Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hot mama B

Ciąża po 30stce :-) wejdź!

Polecane posty

Gość hot mama B

witam, zakladam ten temat bo mam ochote pogadac z babkami,ktore tak jak ja są w ciazy i są w podobnym wieku :-)na tematach mlodszych dziewczyn sie nie odnajduje,wole rozmowy z bardziej doswiadczonymi zyciem ;-) osobami :-) spotkam tu pokrewne dusze? :-):-):-):-)licze na to!

Echhhhhh albo wiekszosc rodzi przed 30 ;-) albo jednak duzo dzieciakow tu siedzi... No ale nic,podbijam,nadzieja umiera ostatnia ;-)

Echhhhhh albo wiekszosc rodzi przed 30 ;-) albo jednak duzo dzieciakow tu siedzi... No ale nic,podbijam,nadzieja umiera ostatnia ;-)

Gość coś taka niecerpliwa
trochę poczekaj, może ktoś się znajdzie :) trzeba trenować cierpliwość, przy dziecku jak znalazł :) ja w ciąży nie jestem ale jestem po 30 i zamierzam być :)

Gość cold mama CC
właśnie cierpliwości po 17tej się zejdą :)

Gość inia inia
Ja też jestem po 30-stce ale niestety nie jestem w ciaży, chociaż bardzo bym chciała.... Fajnie Ci, że będziesz miała dzidziusia, dla mnie to jak na razie nieosiągalne... :(

inia inia tez trzeba ci chyba cierpliwosci,jak mi ;-) chyba,ze sprawa jest powazniejsza... Poczekam cierpliwie,juz ok:-P

Gość inia inia
Staram się już 3 lata (w tej chwili mam 31 lat), robię po kolei wszystkie badania i niby jest wszystko ok, ale mam endometriozę i prawdopodobnie to uniemożliwia mi zajście w ciążę ... A Ty jak długo się starałaś ?

wiesz,ja nawet nie zaczelam sie starc,bo planowalam to za kilka miesiecy zrobic,ale zaprzestalam sie zabezpieczac i przy pierwszym cyklu sie udalo,bylam bardzo zaskoczona,bo presja wokol mnie narastala i kazdy straszyl mnie,ze po 30 to bedzie bardzo trudno,wiec nastawilam sie na dluzszy proces ;) a wyszlo jak wyszlo... echhh przykro mi bardzo,bo domyslam sie,ze bardzo ciezkie i frustrujace jest takie oczekiwanie...ale musisz miec nadzieje,ze bedzie dobrze:) w koncu musi byc:) tak wiele kobiet ma endometrioze.....badz dobrej mysli ❤️

Gość agagna
Ja tez jestem po 30-tce (w pazdzierniku stuknie mi 32). Dziecko w planie, wyniki tez nie są różowe, ale wiem ze w ciaze zajde przedzej czy pozniej:) hot mama gratuluje, to musi byc wspaniala swiadomosci stan, przedmowczyni zycze szybkiego osiagniecia celu:) Nie od razu Krakow zbudowali;)

Gość cold mama CC
a te po też mogą być? ;)

no pewnie! :D Ja juz po prostu stracilam wiare,ze na tym forum da sie pogadac;) serio, tyle frustracji i agrechy jak nigdzie. No i duzo dzieciakow. Nie ukrywam,ze chetnie skorzystam z doswiadczenia i porad starszych babeczek,bo to moja pierwsza ciaza i wielu rzeczy jestem ciekawa:) Dlatego postanowilam zalozyc temat na 30stkach:) tutaj jest jakby spokojniej:D

Gość cold mama CC
też tak myślałem jeszcze tydzień temu prosząc znajomą żeby założyła tu temat - niestety pomyłka ;) no, ale przyszłym mamom może dadzą spokój - czego życzę :) gratuluję poczęcia :)

Witaj Ja urodziałam synka w wieku 33 lat -Byl planowany jest to drugie moje dziecko. Ciaze inaczej przechodziłam bardziej swiadomie niz jak mailam 24 lata.Ale wiem ,ze malo czasu spedzam teraz z synkiem po prostu praca .A z drugiej strony na barki wychowania syna wzioł mąż wiec jestem troche obok co powiem tak skrycie mi odpowiada. Chyba nie ma juz w sobie tyle siły i wigoru co kiedys . Ale warto było czekac na tego mojego smyka.

Czesto kobiety mowia,ze w pewnym wieku to czlowiek juz nie ma takiego wigoru...hmmmm ale my jestesmy mlode:) damy rade;) Chociaz fakt przyznaje,ze kiedys potrafilabym zabalowac do rana a potem pojsc do pracy czy na uczelnie i byc w super formie:) teraz potrzebuje sie wysypiac:) a przy dziecku to nie bedzie mi dane:D wiec moze cos z tym wigorem jest na rzeczy:D czas pokaze :)

Gość mam 31 lat
i 4 m-ce temu urodzilam sliczna coreczke, przygotuj sie na szokujace zmiany w zyciu :) powodzenia!

Gość sylwia312
Cześć ja też mam 31 lat i jestem w 8 tygodniu ciązy , mam już synka 8 latek , a teraz marzy mi sie córeczka :)))))))))))))

Gość yakato
Hej! Ja w październiku skończę 32 lata i zrobiłam sobie prezent na urodziny bo na 6.X. mam termin porodu :) I chociaż potwornie się boję porodu to już nie mogę się doczekać pierworodnego :)

Gość Majowa33
Witajcie:) Ja w ubiegłym roku w wieku 32 lat urodziłam córeczkę.Teraz córa ma 1,5 roku i jest żywym srebrem który wypełnia moje życie.Mam nadzieję że mogę dołączyć do Waszego grona?

Jedno jest pewne dzieci to najwiekszy dar od losu ,ze mozemy je posiadac choc czasem mozna tez przy nich oszalec. Ale sa nasze kochane i chciane

Walcze dzisiaj z apetytem bo ostatnio mam taaaki duzy, konia bym zjadla z kopytami :D duzo przytylyscie w ciazy?:)

Gość sylwia312
Witam , ja w pierwszej ciąży przytyłam 32kg ,a teraz dopiero 7-8 tydzień a już lekko widac brzuch i pół kilo do przodu

yakato to Ty juz na koncowce:) rozumiem,ze synek bedzie?:) sylwia poczatki:) jak sie czujesz? a po porady wszelkie bedziemy sie zglaszac do Majowej ;)

Gość yakato
Wstyd się przyznać ale dużo -16kg z czego 9 w ciągu 2 ostatnich miesięcy :( A najśmieszniejsze jest, że wcale nie mam jakiegoś specjalnego apetytu, więcej piję. To pewnie te płyny ;) Mam nadzieję, że przez te kilka dni do końca już nie przybędzie ani grama :D A Ty w którym tygodniu jesteś? na kiedy termin porodu?

ooo to niezle:) ja jestem w 21 tygodniu,narazie przytylam okolo 5 kg i nie wiem czy to duzo czy malo....ale czuje wzrost apetytu na maxa;)