Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToNieDlaMnie

Nie mam pieniędzy na zęby a mam 18lat ;(

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaah
cjnsalkfmc o kurva licówki?? pyebauo Cie . jesteś chora wyzywasz 17 letnia dzieczyne a sama chcesz sobie licowki robic .

Gość aguśka;)
masakra jakas ! Wytłumacz mi dziewczyno dlaczego nie pójdziesz państwowo? dobra trzeba odczekać swoje w kolejkach, dobra dają gorsze materiały do wypełnień ale jednak zaleczą zęby !!!

Gość flegmatycznie
hej autorko, bardzo Co współczuje i trzymam kciuki za Ciebie. Kurwa a niektóre posty od takich ludzi jak ojj tam oj tam to darujcie sobie bo wieś i prostactwo od was bije na kilometr..... ciekawe czy bylibyscie tacy dowcipni gdyby too was chodzilo kurrwy jebane:/

Gość sewq12
Most adhezyjny,to koszt 700 zł

ojojojoj biedactwo, a może ulotki poroznosisz nei ma tam takiej pracy u ciebie ? zawsze jakaś kaska.

Gość sewq12
a może rodzice na raty wezmą ? sa takie mozliwości ,może dadza radę? nie mówie implant ,bo to najdrożej ,ale coś moze sie uda

Gość cjnsalkfmc
licówki porcelanowe chcę zrobić żebym nie musiała wybielać zębów, więc chodzi mi tylko o efekt kosmetyczny, licówki to nie korony i nie ma nic złego w licówkach i nikogo nie wyzywam, a pojebało to chyba ciebie

Gość flegmatycznie
dziewczyno najpierw to udaj sie do stomatologa i dowiedz sie wszystkiego co i jak, dopiero pozniej mysl co dalej i napisz nam koniecznie to moze jakos ci pomorzemy!!

Gość sewq12
do licówki musisz opiłowac zęby ,,nie polecam

Gość sewq12
i wymieniac co ok. 5 lat ,licówka to nie jest wydatek jednorazowy

Gość ToNieDlaMnie
"masakra jakas ! Wytłumacz mi dziewczyno dlaczego nie pójdziesz państwowo? dobra trzeba odczekać swoje w kolejkach, dobra dają gorsze materiały do wypełnień ale jednak zaleczą " Ale ja mam wyleczone zęby. Chodzę do dentysty regularnie, bo przy moich zębach nie da się inaczej.. ;/ Tylko na prawdę, zostały mi dwa zęby bez plomb.. ;/ sewq12 Most adhezyjny,to koszt 700 zł Muszę iść jak najtanszym kosztem nawet jeśli estetyka nie będzie super..;/ Na pewno lepsze coś, niż brak zęba.. Bo teraz w ogóle nie patrzę w lutro. Wiem, ze dla niektórych to może być nic, ale dla mnie to jest koszmar.. Odkąd pamietam zawsze mam z tym problem. Czasem rycze po nocach i zastanawiam sie dlaczego ja... Dlaczego to nei mógłby być ktos, kogo na to stac...;/

Gość aaaaaaaaaaaaah
15:50 [zgłoś do usunięcia]cjnsalkfmc "JA NIE MAM JEDYNKI a mam 17 lat zorbilam takiego wkladanego zeba cos jak sztuczna szczeka z wyjatkiem ze tu mam tylko jednego nasadka jest az do podniebienia przyklejam na coragem zaplacilam za niego 120 zloty!" o kurva, jaki żal, 17 latka z przyklejanym zębem sama jesteś jeden wielki żal.. idź sobie zrób licówki na żółte zęby hahahaha spiertalaj .

Gość ToNieDlaMnie
flegmatycznie dziewczyno najpierw to udaj sie do stomatologa i dowiedz sie wszystkiego co i jak, dopiero pozniej mysl co dalej i napisz nam koniecznie to moze jakos ci pomorzemy!! Dziękuję. Na pewno napiszę co i jak.. :)

Gość cjnsalkfmc
opiłowują ale to tylko 1 mm, poza tym jeszcze nie wiem czy zrobię, chciałabym na razie to skonsultować z jakimś dobrym lekarzem, dlatego pofatyguję się na konsultację jesli ktoś mi kogoś polecił, do bylejakiego dentysty nie pójdę bo wiem ze będzie mu zależało tylko na kasie

Gość cjnsalkfmc
akurat nie mam żółtych zębów, zależy mi na śnieżnobiałym uśmiechu a wybielanie niszczy szkliwo i trzeba je powtarzać, ale co ty możesz o tym wiedzieć ciemna maso także takie teksty to sobie do lustra gadaj

Gość cjnsalkfmc
to było oczywiście do "aaaaaaaaaaaaah" na razie kretynko

Gość ToNieDlaMnie
ojojojoj biedactwo, a może ulotki poroznosisz nei ma tam takiej pracy u ciebie ? zawsze jakaś kaska. Odejmując koszty biletów na dojazd do rzeszowa to niewiele by z tego zostało.. A mieszkam na wsi.

Gość aaaaaaaaaaaaah
jestem stomatologiem CIEMNA MASO... i nieco o tym wiem. Opiłuj i spierdol sobie zęby - Twoja sprawa, no ale jak ktoś się nie zna. autorko ja Ci radzę iść po kosztach i zrobić sobie wkładkę..póki co idź wyleczyć zęby publicznie,będą srebrne plomby (które zawsze możesz wymienić) i nie widzę w tym problemu :) Gdybyś miała tego zęba ( śmiesznie do brzmi) mogłabyś iść do dentysty aby Ci go 'skleił'

Gość ToNieDlaMnie
Gdybyś miała tego zęba ( śmiesznie do brzmi) mogłabyś iść do dentysty aby Ci go 'skleił' Nawet jeśli jakies 60% z niego stanowi plomba.. ? ;/

Gość ToNieDlaMnie
ale I tak nie mam go. Po co miałabym przed 3 dni trzymać zęba? ;o Szczerze pierwszy raz o takim czymś słyszę..

Gość aaaaaaaaaaaaah
ale masz go?? włóż go do wody :) nie potrafię Ci powiedzieć jak to dokładnie jest(nie wiem jak wygląda) ale jeżeli jest korzeń to da się to przykleić,nawet jeśli jest plomba. Idź czym prędzej do dentysty : )

Gość salamandra008
daj se spokoj ze studiami i idz do pracy studia sa dla bogatych a bez studiow tez mozna do czegos dojsc w zyciu i to szybciej, studia nie naucza cie madrosci zyciowej i zawsze bedziesz na posadzie klepac biede

Gość aaaaaaaaaaaaah
kiedyś w liceum też mi wypadł :) idziesz do dentysty i oni Ci go mocują na taki specjalny klej .

ToNieDlaMnie - wiem, co czujesz. Ja zachorowałam i straciłam większość zębów (mimo mycia po każdym dosłownie posiłku), miałam odwapnienie kości. Też nie mogłam patrzeć na swoje odbicie w lustrze, też płakałam, bo nie widziałam wyjścia z tej sytuacji (stan zdrowia nie pozwalał mi na podjęcie zawodowej pracy). Znalazłam jednak pracę na pół etatu, uzbierałam pieniądze a moja stomatolog uratowała mi to, co się uratować dało.

Gość ToNieDlaMnie
salamandra008 daj se spokoj ze studiami i idz do pracy studia sa dla bogatych a bez studiow tez mozna do czegos dojsc w zyciu i to szybciej, studia nie naucza cie madrosci zyciowej i zawsze bedziesz na posadzie klepac biede Moi rodzice nie sa bogaci, mieszkam na wsi. Co mogę robić jeżeli nie skończę studiów Poza tym nie idę na jakąs socjologie czy co tam jeszcze, ale na pielęgniarstwo. Zbyt dużo poświęciłam żeby teraz zrezygnowac...

Gość ToNieDlaMnie
Damascenka - Dzieki. ;] Przynajmniej wiem teraz, ze nie jestem jedyna która przez to przechodzi.. A szczerze to myślałam, ze nie ma nastolatków, którym wypadły zęby, bo sama nigdy takich nei widziałam.. Najbardziej dołuje się tym, że jak oglądam jakiś film albo patrze na moje koleżanki to widze jakie one mają piękne uśmiechy, a mój.. Szkoda gadać,..;/

Gość salamandra008
jak uwazasz ale ciekawe z czego bedziesz zyc na studiach mozesz jechac do miasta do pracy jak tysiace mlodych

Gość Sajid
jesli czujesz ze dasz rade studiowac to idz ale praca to podstawa by oplacic studia i rozwiazac twoj problem z zebami

Gość gfddsfgd
"Ja mam próchnice w prawie każdym zębie" to znaczy że o nie nie dbałaś. Chodz teraz szczerbata. Trudno mi Ciebie żałować, skoro nagle zaczęło Ci to przeszkadzać. Próchnica nie robi się z dnia na dzień, to wynik NIEMYCIA ZĘBÓW!