Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamila439

Mamusie pomóżcie :)

Polecane posty

Witam wszystkie mamusie. Szykuje powoli wyprawke dla dzidziusia bo termin zbliza sie wielkimi krokami. Mam w zwiazku z tym pytania dotyczące środków higienicznych dla noworodka. Co jest najlepsze dla noworodka do kap[ieli..?? Jaka firma?? Czy kupywac wszystko oddzielnie szampon, mydełko do mycia widziałam nawet płyn do kapieli czy kupić taki żel 3 w1..?? Jestem naprawde blada w tych sprawach, mam nadzieje ze mi pomozecie. Dziekuje z góry i pozdrawiam

Wybierz jedną firmę, np nivea J&J. Jak będziesz mieć kilka firm a dziecko dostanie wysypki to nie będziesz potem wiedzieć z czego i który to kosmetyk.

Gość kaliyaa
kup zwykłe mydelko bambino, szamponik bambino i olieke bambino-zobaczysz,ze są bardzo wydajne, tanie, nie uczulaja

Oj to wszystko zależy co ,,podpasuje,, dziecku, na pewno na pierwsze tygodnie nie wybieraj perfumowanych środków. mogą uczulać. JA sama jestem w 5 miesiącu i myślę że postawię na kosmetyki nivea mają sporo atestów i dobrych opini. A to najważniejsze. I raczej kupię wszystko osobno, mydełko w płynie,oliwkę, szampon, krem do pupy, kremik do twarzy, i co tam jeszcze wymyślą innego.

kaliyaa ma rację, zapomniałam o bambino,ślicznie pachną dzidziusiem, a bambino jest na licencji nivea. Więc na 100% jest dobrym kosmetykiem.

polecam firmę emolium mam emulsje do ciała i stosowałam płyn do kapieli, jesli chodzi o mycie maleństwa to polecam żel do mycia ciała i włosów firmy HIPP koniecznie z pompka (mozna go stosować od 1 dnia zycia)

Gość kaliyaa
tak emolium też sa doskonałe-tyle że jeśli potem zdecydujesz się na inne kosmetyki-emolium są dość drogie-dziecko na pewno dostanie uczulenia

Gość kaliyaa
no właśnie ale wczesniej pewnie korzystałaś z emolium moja pediatra nawet mówiła,że lepiej zacząć od zwykłych kosmetyków, bo emolim jest dla skóry szczególnie wrazlwej-i każdy kosmetyk uzywany po emolium uczuli bo emolium jest najdelikatniesze

Ja wiem że bardzo często malutkie dzieci uczula J&J, Ja na początek sprowadzę z Polski Nivea, więcej jest pozytywnych opini niż negatywnych. Tak samo jest z pampersami, niektórzy zachwycają oryginalne pampersy, inni np. libero, ja stawiam na pampersa.

emoliu zaczeła używac jakiś czas po tym jak rzestałam karmic piersia wtedy stwierdzono skaze białkowa

Gość kaliyaa
ja uzywałam da da z biedronki-tanie i niczym nie róznia się od pampersa

Owszem różnią się i to bardzo. Dada są sztywne, a pampersy miękko się układają między nogami. Kiedyś też kupowałam dada potem jak dziecko już chodziło dostałam paczkę z Pampers. Gdy mi się skończyła moje dziecko już nie chciało nosić Dada więc dzieci czują różnicę.

na poczatek mysle,ze nie ma sęsu duzo kupować żel HIPP jest ok jesli chodzi o kapil maleństwa, polecam też krem bepanthen nawet dla Ciebie autorko mi bardzo sie przydał po porodzie gdy karmiłam maluszka ( na piersi)

Gość kaliyaa
mój uzywa da da i nigdy nie miał zadnych otarć, odparzeń-myslę ,że to tez zależy od skóry dziecka

dziewczyny mam jeszcze pytanko widze ze jestescie doswiadczone takze od razu podpytam. A do szpitala smoczek musze miec..?? Jesli tak to jaki najlepszy..??

Gość kaliyaa
ja miałam Avent-ale mały i tak na początku nie umiał go ssać-potem dopiero w domu się nauczył

Oj, może lepiej nie zabierać od razu do szpitala smoczka??? niech się najpierw szkrabik nauczy ssać pierś, poczuje smoka i mogą być problemy, acz kolwiek nie muszą. A jeśli juz smoczek to ten przypominający ,,sutek,,

mój synek uzywał smoczka tylko przez 3 miesiace, ale bardzo sie przydał w szpitalu. mały miał wysoka bilirubine i był długo na lampach.

Moze smoczek kupie i wezme na wszelki wypadek nie musze go przeciez uzyc i wlasnie jeszcze laktator zapomniałam na amen o nim. W tym wszytskim czuje sie taka malutka sierotka która niema zielonego pojecia o dziecku.

Gość 7868980987654321
Ja bym nic narazie nie kupowala a, no moze mydelko i tyle ...kupisz kosmetykow cale serie ..ajakbedzie uczulone??? moim zdaniem to wyrzucanie pieniedzy w bloto .mydeko najpierw a potemstopniowo cos dokupywac

mi laktator życie uratował, miałam taki nawał,ze myslałam,ze piersi mi pekna juz miałam dodatkowe gruczoły mleczne pod pachami( bandarze, okłady z lodu i zciaganie pokarmu mnie uratowało)

Gość Droopppssss
Pantene

Gość WESQWERFG
KUP SOBIE SŁOWNIK CIĘŻARÓWO -" KUPYWAŁAM "HA HA HA