Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
virpi

Katowice GYNCENTRUM - komu pomogli

Polecane posty

Dziewczyny obyscie były tymi czarownicami. Będzie beta tlusa i ja też bo nic innego nie robię tylko jem ;-)

Gość gość
gfgffgfgfgf

Trzymam kciuki za wszystkie .Madziu -badania robiłam komplet w szpitalu w Krakowie tel 126582011 wew1406 (te badania tylko wt-czw)-zlecone przez imunologa. Robiliśmy je dopiero po 6 inseminacjach i 5 pełnych procedurach in vitro. Moje zdanie jest takie iż na tak drogie badania po 1 nieudanym podejściu jest za wcześnie. Ciężko jest określić czemu się nie udało.My najpierw szukaliśmy przyczyn u genetyka

Trzymam kciuki za wszystkie .Madziu -badania robiłam komplet w szpitalu w Krakowie tel 126582011 wew1406 (te badania tylko wt-czw)-zlecone przez imunologa. Robiliśmy je dopiero po 6 inseminacjach i 5 pełnych procedurach in vitro. Moje zdanie jest takie iż na tak drogie badania po 1 nieudanym podejściu jest za wcześnie. Ciężko jest określić czemu się nie udało.My najpierw szukaliśmy przyczyn u genetyka

Gość malamii89
Dredzik jak tam?? Odezwij sie;*

Gość grania11
Czytam was dziewczyny ale mało piszę bo już tak was dużo że nie ogarniam. Czułam się ogólnie ok choć od wczoraj ból pleców, dziś lekka biegunka i strasznie nieprzyjemne odbijanie. Mały tydzień temu miał już500 g więc coraz większy. Za tydzień znowu wizyta co ja mam co 2 tygodnie. Trzymam kciuki za wszystkie. Dzięki Helen za pamięć.

Ty masz jakieś predyspozycje do skurczy albo stwierdzoną jakąś chorobę, że ci to zaproponowano? To działa tylko 12 h? I tyle kasy?

Gość malamii89
Dziewczyny czy Wy polecacie invimed katowice? Doczytalam ze jedna procedura u nich za 6900.... Sylwia Ty bylas w temacie tych klinik moglabys cos doradzic??

ja też wcześniej czytałam o atosibanie i będę chciała, żeby mi go podano - mam bardzo bolesne miesiączki i nawet jak miałam słabe stymulacje do iui to czułam lekkie skurcze po owulacji. Trwały koło tygodnia, ciąży oczywiście brak... Słyszałam, że provita robiła badania kliniczne z zastosowaniem właśnie atosibanu

Jej Izka samopoczucie dobrze ale ostatnio strasznie nerwowa się zrobiłam. I wole siedzieć w domu niż gdzieś wychodzić. Mąż mnie zaczyna już denerwować ah ci faceci. Ciekawe że zlecił ci takie badanie ja nie miałam nic takiego badane ciekawe. Cukier naszczescie mam dobry, ale spokojnie może miałaś gorszy dzień powtórzysz i będzie ok. Ewela nie stresuj się za bardzo mogłaś mieć też podrażnienie po aplikatorze jeśli go używasz, jeśli sie coś nasili biegiem do szpitala nie zaszkodzi a zobacza co i jak.

No właśnie dziwne, bo ja miałam we wt transfer i nikt mi o tym nie wspomniał, a pytałam się czy coś da się zrobić jeszcze... 800 zł za jedno podanie czy jak? mam nadzieję że moje skurcze nie wypchały zarodków.

Gość sylwia_159
Atosiban z tego co kojarzę dotychczas był stosowany tylko w kriobanku w białymstoku. Zanim się go zastosuje najpierw powinna być badania czynność skurczowa macicy- w kriobanku to robią. Wiele klinik uważa to troche za placebo bo można wziac tez relanium, ktore tez rozluzni macicę a cena nieporownywalna- ale wiadomo- kazda klnika- lekarz bedzie mial na ten temat swoja teorie. Mała- invimedu nie polecam- cena niewiele niższa niz w gyn, bo zakładam że te 6900 nie obejmuje np mrożenia itd. a o ile invimed wawa jest ok tak placowka w katowicach... no nie ma co dużo mowic- nie warto. Embrioolodzy marni, specjalistów dobrych brak. Tak jak mówiłam- gdybym miała zminić klinikę to tylko Novum lub białystok. Np moja znajoma miała do teraz 8 transferow- kazdy zakonczony niepwodzeniem. Pojechala do novum- pierwsze co stwierdzili ze musi miec zaawansowana endometriozę, bo widać już ogniska w usg... teraz jest w invikta wrocław PORAZKA. dobrze do sprawy podchodza w artvimed krakow- maja naprawde dobra skutecznosc i dr ch jest bardzo polecany. u nas wszystko ok- od tyg czuję kopniaki- są cudowne, 17 marca mamy połówkowe, wczoraj widziałam na usg pipusię :D

Dr Pierzynski z Artemidy opracował koncepcję atosiban u. To jest lek stosowany w zagrożonych ciazach zeby zapobiec skurczom i tym samym przedwczesnemu porodowi. Jego zdaniem do zastosowania tylko w uzasadnionych przypadkach bo ma jakieś uboczne działanie.

