funkcjonować

Gość oj tam ojj tam
worek na łeb i jedziesz taką :D

Gość fhgeger
a ile malych dzieci ma czarne szpilki !!!! Masakra!!

Gość fhgeger
Koronka kosztuje 400 zl od zeba, czyli potrzebujesz 1200, bo bedzie musial stomatolog zeszlifowac sasiednie zeby. ZROB TO!!!!!