Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annet84

moja mała ma 6 tyg i ciagle jest głodna

Polecane posty

Gość annet84

no i nie wiem co robic,wciaz jest glodna ni chce jej przekarmic ale ona az sie zanosi placzem a pozniej ulewa,dzis o 21 zjadla 150mm a teraz od okgodz wisi przy piersi i nie da sie jej oderwac,jak tylko wyciagam piers to zaczyna sie przedstawienie,poradzcie prosze co zrobic

Może to nie chodzi o sam głód. Może mała najada się szybko, tylko po prostu dobrze jej przy piersi podrzemać. Skoro dajesz i pierś i mm to może w dzień pierś a na noc mm? Z czasem to się oczywiście jej unormuje, ale póki co dla własnym zdrowych nerwów spróbuj może tak jak piszę. Sama nie wiem...

Gość annet84
to nie dziala :( wciaz tak robie ale dziekuje za rade

;/ a może ściągaj mleko i podawaj z butelki? Chyba, że wiele dla Ciebie znaczy karmienie piersią, wtedy to odpada. Ostateczne rozwiązanie to przeczekać, aż się córa unormuje...

Gość annet84
wolałabym troszke piersia pokarmic przynajmniej w dzien tak jak do tej pory, zastanawiałam sie nawet nad oszustwem czyli smoczek w buzke

Gość anilka
smoczek niby nic dobrego, ale chyba lepszy niz wiszenie na cycu:)

Gość mamama27
jak zjadła mm to musiała sobie pojeść a twoją pierś traktuje nie jak jedzenia a jak smoczek do ssania - daj smoczka - u nas sprawdził się lovi

daj smoczek i dokarmiaj butelką ze sztucznym mlekiem- nie mozna na siłe trzymac sie piersi...czasem pokarm jest niskowartościowy i dziecko potrzebuje więcej

Gość przy karmieniu piersią
może tak być. Dziecko po prostu potrzebuje tej bliskości. Mój syn też tak lubił wisieć. Nie chciał smoczka, więc już w ogóle był problem. Trwało to ok 3 miesięcy. Potem uregulowały mu się pory posiłków, potrafił już się zainteresować czymś innym niż pierś. Teraz jak sobie o tym myślę, to było całkiem fajnie, bo mogłam sobie posiedzieć spokojnie, poczytać, albo się położyć i odpocząć. Teraz niestety nie mam chwili spokoju, bo synek ma już rok i nie siądzie na chwilkę nawet. Ja proponuję korzystać z tego, że dziecko chce być tak blisko i odpoczywać. Obowiązki domowe mogą poczekać. Dla mnie to była okazja do odpoczynku.

Gość nadprogramowe kg
pokarm jest dostosowany do potrzeb dziecka.u ciebie moze byc ,ze dziecko chce twojej bliskosci,a nie jest glodne.u mnie tez tak bylo przez pierwsze tygodnie.ale mi to nie przeszkadzalo,lubiłam te nasze wspolne chwile.i nie jest prawda,ze dziecko dostanie mm i spi najedzone.po prostu mm jest ciezkostrawne i napchany niemowlak nie ma siły płakac,muli go wiec spi ,albo lezy jak naćpany tak to wyglada.ale do ciebie nalezy decyzja.powodzenia

Gość przy karmieniu piersią
co to znaczy pokarm nisko wartościowy? dzieci karmione piersią często tak po prostu mają, że chcą ciągle lub bardzo często ssać pierś. Zwłaszcza w pierwszych tygodniach życia. To nie ma nic wspólnego z wartością pokarmu. Jeśli dziecko dobrze przybiera, to nie ma potrzeby rezygnacji z karmienia piersią. Mi to do głowy nie przyszło, chociaż dziecko chciało być ciągle przy mnie. Po prostu dawałam mu to, czego chciało. Miałam czas, więc mi to nie przeszkadzało. Problem może być wtedy, gdy czekają na nas obowiązki, które musimy wykonać (np. nakarmić zwierzęta w gospodarstwie), a dziecko chce spać tylko na rękach, przy piersi.

Gość nadprogramowe kg
no wlasnie nie ma takiego czegos jak pokarm bez wartosci.co za bzdury

Gość a ja.....
nadprogramowe kg- co Ty wypisujesz? MM muli i dziecku niedobrze, jest naćpane???????? Litości, sama karmiłam piersią, ale nigdy takiej bzdury nie wymyśliłam

Gość to najczystsza prawda
a nie zadne bzdury z tym mlekiem,zgadzam sie w 100%

Gość moze dziecko........
placze z przejdzenia , albo ma kolki

Gość aneet84
nie bardzo mam czas zeby mi tak wisiala wciaz mam obowiazki tupy 15 mies córcie a smoczka niestety nie chce,wprowadziłam mm poniewaz sciagalam z piersi bardzo malo pokarmu z obu 25ml wiec jej to było za mało na dodatek bardzo wodnisty był no i tez po cc ciezko mi bylo zeby cały czas trzymam mała przy cycku