Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROBLEMA-tyczka ?

THE SECRET - prawda czy komercja? Działa czy tylko manipuluje umysłem?

Polecane posty

Gość moje zdanie na
no właśnie,ludzie myslą że to niemożliwe żeby być szczęsliwym bo przecież WIĘKSZOŚĆ JEST NIESZCŻĘŚLIWA.Uzależniają swoje życie od większości,zamiast zastanowić sie co takiego robi ta mniejszość,że żyje inaczej.A w końcu ktoś na tę mniejszość sie składa,dlaczego by do niej nie należeć? Skoro komus sie udaje to to nie jest niemożliwe ;) No,ale ludzie mają ciężko bo sami zakładają "życie jest ciężkie,cięzko znaleźć pracę,ciężko przeżyć,cięzko,cięzko.." - no jak tak uważają,to co sie dziwią że tak mają .

Gość moje zdanie na
sprawdze co to ten secret! bede codziennie wizualizował sobie wasza smierc kurrwy! - sorry ale tak to nie działa :D nie zaszkodzisz komuś kto odpycha od siebie negatywną energie,wtedy ona odbije sie do ciebie i sam zdechniesz.Poza tym naprawde nie wolisz mierzyć do góry? Pozwolę sobie zacytować jedną z ulubionych piosenek - z dedykacją dla lwtb "Ej, czy ty też wyrównujesz do dołu? Za mądry dla ciebie, kto mądrzejszy od ogółu matołów? Za bogaty ten, kto bogatszy niż ty? Ludzie zachowują się jak ogrodnika psy. Ej, czy równasz w dół? Skoro tobie brak, to niech też braknie mu? Brak mi słów na takie podejście -zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej, tylko myślisz żeby inni mieli mniej... Ej, śmiej się, śmiej, zobaczysz jednak, twój śmiech urwie się jak hejnał."

Gość hunfara
można odnieśc do takiej teoretycznej sytuacji : jeśli dziecko zdolne wychowuje się w rodzinie gdzie rodzice mówią na niego cały czas że jest głabem, matołem, jełopem, do niczego w życiu nie dojdzie, jest pasozytem itd to takie dziecko nie odkryje w sobie żadnego talentu i uwierzy w to , będzie nieszczęsliwe a jeśli dziecko wychowuje się w rodzinie gdzie rodzice podtzrymują na duchu, nawet jesli nie ma jakiegoś talentu to go chwalą, zachecaja do działania, są dumni z niego to takie dziecko wierzy, wie że jest fantastyczne i w zyciu osiaga sukces , jest szczęsliwy to tylko taki schemat , wiesz , to nie jest jakiś wzór ale opis do lepszego zrozumienia jeśli w siebie wierzysz to bedziesz mieć to co chcesz

Gość mentaI cut
ciekawe czy jeśli ktoś myśli zamiast dla siebie dobrze to dla drugiego źle i to się dzieje to czy potem jest jakaś kara dla tego który o tym myślał. :D ciekawe co też spece od karmy mają do powiedzenia w tej kwestii. chyba nie bo ludziom nie chciałoby się tracić czasu na myślenie o kimś

Gość lwtb ważny pangtgtgt
co to kurrwa jakies hip hop goowno? :D wiadomo jakie elementy omamia ten legendarny secret :D w buke z muminkkow tez wierzycie tepe lochy?

Gość moje zdanie na
myślisz,że jak komuś "dopierrrttttolisz" to wygrasz? Nie,nie wygrasz.Życie nie polega na tym,żeby dopierdalać innym by samemu czuć sie lepiej i mieć lepiej.Kiedyś to zrozumiesz

Gość moje zdanie na
dobra ludzie,od teraz ignorujemy trolla :classic_cool: lubie pomagać ludziom i ich uświadamiać,ale czasami nie damy rady tego zrobić teraz,oni są zbyt niedojrzali,pożyją i za kilka wcieleń sami do tego dojdą,kazdy sam musi sie nauczyć :)

Gość hunfara
niektórzy myślą że jak wulgaryzują to wygrywają że jak kogoś wyzywa to jest racja po jego stronie nie wiem skad to przekonanie , im więcej zbluzgam i wyzwę to wygram jeśli nie lubisz tego tematu to po co tu siedzisz i marnujesz swoją energię ? siedzi i klepie w klawiaturę chcąc przekonać że sekret to nieprawda nieszczęsliwy człowiek, żal mi ciebie

Gość hunfara
ok, ignorujmy trolla

Gość moje zdanie na
mentaI cut - tak,jest kara.Poza tym jak ktoś jest silny to wygra jego myślenie pozytywne,nikt nie bedzie w stanie głupim złym życzeniem mu zaszkodzić. hunfara - może być też tak,że pierwsze dziecko (ja) odkryje sekret postara sie wypróbować i swoje negatywne wzorce zmieniać ;) osoba gnojona przez rodziców tez ma szanse sie wybić.

Gość moje zdanie na
niektórym ciężko sie pogodzić że inni mogą być szczęśliwi,że potrafią cieszyć sie drobnostkami.Przykre...choć tego akurat nigdy nie rozumiałam,nigdy nie życzyłam ludziom źle,przeciwnie,potrafie cieszyć sie cudzym szczęściem,ono daje mi wiare że można ;)

Gość ,mjhgfdghnhgfd
ja nie wierze w boga katolickiego bo nie rozumiem tej wiary jest pelna sprzecznosci i niesprawiedliwosci.. grzech pychy jednak jest w mojej glowie wbity.. moze kiedys uda mi sie uwierzyc ze mogę wszytsko :) dluga praca przede mna ale ten strach ze dostane po uszach za pychę i tzw bałwochwalstwo i zapeszanie jest naprawde silny i nie wiem czemu go mam ale jakos mam.. ;p

hunfara - zgadzam sie z Toba w sposobie rozumienia "sekretu"', mnie pare rzeczy tez sie spelnilo i tez na takiej zasadzie jak Twoja. Jestem za pozytywnych mysleniem, milego wieczoru !

Gość PROBLEMA-tyczka ?
posluchajcie spotkalam sie z wieloma opiniami osob, twierdzacych, ze na samym poczatku sekret dzialal a pozniej wszystko się sypalo. dlaczego tak jest ?

Gość mentaI cut
haha dobra skoro nie wierzycie że spotka was coś złego, to myślcie dzisiaj przez całą noc, że jutro uderzycie się w girę i będziecie mieli siniak. :D a olimpijczycy? wygrywa ten z największym pozytywnym myśleniem?

Gość hunfara
jeśli masz blokadę w umyśle to sobie nie pomożesz czyli najpierw zniwecz ograniczenia w głowie bo nie pójdziesz do przodu

Gość moje zdanie na
bałwochwalstwo? no prosze Cie,daj spokój.Wierz,że bałwochwalstwo to np. modlenie sie do obrazków jezusa? to dopiero bałwochwalstwo ale katolikom jakos nie przeszkadza to w modleniu sie do swietych portretów... Poza tym jak tak bedziesz myslec to tak czy siak za szczesliwa nie bedziesz.Wiec czemu boisz sie ze dostaniesz w uszy? Predzej teraz dostaniesz bo źle sie nastawiasz. Oj,ciezki ten wzorzec,moze wzial sie z wychowania...a nie bylas wychowywana w wierze KK w ogóle? Bo ja np. byłam

Gość mentaI cut
dlaczego tak jest ? a ja tam wiem. słaba wola, słomiany zapał. dlaczego człowiek zakochany "może wszystko"? bo ma zajebiście silną wolę i pozytywne myślenie

