Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuchna

Ostry ból gardla bez gorączki co to może być???

Polecane posty

Gość anuchna

Byłam wczoraj u lekarza,bo od 4 dni bardzo boli mnie gardło.Lekarz obejrzał je, po czym stwierdził, że będziemy leczyć żołądek,bo tu leży prawdopodobnie przyczyna bólu. Przepisał silne leki na refluks,wrzody żołądkowe itp. i zalecił po 3 dniach kuracji pojawić się kontrolnie.W razie gdyby to nie pomogło czeka mnie gastroskopia. Ja jednak nadal borykam się z gardłem. W nocy budzę się i nie mogę spać,bo mnie ciągle boli (głównie z prawej strony) i do tego zaczęło mi ściekać,bo dołączył lekki katar. Poza tym dusi mnie i jak już zacznę kaszleć to końca nie widać.Gardło mocno boli przy przełykaniu i jeszcze gorzej przy kaszlu, któremu towarzyszy odrywanie flegmy. Od razu mówię,że przez okres choroby nie miałam gorączki, zaglądając w gardło nie widać żadnych zmian ropnych, a uzywane przeze mnie dotychczas leki, które mi pomagały przy wczesniejszych bólach gardła(Theraflu, tabletki do ssania, płukanie szałwią, kanapki z czosnkiem) nie przynoszą żadnych rezultatów nawet na chwilę.Lekarz stwierdził żołądek na podstawie oględzin gardła i faktu, że odkąd boli mnie gardło trochę boli mnie tez brzuch i mam odruchy wymiotne np. po zjedzeniu czosnku(choć to wydaje mi się być związane z połykaną wydzieliną).Może któraś z WAs dziewczyny miała takie same objawy i może powiedzieć mi jakie choróbsko sie mnie uczepiło?? Dodam,że leki na zgagę tez nic nie dają, a nie uśmiecha mi się gastroskopia,kiedy wcześniej nigdy zgagi nie miałam:/

Gość seena
ZMIEN LEKARZA!!!!!!!!!!!!!- zapalenie krtani?

A zwykłe tabletki na ból gardła nie pomagają?? może to zwykły ból gardła.

Gość anuchna
Była dziś u laryngologa i szczęśliwie okazało się,że to zatoki.Dostałam antybiotyk i nawet nie musiałam opisywac objawów,lekarz sam wszystko za mnie powiedział. Mam nadzieje,że w końcu odczuje ulgę, bo po 5 dniach męki byłam zrozpaczona:)

Gość *liliann
Ja miałam tak, że najpierw gardło mnie bolało przez parę dni a potem przyszła gorączka :) U mnie to był zwykły wirus, z początkiem jesieni.

Gość Gość

Bezpieczna inhalacja wychodzi tym sprzętem Novama Familino by Flaem. Znajomy lekarz nam pomagał w dopasowaniu inhalatora idealnego dla dziecka w wieku 9 lat. Sama też zaczęłam się nim posługiwać na kaszel i na nawracający, odzatokowy ból głowy. Pomaga. Pasuje praktycznie każdy lek do tego inhalatora.