Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToNieDlaMnie

Nie mam pieniędzy na zęby a mam 18lat ;(

Polecane posty

Gość fhgeger
1200 to nie dramat. Sa kredyty od reki, bez zaswiadczen, na dowod. Dasz rade !!!

Gość ToNieDlaMnie
oj tam ojj tam worek na łeb i jedziesz taką Jesteście okropni........;/

A skąd pomysł na implant? Istnieje coś takiego, jak koronka, łuki. Implanty nie są dla każdego (np. nie są dla osób o słabej kości). Skąd jesteś? Znam w warszawie doskonały gabinet dentystyczny ze wspaniałą dentystką. I wszystko jak najbardziej państwowo.

Gość w_angel
wygoń starych do roboty, darmozjady na garnuszku państwa, jeszcze dziecku nie potrafią bytu zapewnić, takich powinni utylizować jebanych nieudaczników

Gość aaaaaaaaaaaaah
szkoda,że to nie dwójka miałabyś ufundowane przez NFZ . ja myślę yak ... idź do dentysty,dowiedz się ile najtaniej zrobi ci zęba.

Gość fhgeger
nie masz ciotki, dziadkow, nikogo ????? Dramatyzujesz kurde.

Gość PRAWICZUŚ_WSPANIAŁY!!
to co z tą laską ?

Gość cjnsalkfmc
mogłabyś dać namiar na ten gabinet w wawie? i dentystkę?

Gość csfs
JA NIE MAM JEDYNKI a mam 17 lat zorbilam takiego wkladanego zeba cos jak sztuczna szczeka z wyjatkiem ze tu mam tylko jednego nasadka jest az do podniebienia przyklejam na coragem zaplacilam za niego 120 zloty!!!!!!! szukaj najtanszego ja jestem z bydgoszczy

Gość fhgeger
dziwi mnie, ze ot tak ci sie ulamal :O bardzo dziwne..musialas o nie nie dbac od poczatku.

fhgeger,to zależy czy ząb nadaje się do oszlifowania. Czasami wystarczy zdrowy korzeń i wtedy koronkę buduje się na sztyfcie. Tylko jest to dodatkowy koszt (ok. 200 pln).

Gość fhgeger
no wlasnie..bo jak ma prochnice na kazdym, to lipa.

Gość fhgeger
i smiem watpic, ze korzen jest zdrowy :O

Gość cjnsalkfmc
"JA NIE MAM JEDYNKI a mam 17 lat zorbilam takiego wkladanego zeba cos jak sztuczna szczeka z wyjatkiem ze tu mam tylko jednego nasadka jest az do podniebienia przyklejam na coragem zaplacilam za niego 120 zloty!" o kurva, jaki żal, 17 latka z przyklejanym zębem :O

Gość fhgeger
hmm..nie wiemy jak bylo w przypadku 17stki. Moze miala wypadek samochodowy, choc..powinna byc ubezpieczona, chocby w szkole. Dziwne to wszystko. Tak sie zaniedbac albo moze sie bila :D

Gość ToNieDlaMnie
Nie ma mowy żebym skądkolwiek dostała 1200zł.. Ja jestem spod rzeszowa. TO jest dwójka.. Wątpię zyby korzeń był zdrowy. Ja nie wiem co ta szanowna pani stomatolog z nim rok temu zrobiła, ale wiem, ze jak go zaplombowała to mnei bolał, wiec poszłam drugi raz ona znowu coś poborowała, a on mnie nadal bolał.. Potem poszła na urlop, a ja zmieniłam dentyste. Tylko, ze wtedy już tak nie bolał. . Ja mam próchnice w prawie każdym zębie. Lekarz mi powiedział, że to przez to że szprycowali mnei antybiotykami jak rosły mi stałe zęby..

Dr Grażyna Masalska-Chmielewska Przychodnia, w której mieści się gabinet, znajduje się na ul. Grochowskiej 339. Jadąc tramwajem od Dworca Wileńskiego trzeba wysiąść na następnym przystanku (za QWedlem).

Gość nudy w robocie
Polecam na przyszłość pastę do zębów. 3 razy dziennie co sześć godzin.

Gość ToNieDlaMnie
JA NIE MAM JEDYNKI a mam 17 lat zorbilam takiego wkladanego zeba cos jak sztuczna szczeka z wyjatkiem ze tu mam tylko jednego nasadka jest az do podniebienia przyklejam na coragem zaplacilam za niego 120 zloty!!!!!!! i ile Ci się to trzyma? Bo 120 chyba dam rade..

Gość mglt;
daj znać co ci jutro powie dent. Sróbujemy ci pomóc

Gość mglt;
może zrobimy zrzutkę? Poważnie mówię. Żal mi dziewczyny.

Gość ToNieDlaMnie
"nudy w robocie Polecam na przyszłość pastę do zębów. 3 razy dziennie co sześć godzin." super. tylko że to nei jest tak, że o nie nie dbałam, bo nigdy NIGDY nie psozłam spać z nieumytymi zębami. Z moim dentystą powinnam już być na "TY" ,a pomimo to w prawie każdym żebie mam plombę.. Nie wszyscy mają takei szczęscie cieszyć się zdrowymi zębami, więc nie oceniaj nikogo.

Gość cjnsalkfmc
dzięki za namiary :) mieszkałam koło Wedla kiedyś, także nawet wiem gdzie to jest, ile się czeka na wizytę? czy ona robi też licówki?

Gość fhgeger
dziwia mnie twoi rodzice :O :O :O tak myslalam, ze masz prochnice w calym uzebieniu. Mylas je w ogole ???

Gość fhgeger
a w szkole ???przeciez sprawdzali wam zeby !!

Gość ToNieDlaMnie
Odezwę się jutro.. Zobaczymy co mi dentysta powie... Muszę skadś zdobyć te pieniadze. Nie chce żadnych zrzutek, bo jest mi głupio. Może macie propozycję jakieś pracy? Czy coś.. Tylko błagam żadnego " zrobisz mi laskę " itp... bo to mnei dołuje;/

Gość a twoi starzy mają zęby
czy nawet na sztuczną szczeke ich nie stać?

Gość sewq12
w szkole ?chyba za czasów komuny to i sprawdzali

Gość ToNieDlaMnie
fhgeger a w szkole ???przeciez sprawdzali wam zeby !! owszem. nawet lakowali, ale u mnei to jakoś nie podziałało.. Teraz te dwa ostatnie, które nie mają plomby pewnie też mają próchnicę;/ Masakra. I Tu naprawde nie chodzi o mycie. Moja mam też miała wielkie problemy z zębami. I proszę nie piszcie że moi rodzice sa skąpi, bo widzę, ze jest im przykro gdy siedzę całe dnie w domu.. Wiem ze gdyby mieli to by mi dali, ale oby dwoje są na rencie.. Mama jest poważnie chora na kręgosłup (nie będę sie na ten temat rozpisywać..), tato też. Ale i tak dorabia. Inaczej nei dalibyśmy rady od za 1500zł miesięcznie, bo nie jestem jedynaczką..

Gość thetrack
Most adhezyjny, gdzie brakujący ząb przykleja się do sąsiadów za pomocą taśmy z włókna szklanego. Każda ruchoma proteza, choć tania i łatwa w wykonaniu zniszczy sąsiednie zęby i otaczającą kość .