Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loaposskd

twarda macica w nocy, 23 tydz

Polecane posty

Gość loaposskd

dwa razy z rzędu obudizłam sie w nocy i czułam jak twardnieje mi brzuch od dołu do góry-uczucie jakby sie unosił. Czy to normalne? nie boli tylko tawrdnieje jak kamien. po pół godz mija.

Gość loaposskd
ojej tak? a czytam, ze wszedzie ze jak jest twardy brzuch to do lekarza...

to napinanie to skurcze, radze isc do ginekologa jezeli bedzie sie to czesciej powtarzac tez przez to przechodzilam, kilka tyg w szpitalu lezac plackiem z powodu zbyt szybko skracajacej sie szyjki z tego co sie orientuje to normalnie skurcze te powinny pojawiac sie od 30stego tyg

Gość Do lekarza trzeba
Na twoim miejscu poszła bym do lekarza. Miałam tak w dwóch ciażach : pierwsza od 25 tyg und w drugiej od 16 tyg i musiałam brać Fenoterol na uspokojenie macicy. Dzieci donosiłam do 35 tygodnia. Nie chce cię straszyć ale dla spokoju idź sprawdź . Będzie dobrze

Te wlasnie skurcze zaczynaja sie od dna macicy i ida w gore.Spokojnie ale powiedz lekarzowi na najblizszej wizycie dobrze zeby to mial na uwadze.Powodzenia!

Gość loaposskd
kurcze, boję się. w ciagu dnia tak mi sie nie zdarzyło , tylko w nocy...hmmm. byłam we wtorek u u gina i wszystko wyglądało dobrze. potem sie zaczęło.

Gość lKFDKNJNZDNJ
a wiesz ze fenoterol podaje sie dopiero po 24 tygodniu ciazy bo wczesniej nie dziala ,ale lekarze kochaja nas faszerowac lekami i znalezc takiego ktory wie co robi i jeszcze o tym mowi to jak wygrac w totka.Wazne ze dzieciaki zdrowe:)

Skasuj spacje w linku. Ja tez mam skurcze pokazaly sie okolo 20 tyg a fenoterol dostalam dopiero w 28 tygodniu wczesniej bralam duze ilosci magnezu i to wystarczalo ,czasem no spe ,moj lekarz tez mowi ze nie daje sie fenoterolu wczesnie wiec znam ta teorie.Ale skurcze sa calkiem normalnym zjawiskiem o ile nie wystepuja non stop ,wtedy juz koniecznie do lekarza.

Gość loaposskd
dzięki przeczytałam, troche to tak wygląda ... chyba. Ale często występują tzn. ile razy? ja tez biorę magnez, ale ze względu na kolki jelitowe. Nospe czasem tez. Ale dlaczego dostalas fenoterol?

Jestem w ciazy blizniaczej to jedno no i moje skurcze zaczely byc bardzo silne i bolesne co spowodowalo skrocenie szie szyjki dlatego mam fenoterol.W ooprzciazach tez mialam wprowadzony pod koniec 29 tyg i dzieci urodzily sie zaraz po odstawieniu w 37 tyg.Taka uroda mojej macicy chyba:)

Gość loaposskd
mam nadzieję, ze to te pzrepowiadające u mnie. jak sie pojawią częsciej niz raz to wtedy juz leciec do gina?