Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToNieDlaMnie

Nie mam pieniędzy na zęby a mam 18lat ;(

Polecane posty

Gość ToNieDlaMnie
nadia8783w9 -> właśnie. Ja co prawda nie mam kilku różnych szczeoteczek, ale ludzie i tak mi piszą, że trzeba je było myć i chodzić do dentysty.. ;|

Gość flegmatycznie
i jak sytuacja?? Bylaś u dentysty? Wiesz juz co dalej?

Gość jaPO
Sway w jej sytuacji socjalne jest pewnie wielkości najniższej krajowej i nie opłaca się iść na zaoczne (sama miałam 900zł a w pracy dostawałam na rękę 1200 na pełen etat i na zaoczne musiałabym połowę oddawać, więc to totalnie bez sensu, chyba, że ma się na prawdę super płatną robotę dającą porządne doświadczenie). Autorko, ja też mam okropne zęby, niedawno wzięłam prawie 2000 kredytu na ich zrobienie (20 zębów na raz leczyłam pod narkozą) i tez myję je co najmniej 2 razy dziennie, płuczę i używam nici, ale to nic nie daje, jak masz słabe zęby to mycie ich 10 razy dziennie może jeszcze osłabić... współczuję problemu, bo wiem co to znaczy - ja do tego mam fobię dentystyczną i strasznie boję się chodzić do dentysty a zęby co rusz się sypią i muszę przeżywać ten horror ;)

Gość Skarbik
Hej głowa do góry zęby to nie wzystko w życiu.Pewnie brałaś tetrcykliny przy wymianie stałych zębów tak sie zdarza gdy chorujemy np.zapalenie płuc....wtedy zęby są sine i b.słabe i szkliwo szybcie łapie bakterie ale do dentysty musisz iść bo im dalej w las tym wiecej drzew.młoda Dasz sobie radę.:)Uważaj na twarde jedzenie np. jabłko trzeba niestety kroić :( ale są w życiu gorsze problemy więc głowa do góry.

Gość ToNieDlaMnie
Przepraszam że dopiero teraz... Załamałam się.. dentysta powiedział, że bedzie ze mną szczery i wątpi czy da się cokolwiek z tym korzeniem zrobić.. Powiedział że spróbuje, ale nie obiecuje. Narazie wyleczył mi go kanałowo i umówił mnie na za tydzień. ;/ Masakra.. Tydzień.. Bez zęba. Ale to nei wszystko,bo robił mi prześwietlenie i powiedział, że jest jakas duża zmiana na wierzchołku korzenia i powiedział ze narazie zrobi wypełnienie i jak za tydzień zmiana się nie zmniejszy to trzeba bedzie robić jakąś resekcje czy cos takiego.. Nie chce wiedzieć czy to jest na fundusz czy nie.. Ten ząb mnie teraz zaczął straszliwie boleć.. Nawet jeśli byłoby okej to robiłby mi jakiś wkład na włóknie szklanym. Koszt: 100zł do tego sama odbudowa to 250 zł.. i tak mi powiedział że leci po kosztach, bo normalnie zapłaciłabym więcej.. Nie wiem czy to prawda. Fakt faktem jestem załamana ..;/;/;/

Gość ffererererrtrtrt
tak sie madrujecie szmaty a nie wiecie o tym, ze wlasnie FLUOR najbardziej niszczy zęby ;) wiec im czesciej myjecie, tym bardziej je niszczycie.

Gość ToNieDlaMnie
Nie dam rady wytrzymac do środy.. Tez ząb boli przeraźliwie. Nie mogę w nocy spać, bo paracetamol tylko trochę zmniejsza ból, nie likwiduje go... Żołądek mnie boli od tych przeciwbólowych.. Nie daje rady ;/

Gość hasanka32212
Leczenie zębów jest darmowe - możesz wstawiać sobie wypełnienia na fundusz. Bodaj tylko za kanałowe leczenie biorą kasę, więc chyba zęby można leczyć? Ja kiedyś wydawałam sporo na zęby - teraz już bardziej o nie dbam i problemu nie ma.

Gość falladda
oj rozumiem -ja mam koszmarne zeby-a w publicznych przychodniach to jest gówno-za leczenie od 1 do 4 trza doplacac -to kanalowego tez-coz nic dziwnego z e polacy maja jedne z najgorszych zebow w europie-