Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość up.up.up

studia-zajecia-czy mozna urywac sie np. 15 min z zajec?

Polecane posty

Gość up.up.up

chodzi o to ze mam ostatni autobus wtedy kiedy trwac bedzie wyklad :/ mozna wyjsc z niego np. 15 min przed koncem?

Gość ndhnerh
a czy my jestesmy Twoim prowadzacym/Twoja prowadzaca zajecia? :P

Gość nieWESELEsiejuz
z wykladu mozesz wyjsc w kazdej chwili. sa wyjatki ze sprawdzaja obecnosc, no ale ogolnie wyklad jest dla chetnych i jak chcesz to wychodzisz.

jak tak co tydzień to tak srednio... chyba że prowadzący nie bedzie miał nic przeciwko.. albo aula bedzie jakaś wielka, mnóstwo studentów, a ty bedziesz siedziała niedaleko drzwi to mozesz próbowac uciec ;)

nieWESELEsiejuz z wykladu mozesz wyjsc w kazdej chwili. sa wyjatki ze sprawdzaja obecnosc, no ale ogolnie wyklad jest dla chetnych i jak chcesz to wychodzisz. wyklad jest obowiazkowy. niektorzy puszczaja liste obecnosci 2 razy. na pocztku i na koncu albo wyczytuja nazwiska z tej pierwszej :P

możesz w ogóle nie chodzic na wykłady.. ja tak robiłam, gdy nie mogłam zostać.. bo jednak u mnie z reguły nie zwalniali z zajęć.. zresztą, większość była takich wykładowców, że bez kija nie podchodź..

Gość Justyśkaaa
najczęściej wykłady są obowiązkowe na pierwszym semestrze a później to już zależy od wykładowcy(jedni sprawdzają listy, strasza, że jak się nie będzie chodzić to nie zaliczą bądź, że zgłoszą o wykreślenie z list studentów a inni mają jednym słowem wyjeb... na to co się u nich na zajęciach dzieje), ćwiczenia rzecz jasna cały czas obowiązkowe

Gość wykladowca to normalny
człowiek - wiem, bo sama prowadzę wykłady:) Nie jest milo, gdy na kazdym wykladzie 15 min przed koncem ktos wstaje i wychodzi. Podejdź do niego przed wykladem, grzecznie wytlumacz mu swoja sytuacje , popros o zwalnianie z tych 15 minut, powiedz,ze bedziesz od kogos uzupelniac notatki - powinien zrozumiec. Wychodzac, mozesz lekko sie uklonic - zachowasz sie naturalnie i elegancko. Jestes dorosla, po co robic uniki i ekwilibrystyczne sztuczki.

Gość u mnie wykłady nie były
obowiązkowe :p a wyjście w trakcie trwania wykładu było czymś normalnym

Gość Justyśkaaa
zależy co będziesz studiować :) ogólnie wykład to teoria (czyli słuchasz co wykładowca gada) a ćwiczenia praktyka

Gość Justyśkaaa
no praktycznie tak :)

Gość Justyśkaaa
oj pewnie trza :P

up.up.up znalazłam w innym temacie: "na wykladzie siedzisz i notujesz co gosc pie**oli. na cwiczeniach siedzisz i omawiasz, to co gosc wczesniej pie**olil ;p" czy to prawda? hahahha nie do konca. niekiedy W i cw pokrywaja sie ze soba. bywa tak ze material w i cw jest inny. na wykl. przygotowuje sie wykladowca na cw - ty !! :) i odpytuje

Gość Justyśkaaa
u mnie normalnie książka w rękę i jak w liceum- czytanki, wykreślanki, pisanie dialogów, opowiadań itp :) ale ja na humanistycznych jestem

up.up.up i bede miała matmę...chyba 3 zajceia w tyg. ciekawe czy do tablicy trza bedzie chodzić :/ na 99 % bedziesz chodzic. na lektoracie uczysz sie jezyka :P jak w LO. zadania domowe i kola :O

u mnie generalnie ćwiczenia i wykłady to były dwie rózne bajki, chocby z tego względu, że prowadziły je dwie rózne osoby... ale ja sie nie będę udzielać, bo moje studia były o całkiem innym profilu..... na j. obcym uczy się języka obcego zapewne :)

Gość Justyśkaaa
i język obcy mam już za sobą- na szczęście :D

Gość rwerewrwe
Tak jak ktoś już radził- podejdź do wykładowcy przed zajęciami i wytłumacz mu swoją sytuację. Mam nadzieję, że trafisz na wyrozumiałego człowieka, bo różni się trafiają.

Gość Justyśkaaa
zapewne zależy od prowadzącego

Gość rwerewrwe
dokładnie, wszystko zależy od prowadzącego.

Gość Justyśkaaa
tak- wykłady, szczególnie jeśli jest mało osób na danej specjalizacji