Gość ,mjhgfdghnhgfd
a dzisiaj na wieczor proponuję wspolną wizualizację miłości dla pana lwtb - zwizualizujemy go w dobrobycie , otoczonym miłością samych krągłych loszek wg jesgo najbardziej wyrafinowanego gustu, mamusię ktora całuje lwtb w czółko, odgarnia mu wloski i szepsze - kochanie, wszytsko bedzie juz dobrze, dostaniesz cudowną pracę, pokocha cię wspaniala kobieta, wygrasz 4 złote zęby w lotto i dostaniesz dozywotnio bezpłatny karnet na kafeterię cobys zawsze mogł bez problemu swoją miłość do swiata wylać wlasnie w swoje najbliższe swemu sercu miejscie. LWTB KOCHAMY CIE ZA TO JAKI JESTEŚ, jesteś boski nawet mimo ze nikt w to nie wierzy i nikt tego nie widzi lacznie z tobą my pomozemy ci uwierzyc. co wy na to dziewczyny? wyleczymy chłoptasia :)))

Gość moje zdanie na
a olimpijczycy? wygrywa ten z największym pozytywnym myśleniem? - nie od dziś można zauważyć,że wygra najbardziej w swoich dążeniach wytrwały,ten który znosi porażki i sie nie poddaje...a ktoś kto ma mega talent może brakiem wiary go zmarnować. ;)

Gość ,mjhgfdghnhgfd
tak bylam wychowywana ale w takiej lekkiej wierze w sumie. ale ten strach przed zapeszaniem to chyba sama sobie wpoiłam bo generalnie duzo sie bałam roznych nowych rzeczy, egzaminow czy tym podobnych rzeczy ..

Gość hunfara
sami sportowcy najwybitniejsi powiedzieli że aby odnieść sukces w sporcie potrzebne jest : 5% talentu i 95% cięzkiej pracy i to jest prawda więc mamy w tym jednoznaczną odpowiedź

Gość PROBLEMA-tyczka ?
WIECIE DLACZEGO TAK JEST? to moja teoria. wydaje mi sie ze, ci ludzie bardzo czesto afirmujac cos, wypowiadajac np ''bede zdrowa'' wymawiaja to w myslach, z niepokojem, i skupiaja sie raczej na ''bede niezdrowa'', gdyz samo zdanie ''bede zdrowa'' generuje w nich jakis niepokoj i myslenie o tym drugim dnie.

Gość ,mjhgfdghnhgfd
a moze to jest tak ze mowiac będę zdrowa to wciaz jest w czasie przyszlym. lepiej mowic jestem juz zdrowa, czuje jak zdrowieje z kazdą minuta itd. ze to juz sie dzieje w terazniejszosci a nie w wiecznej przyszlosci czyli nigdy tak naprawde..

Gość moje zdanie na
problematyczka - trafiłaś w sedno! Myslenie w czasie przyszlym to jeden z podstawowych błędów.Bo wtedy odkłada sie zdarzenia jakby na później..trzeba afirmować w czasie teraźniejszym,zawsze "jestem zdrowa"

Gość mentaI cut
95% cięzkiej pracy - no kurde ale poświęcanie czasu na myślenie to jednak też coś jest. no i to bicie z myślami, to też ciężka praca :classic_cool:

Gość PROBLEMA-tyczka ?
chodzi mi o to, ze uzywajac słow jako afirmacji ( a nie wzbudzania w sobie uczuc ) typu "bede bogadata, bede zrdowa'' automatycznie wystwetila nam sie w glowie obawa ''nie bede'' i afirmacja jest wtedy skierowana w druga str.

Gość hunfara
poświecanie czasu na myślenie to nie jest siedzenie w fotelu i marzenie nonsens żyjesz, pracujesz i wiesz że tak jest , masz w głowie pewien obraz w który wierzysz , jesteś przekonana o tym , pewna, nie watpisz to nie jest siedzenie i nic nie robienie

Gość moje zdanie na
Dlatego też mówiłam że sekret to nie jest taki hop siup.Czasem wystarczy ten jeden błąd i już ktoś komu nie wyszło bo myslał w czasie przyszłym sie zniechęca i uznaje,że to jakaś manipulacja i kłamstwo

Gość moje zdanie na
zamiast zrozumieć w czym tkwi problem. No właśnie,ja nawet jestem zdania że to robienie więcej niż jak ktoś w to nie wierzy.Bo najprościej jest narzekać jak to na świecie jest źle i licytować sie z sąsiadem kto ma gorzej.