Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostrzyżona

Brak dezynfekcji przyrządów u fryzjera

Polecane posty

to ty myjesz głowe 15 minut?? boże co za fryzjerka....... :-0 ja to maks. 20min siedze w salonie fryzjerskim łącznie z wymodelowaniem.. jak ktoś ma wprawe to tak potrafi :)

Gość ale ty biedronka jestes pusta
piszesz o tym wszystkim tak jakbys jakas ameryke odkryla :O nie podniecaj sie, kazdy przeciez wie ze normy sa wszedzie naginane. pracowalam w kilku a moze nawet w kilkunastu juz zakldach fryzjerskich i powiem ze NIGDY w zadnym nie dezynfekowalismy narzędzi po kazdej osobie. a zaden z tych zakladow nie byl osiedlowym zakladem pani krysi tylko same tzw lepsze zaklady. szczerze to po prostu kazdy mial na to wyjebane i tak to sie praktykuje wiec uwazaj bo ci jakas zylka z tej podniety w tym temacie peknie a co do wycia wlosow to tak samo - jasne jasne lepiej zrobic tak i tak i jeszcze tak, ale jak klientka nie chce to mi to zwisa, zadnej waznej osobistosci nie scinam ze musi byc niewiadomo jak perfekcyjnie kazde pasemko 🖐️

hahahahahaah :d i pewnie płacisz 20 zł za to :D miałaś kiedyś robiony masaż głowy ?? byłaś kiedyś w dobrym salonie?? ile płacisz za cięcie ?? jakimi kosmetykami pracuje salon do którego chodzisz?? wiesz chociaż co masz na ten pusty łeb nakładane?? prawdziwe mycie z masażem trwa 10-15 min. ale co taka osóbka może wiedzieć :D chyba że się ko,mus bardzo spieszy to tak :D ale w 20 minut to nawet nie wysuszę długich włosów na szczotkę :d w gdzie dokładne obcięcie :D hahahahahaha

Gość ostrzyżona
biedronka wiem właśnie, ze ma obowiązek, dlatego się pytam, ale nie pojmuje Twojej buty i wywyższania się. Kurva, zadałam proste pytanie. Nie mam zamiaru rozprawiać tutaj nad technikami strzyżenia. Dla mnie jest jasne: wchodzę na fotel, fryzjerka ma butlę z dozownikiem. Tym płynem opryskuje mi włosy żeby były wilgotne - żeby lepiej się je obcniało. Czy może to coś, co ma w tej butli, zawiera jakieś środki dezynfekujące nieszkodliwe dla skóry głowy? Bo z narzędziami nic nie robiła, więc tylko w tej butelce moja nadzieja...

Gość biedronka weź sie nie ośmiesza
j już bo robisz się żałosna :-D tak wizyta u fryzjera to wielkie wydarzenie, doczesna cudowność wręcz i wszystko jest niesłychanie ważne :-D :-D jesteś żałosna jak moja kuzynka, która ze zwykłego obcianania włosów robi sprawę życia lub śmierci. Przychodzi klient i chce się ostrzyc i tyle, a ona robi z tego większe wydarzenie niż u mnie na sali operacyjnej :-D wszystko jest u was ważne i broń Boże ostrzyc włosy bez mycia :-D :-D :-D łój jej przeszkadza :-D po 3 godzinach :-D

nienawidzę jak obca baba grzebie mi po głowie, wpadam raz na rok, zeby mi fryzjerka podcięła włosy i nie mam zamiaru spędzac tam dłużej niż 30minut. A głowę umiem sobie myć sama :-D

nie chodzi tu o choroby ale nawet o to, że przed Tobą dajmy na to 2 osoby wcześniej był stary śmierdzący żul, grzebień nie został umyty a później Ty masz czesane włosy tym samym.. wiesz ile tam łoju i cząstek skóry tego człowieka?? pracuję w tym zawodzie już dosyć długo by wiedzieć że przychodzą tu ludzie z rożnych środowisk, z rożnymi chorobami, Ci nawet najbogatsi nawet nie wiecie jak potrafią śmierdzieć i jakimi brudasami są. pogadajcie z kimś kto pracuje jako sprzątaczka np w bardzo drogim hotelu co maja po kimś taki do sprzątania.. niestety, ale dezynfekcja jest bardzo ważna, ponieważ w tym zawodzie jest bardzo bliski kontakt z klientem, jego włosami i skóra.. a spryskanie nożyczek i grzebienia po kliencie to nie jest wysiłek. u nas jest to niedopuszczalne.

ja pracowalam w sieciowce Dance Hair gdzie strzyzenie to nie 20 minut, gdzie oferowalismy przerozne zabiegi dodatkowe, mielismy dobierac fryzury a nie scinac na jedno kopyto itp jedne klientki robilam w 20 minut inne w dwie godziny, narzedzia dezynfekowalismy na koniec dnia lub na nude z brakow klientow w ciagu dnia 🖐️