Sylwia, fajnie że się odezwałaś! :) Jak ten czas leci! Już czujesz kopniaki? Niesamowite :) Czyli będzie dziewczynka? :)

Dziekuje za odpowiedzi. Plamienia puki co nie są czerwone. Sa lekko różowe. Ale oczywiście strasznie się martwię i niepokoje.jutro jadę na betę. Nie mam tez boli czy skurczów jednak. To wszystko jest takie nie pewne...

tak :) 4 dn temu jak jechałam autem to poczułam takie 3 smyrnięcia i nie byłam pewna na 100 procent, czy to jest to :) potem dzien i zczelo sie pukanie, dziś już nawet tatus na raczce poczuł :) nikita- czyli jestes po transferze i masz dwie blastusie zamrożone? bombowo :)

Gość gość
Malami dobrze szukaj bo masz pakiet 10tys za 2 podejścia. Kraków ma 4500 za procedurę. Białystok też ok.4500 tylko bardzo daleko. No a Novum może i skuteczne chociaż nie zawsze ale też daleko. Wszystko zależy czy macie czas dojeżdżać.

EWELA- plamienia się zdarzają- zapewne bierzesz fragmin- on może być powodem- u mnie powodował wręcz krwotoki odkąd macica zaczęła być bardziej ukrwiona. A jesli nie fragmin to uwierz- naprawde czesto sie to zdarza- oczywiscie trzeba to monitorować- nawet jesli sie niepokoisz mozesz jechać na IP muszą ci zrobić usg- sprawdza szyjke czy sie nie otwiera- uspokoisz się

Gość gość
Dredzik gdzie jesteś? Ciągle sprawdzam czy juz napisałaś a chce iść spac :) mam nadzieje ze jest wszystko super dobrze. Lalika.

taaak, 4500 zł za samo zaplodnienie zapewne, a drugie tyle prawie za transfer punkcje i mrozenie ;) za niecąłe 5000 zł mozna ivf zrobic w artemidzie w białymstoku no ale kawałek tam jest.... ale cena 5000 zł za wszystko jest interesujaca...

swoja droga- atosiban w kriobanku kosztuje 600 zł i tez pewnie na tym sporo zarabiaja. wiec gyn spora marze sobie naklada skoro u nich to koszt 800 zł

No to teraz mnie zestresowalyscie tym lekiem na skurcze macicy :-(

ja mysle ze to o to chodzi... biedne kobiety w desperacji i 800 zł zapłacą za ten lek... byleby się wspomóc... ;/

Gość gość
sylwia-159 za całość masz 4500-5000 w kilku klinikach czyli punkcja,zapłodnienie i transfer. Oczywiście oprócz mrożenia.

Jestem, żyje! Kochane moje Joafer i Malami... Mam totalny mętlik w głowie! Wszystko było inaczej niż zapowiadał dr M. dwa dni temu. Nie zrobili mojemu mężowi biopsji jądra choć byla na dziś zaplanowana, bo..NIE. Bo chcą wykorzystać stare zamrożone, choć wiadomo ze jest kiepskiej jakości! Punkcję robił mi dr Polacek...pobrali 23 komórki z czego 8 dojrzałych...porażka. Niby długi protokół miał spowodować że komórki będą lepszej jakości a wyszło jeszcze gorzej. I hit sezonu! Zapłodnili mi tylko 4 komórki, a 4 zamrozili na potem jakby sie nie udało i potem ewentualnie zrobią biopsję jąder u mojego i zapłodnią pozostałe 4. Jestem załamana...jeszcze nie bylo dr. M z rana i dr. Cz nas z zaskoczenia wzięła z tym wszystkim. Jeszcze każą zapłacić 1000 zl zamrożenie tych 4 komórek moich choć powinni wszystkie zapłodnić, bo to nasza 3 procedura i pewnie każą zapłacić za biopsję Męża bo nie będzie w tym samym dniu co punkcja i nie będzie refundowana....jestem zawiedziona, zrezygnowana...jutro mam dzwonić czy cos z tych 4 się dzieli i czy w sobotę będzie transfer... Popłakałam się w tym Gyn bo byłam wobec nich tak bezradna...myślę że nie załatwili dziś urologa dla mojego M. I chcieli z tego jakoś wybrnąć i dlatego tak namieszali...nie wierzę że coś się podzieli przez ten jeden dzień i że coś z tego wyjdzie! Łatwo jest pocieszać innych a sama już zwątpiłam w to wszystko. Napiszę jutro jak zadzwonię do nich o 12.00 ale chyba jutro wracamy do domu...

Sylwia dziekuje. Za opowiedz. Tak przymuje fragmin do tego lutulinus i od dzis duohaston.. Powiedz mi a ty w ktorym dpt lub tyg mialas plamienia/ krwawienia??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować