Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość match.a.a.a

Czy taka pizza jest w porządku ?

Polecane posty

Gość match.a.a.a

Przynajmniej dwa razy w miesiącu zdarza mi się zjeść pizze i nie w jednym miejscu ale jadam w różnych restauracjach/barach/pubach. W każdym razie zauważyłam że do pizzy dodają ser który za cholerę nie da się pogryźć, w buzi tworzy jaką zbitą kulę którą aż strach przełykać żeby się nie udławić. Czasami zdarza mi się zamówić pizze gdzie ser rozpływa się w ustach ale w większości wypadków jest nie do pogryzienia. Nie zakładałabym tematu tak banalnego ale kurde ostatnią pizze z normalnym serem jadłam ponad rok temu, nie wiem czy taki twardy zbity ser w pizzy to teraz coś normalnego ? Bo jednak płacąc za pizze 30 zł chciałabym ją w normalny sposób zjeść a nie modlić się z każdym przełknięciem żeby mi ser nie utknął w gardle !

Gość fabryczka brr
przecież to normalne taki urok pizzy

najlepsza pizza jest podobno w neapolu tak slyszalem:) jak masz mozliwosc to zamawiaj we wloskich pizzeriach nie chodzi mi o to zeby byly wloskie z nazwy tylko zeby wlosi ja prowadzili oni wkoncu wiedza najlepiej jak to sie robi.czytalem gdzies ze najwieksze znaczenie ma piec w ktorym jest wypiekana pizza podobno ma byc drewniany i przypalony czy cos takiego

Gość dziewczyna janosika .
tu nie o piec chodzi ale chyba o ser ! Tani seropodobny produkt będzie po upieczeniu własnie tworzył taką suchą mase nie do pogryzienia. Teraz to już w każdej pizzeri są te sery bo ludzie oszczędzają na wszystkim niestety. Najlepiej to przestań jesc pizze

Gość match.a.a.a
We Włoszech jadłam pizze i ona się do niczego nie umywają bo są najlepsze na świecie. Ale będąc już tu w Polsce chciałabym raz na jakiś czas wybrac się na dobrą pizze i niby większośc jest całkiem niezła ale ten cholerny ser :/ nie wiem w ogóle czy wy wiecie o co mi chodzi bo to nie jest według mnie normalne, ser który nie da się pogryźć i połowa zostaje w buzi a połowa jest w żołądku a od żołądka do buzi ciągnie się lina z sera której nie można przegryźć, no to mniej więcej tak to wygląda :) i według mnie to normalne nie jest.

Gość match.a.a.a
To widze że Kraków schodzi na psy :/ ponieważ zeszłam w tym mieście z 50 róznych pizzeri i tylko w dwóch był normalny ser a żeby było śmiesznie to tam gdzie był normalny ser to cena była najniższa, w tych droższych ser był jak kamień.

Gość mcfjx
bo nie masz widac dobrej pizzeri w okolicy, wcinasz goowno z sieciowek to masz

Gość vska9843
co ty pleciesz ? To nie wina sera ale jak już to temperatury za wysokiej w piecu która za bardzo ścina ser.

Gość wycieńczona mama..
e tam u nas w Narcyzie, mają dobrą pizze co pieprzysz

Gość jaf
tłuste sery tak mają niestety...

Gość moja propozycja for you
zamawiaj pizze bez sera - nie bedziesz jadla tego taniego swinsta, zaoszczedzisz kalorii, a dzieki temu w domu bedziesz mogla zjesc sobie poj ciasta lub litr lodow :)

Gość jaf
chyba, że dawaliby mozzarellę to napewno by nie było takiego efektu zbitej kluchy

bo najlepiej zrobić pizze samemu mam zaje... przepis na ciasto cudo!

Ja też dosyć często jadam pizze i mi sie to nigdy nie zdarzyło, aby ser był twardy..

Gość hm...................
Ja najczęściej jadam własną pizzę i ta mi najbardziej smakuje:) Raz na m-c możesz zrobić sobie sama, przecież to żadna sztuka, a jaka przyjemność!

Gość sowa70
A to ciasto na piwie to jak sie robi.....bo już mi ślinka cieknie:)

3 szklanki mąki, 5 łyżek oleju, łyżeczka soli, łyżeczka cukru do miski. a w garnku szklanka piwa, szczypta soli łyżeczka cukru. trochę podgrzać i rozmieszać z 1/3 kostki drożdży wlać do miski wyrobić ciasto poczekać aż wyrośnie a na górę jak kto woli :D

3 szklanki mąki, 5 łyżek oleju, łyżeczka soli, łyżeczka cukru do miski. a w garnku szklanka piwa, szczypta soli łyżeczka cukru. trochę podgrzać i rozmieszać z 1/3 kostki drożdży wlać do miski wyrobić ciasto poczekać aż wyrośnie a na górę jak kto woli :D