Gość ostrzyżona
o boże... :o

specjalnie dobrany szampon :-D :-D to Ci się udało biedronka :-D z tego co wiem, to fryzjerzy używają wszystkiego, co najtańsze i wszystkim aplikują ten sam szit :-D ale ty jesteś śmieszna. gdyby nie Twopja profesja ludzie z pewnością by wygineli :-D tak bardzo jest ważne

Gość matacz...,.,.,.,.,.,,..
NIE MA OBOWIAZKU ANI PRZEPISÓW NAKAZUJACYCH DEZYNFEKCJI NARZEDZI FRYZJERSKICH ! JEDYNIE jezeli trafi sie klinet z wszami , a fryzjerka sie w pore nie skapnie nastepuje dezynfekcja narzedzi ktorymi pracuje , oraz całego jak sie nie myle zakładu . a tak nie ma zadnej dezynfekcji czy jak wchodzisz do sklepu i otwierasz drzwi wlascicielka ma po kazdym kliencie dezynfekowac klamke !! a ciuchy ! przymiezasz z wieszaka , wiesz ilu miało to pzred tobą na sobie ? też ma to po przymiarce dezynfekowac ? juz nie pierniczcie głupot

co jest nakładane na pusty łeb, to nie wiem, bo nigdy nie widzioałam, jak ktoś cie strzygł.. natomiast co jest nakładane na mój łeb, mało mnie interesuje, bo jak chodzę 2x na rok do fryzjera, to nie odniosę z tego żadnej korzyści, czy on nałoży mi piankę z Matrixa, Loreala czy z Biedronki. Bo dla moich włosów wazniejsze jest to, co ja nakładam na nie codziennie. a po drugie jesli chciałabym pójść na masaż głowy, to udałabym się do masazysty, a od fryzjera oczekuje jedynie aby mnie ostrzygł, tak żebym ładnie wyglądała, bo na modelowaniu mi też nie zależy, bo zajdę do domu, wieczorem umyję włosy i sama bede musiała sobie z tym poradzic.. a wiadomo, że w domu nie mam takiego sprzetu jak w salonie. i tak, za sciecie nie daje wiecej jak 20zł. Zadowolona??

biedronka_bez_ogonka_ nie chodzi tu o choroby ale nawet o to, że przed Tobą dajmy na to 2 osoby wcześniej był stary śmierdzący żul, grzebień nie został umyty a później Ty masz czesane włosy tym samym.. wiesz ile tam łoju i cząstek skóry tego człowieka?? pracuję w tym zawodzie już dosyć długo by wiedzieć że przychodzą tu ludzie z rożnych środowisk, z rożnymi chorobami, Ci nawet najbogatsi nawet nie wiecie jak potrafią śmierdzieć i jakimi brudasami są. pogadajcie z kimś kto pracuje jako sprzątaczka np w bardzo drogim hotelu co maja po kimś taki do sprzątania.. niestety, ale dezynfekcja jest bardzo ważna, ponieważ w tym zawodzie jest bardzo bliski kontakt z klientem, jego włosami i skóra.. a spryskanie nożyczek i grzebienia po kliencie to nie jest wysiłek. -------------------------------------------------------- to podaj nazwe zakladu i adres gdzie pracujesz , bo ja tam nie wejdze , nie z powodu braku dezynfekcji , ale z racji tego , ze bierzesz i strzyzesz smierdzacych zuli i innych typów . Takiego klienta sie wygania z zakładu !! a nie strzyze !! fuj co za smierdzacy zaklad i ty musisz byc

juz nie przesadzaj ze nie robia tego po starym smierdzacym zulu bo po pierwsze tacy do zakladow nie przychodza, a po drugie jak juz to owszem po takim kims to bym nawet fotel umyła :O mowa o normalnych kientach z normalnymi wlosami......... dobra dobra zaraz wyskoczysz ze moze choroby itp wiec przypominam jak pisalam wyzej - szczerze 90% fryzjerow ma na to wyjebane

Autorko, w tej butli jest zapewne czysta woda i nic więcej, środki dezynfekujące to sam alkohol, wyobrażasz sobie jakby wyglądały Twpoje włosy spryskane alkoholem?

