Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwariowana mamuśka

Tabletki ANTY a ALKOHOL.

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mam pytanie, tak o z ciekawości chciałam wiedzieć, bo nie wiem jak to jest. Pierwszy raz w życiu bede brała tabletki anty Novynette od tego cyklu (dopiero zacznę). I tak się zastanawiam czy przy takich tabletkach można w ogole spożywać alkohol?? Oczywiście raz na jakiś czas. Ogólnie nie przepadam za alkoholem, ale wiadomo, że czasem się człowiek napije drinka albo są jakieś okazje raz na kilka miesięcy. Tylko teraz zastanawia mnie czy nie będzie jakichś skutków ubocznych w połączeniu takich tabletek z %. Możecie się wypowiedzieć?? Tylko błagam bez głupich komentarzy.

można pić alkohol, nawet w dużych ilościach, ale duże ilości zaburzają pracę tych tabletek i możesz być płodna, dlatego jak masz jakieś picie to zabezpieczaj się dodatkowo

Gość Jennifer Bonnel
Tabletki działają Ci, jeśli: *nie zażyjesz innych leków, które obniżają działanie anty (np. deprim) *nie masz biegunki *nie wymiotujesz W przypadku alkoholu nie będą działać jedynie, jeśli upijesz się i zwymiotujesz w okresie krótszym niż 5h od zażycia (czas trawienia tabletki).

brałam Cilest,zdarzało mi się wypić, i nie kończyło się na jednym drinku.Nie wpadłam ani nie stosowałam nic ponadto.Oczywiście jeśli się obawiasz to zabezpieczaj się dodatkowo jeśli planujesz coś wypić.