Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

dzięki dziewczyny:) Intralipid prawie 3 godz mi schodził..oczywiscie na siedząco..a teraz tak mnie naparzaja jajniki..masakra. Ten lek to Atosiban...zeby nie było skurczy w macicy...podobno nowosc..stosuja od niedawna..

Gość smutasek85
Przegięcie z tymi lekami

Dziewczyny u mnie dość dobre wieści z laba - 2 blastusie zamrozili, a z resztą czekają do jutra, może ruszą :) Cieszę się niezmiernie, że w końcu się udało, bo pierwszy raz coś się udało zamrozić :) Dodaje mi to otuchy :) Oczywiście zaraz jedna bliska osoba musiała mi niezle cisnienie podnieść, więc mam nadzieję, że stres dzisiejszy nie zniweczył wszystkiego... Laborant mówił też coś o umowie, rozumiem, że będę musiała już płacić za mrożenie, skoro to 3 próba i właścicie koniec programu dla mnie? Ile to kosztuje? Od każdego zarodka osobno czy łącznie się płaci?

Gość gość
Chwala im za menopur :-)

Dredzik, jedno opakowanie Lutinusa wystarcza na 3,5 dnia :( <> joafer trzymam kciuki a ból brzucha o niczym nie świadczy. <> małamii :( zupełnie Ci się nie dziwię. Ty też doczekasz momentu, żeby być ciężarną i tak myśl. <> Basik bardzo trzymam kciuki, musi się udać tym razem! <> gość też to czytałam, że porównują wyniszczenie psychiczne do chorych na raka. Ale czy ja wiem... na pewno jest b. ciężko. <> zizia trzymam kciuki, żeby komóreczki przeżyły, zapłodniły się i pięknie dzieliły no i zostały z Tobą! Bądź dobrej myśli. <> Helen, od ostatniego wpisu miałam 2 niespodziewane wizyty i w sobotę powinnam mieć kolejną buu :( A jak u Ciebie wszystko oki? <> Baska dzięki, że pytasz. U mnie jako tako ale najważniejsze, że Królewna zdrowa rośnie. U Ciebie jak samopoczucie? <> nikita też się cieszę niezmiernie!!! :) Olej wszystko i wszystkich. Teraz najważniejsze jest Twoje samopoczucie!

Dzięki Iza! :* Mocno się wzburzyłam i mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maleństwom. Ech. Cudowne to musi być uczucie jak Ci królewna fika w brzuszku! :) Myślałaś już jak ją nazwiecie? :)

pipi teraz doczytałam :( Strasznie mi przykro :( :( Przytulam. <> helen, no niech faceci też się wykażą. Dziecka nie noszą i nie rodzą a my malować nie możemy i ciężkiego sprzątania też nie. Więc... :) :) Mi się też miło patrzy jak mój zasuwa chociaż on i przed ciążą to robił.

U mnie tak se. Wynik z cukru wyszedł niejednoznaczny. Na czczo nieco za nisko za to po 2h za wysoko... hmm Będę ponawiać. Wyszły mi też wysokie d-dimery i muszę wrócić do Clexane. Miałam wczoraj nie przyjemną akcję. Wezwali mnie na pilną wizytę w związku z wynikami. Dr w gabinecie pobadał, posprawdzał i dał skierowanie do szpitala, żeby tam w szpitalnych warunkach kontrolować, jak spadają d-dimery bo tak będzie bezpiecznie dla mnie i dziecka... W szpitalu zbadali pooglądali wyniki i stwierdzili, że nie ma potrzeby zostawania. Mam robić zastrzyki i za parę dni sprawdzić czy i ile spadło. Niby fajnie, że nie zostałam ale jednak jakoś miałam stresa wczoraj w domu. Dziś się opanowałam bo stres nic dobrego nie da. Mała fika cały czas co mnie mega uspokaja. Wczoraj dr wyliczył, że Królewna ma już 1400 g. Chyba coś przesadził bo wyszło, że w 11 dni przybrała PÓŁ KILO :D Muszę mieć wizytę do kilku dni u swojego dr to zobaczymy co ona wyliczy hihi :)

nikita z pewnością jednorazowa taka sytuacja nie zaszkodzi maluszkom. Teraz się relaksuj i odprężaj :) Zdecydowaliśmy się w końcu na imię dawno wybrane i będzie Alunia :)

Gość ewela2421
hej dziewczyny przezylam dzis straszny dzien !! jestem dzis 20 dpt . jutro mialam miec 1 wizyte usg , do tej pory zrobilam 3 bety - wszystkie wzrostowe, sikacze - 2 kreski , a tu nagle zaczelam plamić , nie było tego dużo co prawda .. lekko rożowy śluz na wkladce :-( za godzine byłam juz u dr M na fotelu.. na usg było widac 1 pęcherzyk płodowy 7mm, do leków dorzucił duphaston i kazał przyjsc za 10 dni na kolejne usg. nic wiecej nie powiedział , nie uspokoil nie straszył - sama wizyta trwał moze 5 min :-( czy , któras z obecnych tu mamusiek lub cięzrnych miała plamienia na początku ciązy???