a na koniec - w zakladzie gdzie fryzjerka kasuje z strzyzenie 20 zł ja sie nie strzyze , bo tam fryzjerka ma nożyczki za 300 zł albo za 800 zł a te nie są bakteriobujcze . natomiast renomowane zaklady uzywają w wiekszosci nożyczek z stali bakteriobujczej i po grzyba wtedy dezynfekcja ta o ktorej sie tu kłucice

dobra ja wam pisze jak jest u mnie w pracy :D a wys się oburzacie i mi gadacie jak jest :d ja wiem jak jest :d uczyłam się o tym długo!! puste to jesteście wy ze swoim podejściem!!! nie mówię by wyrzucam grzebień raz użyty tylko spryskać go płynem nawet na 5 min!!! i z tymi szamponami to tez nieźle.. u nas stoi każdy szampon do każdego rodzaju włosów.. nie mogę umyć lasce włosów szamponem do suchych włosów nawilżającym jak ma tendencje do przetłuszczania.. widocznie są fryzjerzy którzy poszli na ten kierunek żeby tylko gdzieś tyrać i zarabiać sa tacy z powołania dla których to coś więcej.. ja nalezę do tych drugich. nie chce się z wami kłócić. to tak jak ktoś otwiera restaurację i jest chujowe żarcie..otwiera ja by mieć.. a są ludzie którzy wkładają serce całe do tego bo np kochają gotować.. nie zrozumiecie..nie wiecie widocznie co to powołanie i macie chujowe prace z których jesteście niezadowolenie i robicie na odpierdol się nara

o łał dopiero odkryłaś że niektórzy robią coś tylko z umiejętności i dla zarobków? moją pasją jest coś innego i w tym się spełniam jako hobby a praca to dla mnie praca, naprawde nie wiedziałaś tego że niektorzy tak zyja? to juz juz dziecinko mozesz przestac sie oburzac i podniecac jak mrowka okresem 🖐️

nie, do naszego salonu nie przychodzą żule.. u nas jest wszystko zresztą dezynfekowane. to że ktoś jest bogaty i pachnący nie znaczy że jest zdrowy.. czemu się tak obruszyliście? bo wam powiedziałam, że w porządnym salonie dezynfekuje się narzędzia?? po co autorko zakładałaś ten temat?? jeśli wam to pasi to koniec tematu..ja tylko mowie jak jest u nas. i nie zmuszam nikogo żeby chodził do drogich salonów.. zresztą ja też zaczynałam od małych salonów.. może nie małych ale takich gdzie dezynfekcja była tylko przeze mnie wykonywana.

podniecać?? :O równie dobrze, ja wam mogę napisać, że piszecie tak bo was nie stać na takie salony :) wooowwwww piłeczkę można odbijać w obie strony temat był o dezynfekcji.. najpierw kurwa się żalą a potem się cieszą :D a chuj z wami

oh biedronha jesteś wzorem wszelkich cnót :-D

to ty sie wlasnie wielce obruszylas bo nie wiedzialas ze jak to napisalas "widocznie są fryzjerzy którzy poszli na ten kierunek żeby tylko gdzieś tyrać i zarabiać" 🖐️ i nie jest to kwestia tego kogo stac na jaki salon tylko chodzi wlasnie o to ze ty sie oburzylas ze ktos moze chodzic do taniego zwyklego fryzjera weez gdzie ty łazisz ?? pryskała włosy ?? jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boże co za porażka.. woieksza czesc polakow to porazka bo nie chodzi do salonu biedronki placic 200zł za obciecie wlosow - nasz narod przegral zycie.... ZAMKNIJMY WSZYSTKIE MALE ZAKLADY! NIECH ZWYKLI FRYZJERZY NIE ZARABIAJA NA CHLEB A ZWYKLI LUDZIE NIECH NIE WYDAJĄ MNIEJ JAK 200ZŁ ZA SCIECIE !! PROTEST!! PROTEST!!

a moim zdaniem trzeba mieć niexle nastukane w głowie, aby wydawać na fryzjera 200zł :-O Stać mnie, dobrze zarabiam, ale takie koszty na fryzjera są zbyteczne.

biedronka weź sie nie ośmiesza a moim zdaniem trzeba mieć niexle nastukane w głowie, aby wydawać na fryzjera 200zł Stać mnie, dobrze zarabiam, ale takie koszty na fryzjera są zbyteczne. nie przyznawaj sie bo biedronka ci powie ze to porazka, moze jeszcze wlosow nie myjesz przed kazdym scieciem? o matko to wez teraz sprawdz czy jakeis pasemko nie jest pod lekko innym katep podcieta albo o 2mm dluzsze a jak jest to podaj fryzjerke do prokuratury ze wykonuje swoj zawod tylko w celach zarobkowych a nie z sercem i oddaniem 🖐️

u nas nie kosztuje 200 zł obcięcie.. :O jeśli płacisz to wymagasz.. a jeśli narzekasz, że nie ma dezynfekcji za 20 zł to sorry.. nie mowię, że tacy fryzjerzy są do dupy bo sa tacy że są lepsi od tych droższych bo z tym się tez spotkałam.. :o nie ważne..kończę wojnę, nie chciałam nikogo urazić tylko się zdziwiłam..

:-D nie myję włosów przed fryzjerem. po co? i tak jest tam wszystko brudne ;-) zawsze biorę prysznic po fryzjerze, bo choćby nie wiem jak się fryzjer starał zawsze jest na szyi i ciele dużo włosów, które mnie gryzą ;-)