Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROBLEMA-tyczka ?

THE SECRET - prawda czy komercja? Działa czy tylko manipuluje umysłem?

Polecane posty

Gość mentaI cut
Dobra. To W TEJ CHWILI zacznijcie myśleć "czuję się źle, niedobrze mi, słabo, źle się czuję". Myślcie tak przez kilka minut zamiast smęcić na kafe. :D I zobaczcie jakie będą efekty.

Gość moje zdanie na
Jeszcze ludzie tak sie oburzają,że ktoś ma dobrze,że to takie niesprawiedliwe że pewnie pstryknął palcem a nie pomyslą,że ten człowiek doszedł do tego latami pracy nad sobą i że on też mógłby tak mieć gdyby sie postarał

Gość hunfara
miałam kiedyś koleżankę ..jako ciekawostkę napiszę , która mieszkała w kawalerce ale zawsze wiedziała że będzie miała piękne duże mieszkanie w stylu wenge i ona cały czas o tym mówiła, jakby to miało sie stać jutro nawet w sklepie kupowała rzeczy które będą pasować do takiego stylu i połozy na szafkach mnie , to było kilka lat temu nawet to trochę smieszyło , no bo skąd ona ma mieć takie mieszkanie , wyczaruje czy co ? ale słuchałam jej i wspierałam ona skromna dziewczyna w dżinsach i sweterku wiedziała że będzie miała luksusowe mieszkanie więc los potoczył się tak że po jakimś czasie poznała chłopaka , narzeczony , pobrali się na tym samym osiedlu , zresztą tak jak chciała ukazało sie mieszkanie do sprzedaży właśnie wystylizowane w ten sposób i ona sprzedała swoje mieszkanie , dosyć szybko, za gotówkę, mąz też sprzedał swoje po babci 3 pokojowe i za wspólną kwotę kupili to w stylu wenge tak los, zdarzenia akurat się potoczyły i pamiętam jak byłam u niej , mieszkanie piękne że aż na kolana rzuca i te przedmioty które kupowała pół roku temu układała na komodzie ona jakby wiedziała że tak będzie , to nie było dla niej noc nadzwyczajnego jedno takie z moich spostrzeżeń

W moim mieście buduje się taki apartamentowiec. Chodzę tam i gapię się na budowę. Wyobrażam sobie, że mieszkam na przedostatnim piętrze, tam gdzie są największe tarasy. Jak odezwę się do Was stamtąd, to znaczy, ze to działa. Ale ostatnio wstawiali wielkie okna, od sufitu do podłogi i doszłam do wniosku, że to jakieś klity są.... A może mi się tylko tak wydaje...

Gość moje zdanie na
a po co mam myśleć negatywnie żeby coś sprawdzać? wole sprawdzać myśleniem pozytywnym :D I tak sie składa że doświadczyłam takiego czegoś z dwóch stron. Bywało że właśnie myslałam że źle sie czuje bo np. nie chciałam iść do szkoły i mimo ze sie dobrze czułam wkręcałam mamie że jest źle i naprawde nieraz przez to źle sie czułam :D A jak już źle sie czułam myslałam że już jestem zdrowa i było lepiej,albo chciałam zachorować więc żeby zwymiotować piłam wode z solą i proszkiem do pieczenia,siedziałam z mokrą głową w zimie przy otwartym oknie i nawet kataru nie miałam,kompletnie nic mi sie nie stało a to dlatego,że miałam przeświadczenie,że ja to mam pecha i nie uda mi sie zachorować bo nie chce iść do szkoły a zachorowanie wydało mi sie błogosławieństwem.Mimo że być może powinnam dostać zapalenia płuc i zwymiotować to podświadomie nie wierzyłam że mój "genialny" plan sie uda i miałam racje - teraz oczywiście na szczęście,bo to był szczyt głupoty

Gość mentaI cut
jak nie chcecie to nie, lenie jedne :D a jak to natychmiastowo sprawdzisz inaczej niż wmawiając sobie, że nagle źle się czujecie?

Gość mentaI cut
ha, oto co wyczytałam na forum filmu The Secret "Co do treningu sportowców -stwierdzono, że trening w wyobraźni stymuluje mięśnie dając niemal podobne rezultaty jak prawdziwy (dlatego wizualizacja itp. są stosowane przez sportowców)." no i co wy na to niedowiarki

ja wizualizuje sliczny domek z ogrodkiem w nowoczesnym stylu, zobaczymy co z tego wyniknie, najwazniejsze to trzymac sie tego pomyslu ! wczesniej sprawdzilo mi sie z samochodem, chcialam zawsze japana no i tak wyszlo, ze mam japana i jestem zadowolona !

Gość uppppppppppppppppp
a jak wizualizowac znajomosc jezyka obcego?

Gość uuuup
upup girls

Gość megaZdzira
podnoszę ten fajny temat. Powiedzcie jeszcze coś.

Gość malo istotne
Ja powiem jedno... Cos w tym jest a mianowicie wydarzyla sie dziwna sytuacja w moim zyciu. Po obejrzeniu filmu the secret zaczalem sie zastanawiac.. Jak zdobyc wiecej pieniedzy nastpenie obejrzalem film pt 21 o mlodym geniuszu liczacym karty w black jacku zamarzylem sobie ze sprobuje choc nigdy nie gralem w karty po jakims miesiacu dostalem dar po przeczytaniu paru informacji na temat gry zaczalem grac przez pare gdz zrobilem przerwe ... Na kilka dni i zasiadlem do gry ponownie w pewnym kasynie, wrzucilem zaledwie 1 tys zl i w przeciagu 6 dni wygralem 78 tys euro marzenia w zasiegu reki chcialem wiecej i wiecej zamarzylem ze jestem wstanie wygrac pol mln . Skutek byl taki ze wciagnalem sie w hazard i przegralem caly majatek w przeciagu roku. Przestalem wierzyc do czasu gdy ponownie zaczalem wierzyc ze potrafie odegrac to co stracilem swojego wygralem ponownie 240 tys w 5 dni gdzie wsadzilem zaledwie 1 tys . Co sie stalo sracilem wszystko. Chciwosc zabrala mi wszystko a przestroga jest taka uwazaj czego sobie zyczysz i czego pragniesz bo sa plusy i minusy. Ja zbladzilem za bardzo uwierzylem, ale wedlug mnie jest cos co przyciagamy ... pewne sytuacje zyciowe ... Wierze w sekret lecz wiara i pewnosc w wiare jest dosc ciezka praca nad samym soba. Pozdrawiam i powodzenia