Gość gość coco
Witam, klinika gyncentrum to jakieś nieporozumienie ! Po 2 wizytach lekarka stwierdziła ze jeśli za ms-c sie nie uda to tylko in- vitro zostaje!chore! Po czym gdy byłam w ciąży która niestety nie zakończyła sie dobrze bo poroniłam dr. Czerwinska doradziła by skierować moj materiał biologiczny do badania genetycznego genesis , gdzie naciągnęli nas na kupę pieniędzy , po czym okazało sie ze moj materiał nie jest zdatny do badania , musiałam wydzwaniać i prosić sie zeby oddali pieniądze za nie wykonane badanie , sumując gyncentrum to maszynka do robienia pieniędzy ! Wizyta trwa ledwie 2 min , badania krwi jakie robią na miejscu itp kosztują tam majątek , gdzie idąc do jakiego kolwiek laboratorium można je wykonać za polowe ceny . Zero wyczucia , żadnych konkretnych diagnoz , drogo , nieporofesjonalnie i nie ma tam lekarza który miał by powołanie do zawodu , odradzam! Porażka !!!!

Gość helen86
Iza to troche przeszłaś ostatnio,a te d-dimery to robiłaś specjalnie? ktoś ci kazał bo ja niegdy tego badania nierobiłam, dobrze ze juz jest wszytsko oki i jestescie w domku :) Baśka tak juz tylko albo jeszcze aż 1,5mc zostało choc nieukrywam ze chciałabym juz byc po porodzie w domku w mały i zeby do kanca było wszytsko dobrze, kurde ten stres nam towarzyszy cały czas :/ U mnie oki lekko mnie jeszcze boli lub kłuje z lewej strony ale byłam wczoraj na szybkim usg u mojego gina i tak to jest wszytsko oki, no i jest juz coraz ciężej :) Ewela dobrze ze odrazu pojechałaś do doktora,miały tu dziewczyny plamienia tyllko nieprzypomnie sobie teraz które ale pewnie jak to Iwcia przeczyta to Ci napisze bo ona ma pamięć absolutną :)

Gość gość
Zizia a dostałas zastrzyk tego leku na miejscu czy jak ? Madzia

Gość gość
Zizia a dostałas zastrzyk tego leku na miejscu czy jak ? Madzia

Ewela współczuje stresu, ale wiem że dziewczyny na początku ciąży miewają plamienia, nic się nie martw! Będzie dobrze! :*

ewela, :( no to nie fajnie, że Cię to spotkało. Ja nie miałam plamień ale czytam kilka forum i wiem, że wiele miało na początku plamienia i nawet bardzo obfite krwawienia, wręcz krwotoki i nic złego się nie stało. Przede wszystkim bierz leki i leż i staraj się nie stresować. A jak się nie poprawi, to nie miej oporów, żeby jechać do szpitala. Na pewno zaraz ktoś tu potwierdzi moje słowa. Trzymam kciuki, żeby było ok Kochana.

Madzia mam to dostac w dniu transferu..mam byc ze 40 minut d godziny przed transferem..i po transferze..

helen, miałam badane na początku ciąży jak jeszcze brałam Clexane (miałam zamiast Fragminu) a teraz w sumie nie wiem czemu miałam to badanie. Lekarz mi je zalecił. Do porodu szybko zleci i będziesz tulić swojego okruszka do piersi :)

Dziewczyny niewiecie co z dredzik bo jakoś się po punkcji nie odezwala :'(

Gość mandy11
joafer ja też czuję, że u Ciebie beta będzie tłusta :) I tak jak lalika ponoć jestem czarownicą ;)

Refundacja nie będzie wydłużona, pisze, że refundacja trwa dwa lata, ale jest zaznaczone przy naszych lekach, że te 2 lata rozpoczęło się 2014-07-01.

Gość Kasiurek86
właśnie znalazłam ciekawy artykuł na temat tego nowego leku, o którym ktoś wspomniał powyżej. ...artnewsletter.pl/artykuly/3/Perspektywy-zastosowania-atosibanu-w-leczeniu-nieplodnosci.php wklejam tak bo nie wiem czy się doda jak będzie wcześniej http. w sumie to po przeczytaniu tego dochodzę do wniosku, że wszystkie zanim poddamy się zabiegowi musimy wiedzieć na ten temat jak najwięcej- czytam w tym artykule chociażby to, że najlepiej jest podawać zarodek w piątej dobie bo wtedy są najmniejsze skurcze macicy (występują w związku ze stymulacją) i piszą, że ileś tam procent zarodków jest wydalanych z powodu tych skurczy z macicy praktycznie zaraz po podaniu, a podanie 2-3 dniowych zarodków ma mniejsze szanse i udaje się najczęściej osobą, które mają mniejsze predyspozycje do skurczów... przeczytajcie. Ja od dzisiaj zacznę czytać fachową literaturę. Odkąd pierwszy raz byłam w gyn miałam wrażenie, że to fabryka, ale nie mam wyjścia więc muszę ufać, ale jak czytam Wasze posty i szczegóły dotyczące Waszych transferów itd. i porównuje je z tym artykułem, to mam dziwne wrażenie, że oni tam raczej podają co jest na chybił trafił, a może się akurat uda. Jak będziemy miały większą świadomość, to może uda się nam zadbać bardziej o to, o co walczymy.

Sylwia 159 co tam U Ciebie slychac??? Dawno sie juz nieoddzywalas, napisz cos???

zizia a ty już wiesz co to za lek za te 800 zł?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować