Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostrzyżona

Brak dezynfekcji przyrządów u fryzjera

Polecane posty

Gość ale ty biedronka jestes pusta
ale autorka zapytala tylko jak to jest z ta dezynfekcja - prosta odpowiedz JEDNI ROBIĄ INNI NIE, chcesz miec pewnosc idz do mega salony i zaplac mase kasy, albo popros zwykla fryzjerke by to zrobila przed scieciem ci wlosow... nie ma tu sie czym podniecac i oburzac tak jak biedronka to zrobila "porazka" :O porazką jest to ze ty wyzej dupe masz niz srasz 🖐️

moje biedne nie jest, ale dziekuje za przyjemnosc 🖐️

Gość biedronka weź sie nie ośmiesza
biedronka a fotele też dezynfekujecie? pytam powaznie a klamki? na tych klamkach jest miliard razy więcej bakterii, martwego naskórka i innych takich niż na takim grzebieniu dezynfekowanym nawet 1x dziennie

halo!

Gość aaaaaaarwena
biedronka dobrze pisze, takich ludzi lubie , z pasja, wiedzacych co robia, a nie takie mameje, nieudacznicy pracuja w zakladzie u "Pani krysi" bo etat w fabryce srubek juz zajety. do takich to strach isc, ale na szczescie ciagnie sie za nimi opinia, zadowolony klient wroci tam gdzie jest dobrze obsluzony 🖐️

dobrze mówi, bo wiadomo, ze dezynfekcja powinna być, ale też wiadomo, ze nigdzie jej nie ma ;-) natomiast pisanie o ściananiu włosów jak o najwązniejszej sprawie w zyciu każdego człowieka i obmyślaniu strategicznych ruchów przy tej czynności jest żenujące i komiczne wrecz. Można o swoim zawodzie mówić z pasją i pięknie, ale biedrona wywyższała się, traktując ludzi jak jakies odpadki które śmią nie zyczyć sobie mycia włsów przez obcą babę

biedronka wez sie nie bron juz na pomaranczowo 🖐️ w temacie niechodzi o to kogo ma sie lubic a kogo nie tylko bylo pytanie o dezynfekcje a ona sie wielce oburzyla i podniecila faktem ze ktos moze tego nie robic jakby od tego zycie zalezalo 🖐️

Gość ja czytalam ze w uk np,
w ogole sie nie dezynfekuje przyrzadow u fryzjera- i jakos ludzie nadal zyja.

biedronka weź sie nie ośmiesza haha widze ze ktos tu mysli dokladnie tak samo jak ja :) kazdy wie jak powinno byc, ale trzeba wiedziec ze powinno a jest to dwie rozne sprawy 🖐️

Gość matacz..-.
Byle pierwszy lepszy nie zaden renomowany zakład fryzjerski po kazdym kiencie dezynfekuje grzebien , ostrze maszynki do golenia elektrycznej i koncówki uzyte , nozyczki ...? tu zalezy jakimi sie w danym zakładzie strzyże ! Na grzebien jest specjalny pojemnik jak sie nie myle na grzebienie , i sanepid jak wchodzi to sprawdza to ustrojstwo tyle w temacie ! tak jest na slaskich zakładach fryzjerskich !!

Gość matacz..-.
bo tak byc musi i takie sa przepisy ! jak jest to inna sprawa

Gość Dezynfekcja
Niestety u fryzjera często jest brak dezynfekcji co widać gołym okiem że jest brak preparatów pod ręką fryzjera. Ja nawet w domu uzywam Velox Spray preparat do szybkiej dezynfekcji którym dezynfekuję swoje szczorki i grzebienie a zwłaszcza przyrządy od manicure. Kupiłam go kiedyś przy okzacji zakupów kosmetyków http://uradka.pl/226/1/dezynfekcja/ Polecam produkt wystarczył mi już na rok no i jeszcze mi trrochę zostało.

Gość golibroda
ja narzedzia dezynfekuje jak mam czas, a to rzadko sie zdarza... jak siedzi jakis "podejrzany" klient to po nim oczywiscie robie dezynfekcje, ale nie po kazdym, bo czas to pieniadz- mój i klienta. Dezynfekcja nawet ta szybka sprayem wszystkich moich narzedzi z myciem rak na koncu i sprzataniem scinek z podlogi trwa w sumie jakies 5 minut. Piec minut to duzo czasu, a w skali calego dnia pracy to zrobi sie godzina stracona na p*****ly. 99%klientow jest czystych, zadbanych pod wzgledem higieny wiec ryzyka nie ma... Jesli nie ma skaleczenia to nie ma ryzyka przeniesienia choroby. A jak jest skaleczenie to i jest szybka dezynfekcja po kliencie... Wedlug prawa fryzjer nie musi po kazdym dezynfekowac, nawet kobieta z sanepidu mowila mi ze nie musze po kazdym tego robic... Takze zejdzcie ludzie na ziemie, bo niedlugo do autobusu nie wejdziecie bo brudno.

Gość gość
golibroda- takie głupoty gadasz że brak słów. Bo zakażenia WZW c wystarczy tak mała kropla krwi że nawet nie widoczna bo 0,00001 ml. I każdy z nas jest potencjalnie zakażonym, w samej polsce nawet kilka milionów ludzi!!!!!

Gość gość
" A jak jest skaleczenie to i jest szybka dezynfekcja po kliencie... xxx obowiązuje cie nie dezynfekcja tylko sterylizacja. Żal że panienki bez żadnej wiedzy prowadzą zakłady i zarażają ludzi, którzy potem umierają straszną śmiercią.

Gość alko1
janetttkkaaaa po każdym kliencie moczy godzinę? :D hehehe

Gość goemsk
Proszę tutaj - http://www.sprzet-fryzjerski.pl/ Nie ma co ukrywać że każdy element salonu powinien być wysokiej jakości, bo w przeciwnym wypadku po prostu klienci nie będą chcieli z takiego miejsca korzystać.

Gość kate622
Dezynfekcja narzędzi u fryzjera powinna być obowiązkowa! Moja znajoma fryzjerka zawsze to powtarza. Używa specjalnych środków czystości, z tego co pamiętam Medisept przeważnie. Podstawy higieny muszą być przestrzegane na każdym kroku

Gość gość
Łapcie namiary - http://www.pro-sprzet.pl/ A ogólnie doprowadzenie salonu do dobrego stanu naprawdę wymaga zwrócenia uwagi na wiele elementów. Jeśli nie będziecie mieli wszystkiego, to nawet nie oczekujcie cudów...

Według mnie u fryzjera powinno się używać takich samych środków co w gabinetach lekarskich. W końcu w jednym i drugim przypadku jest kontakt z ciałem pacjenta/klienta. Jeśli są tu jacyś fryzjerzy, polecam wyposażyć się w http://sterylni.pl/.