Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Klara są pasy ciążowe na kręgosłup, nie wiem dokładnie o co chodzi, ale moja koleżanka używała i jej bardzo pomagały, nakleja się je na odcinek bolący chyba. Ja się właśnie obawiam, że nie będę się mogła oprzeć tym wszystkim ciuszkom, tym bardziej że pracuję w rynku więc mam kilka galerii po drodze i wszystkie najlepsze sklepy dla dzieci. Ale z drugiej strony to dobrze, bo właśnie w tych sklepach bezfirmowych dla dzieci są takie ceny, dużo wyższe czasami niż w takiej zarze. Mufinka fajny wózek, a jaki kolor?

no wózeczek fajny, ja jadę w sobotę zamawiać, dziś teść mi dał 1500 zł i kazał jechać kupować.

Dziewczyny śpią jeszcze:)? Ja dzisiaj przespłam całą noc, czuję sie rewelacyjnie w porównaniu do poprzednich dni. Biorę się dalej za naukę. Klara a dla chłopaka brązowy pasuje, czemu uważasz że nie:), wydaje mi się że dla dziewczynki mniej, ja mam brązowy ale jakoś się tym nie przejmuję że nie jest taka jak dla większosci dziewczynek różowy;)

tylko ten wózek jest rudo-brązowy http://www.tutek.pl/produkt,149,GRANDER_G9_BRAZ_+_RUDY ja już rano byłam z mamą na zakupach w ciuchu. Postanowiłam dokupić jeszcze kilka pajacy i koszulek, kupiłam też 2 pary jeansów, 2 koszule, bluze nike - rewelacja, kilka t-shirt i kupiłam super biały kocyk bawełniany na splocie takich haftowanym, dałam za niego 13 zł a jest piękny. Kupiłam całą reklamówkę ciuszków i ten kocyk i zapłaciłam 90 zł. nic nie zniszczone i wszystkie ciuszki firmowe który kolor ładniejszy brązowo-rudy czy grafitowo-niebieski ?? http://allegro.pl/tutek-grander-3w1-18-kolorow-wawa-kurier-gratis-i2049167236.html

hej jak samopoczucie? ja dziś zajrzałam do koleżanek w pracy, kupiłam tez sobie tunike. a i małemu czapeczkę cieplutka na wyjście ze szpitala, słodka taka milutka ale 30 zł, a za ręcznik z kapturkiem po kąpieli dałam 39 zł. ceny jak z kosmosu. znowu nam sie nA weekend znajomi zapowiedzieli, wiec mam szykowania, sprzątania i latania w koło wszystkich. ale jak widać mój mąż ani tego nie docenia ani nie myśli ze jest mi ciężko w 8 m-c ciąży. zwłaszcza ze sa to jego znajomi ze studiów. trzeba przygotować łózka do spania dużo jedzenia i alkoholu :(

Ja dzisiaj się lepiej czuję, ale powiem Wam szczerze że nawet spacer do sklepu to dla mnie już jest coś, zadyszka, tempo jak babcia, ból brzucha, nie sądziłam że się tak czują kobiety w tym m-cu. Klara może po prostu powiedz mężowi, że nie masz ochoty na takie imprezy skoro jest taki niedomyślny. Ja najchętniej z nikim bym się teraz nie spotykała, tylko siedziała sama z M w domu, nawet ułożenie włosów mnie męczy, a zapowiedziały mi się w lutym koleżanki w odwiedziny, pewnie co tydzień ktoś będzie. No ale głupio mi było odmówić:)

80 to już lekka przesada. ja mam w domu dużo fajnych i miękkich ręczników bo moja mama i mąż dostają w pracy. ale takich z kapturkiem nie mam. kupie jeszcze jeden żeby był na zmianę i już. ja juz jestem tez taka ociężała ze nic mi sie nie chce. ale leżeć tez nie dam rady bo boli mnie krzyż i piecze brzuch. do terminu porodu u mnie równo 50 dni

Mi zostało 45 dni, ale może być tak że pierwsze urodzicie;). Ja butelkę już mam z aventu, a smoczka chcę z Nuka, w weekend może się zaopatrzę już w to wszystko. I proszek muszę kupić żeby zacząć powoli już prać i prasować, chociaż to jeszcze 1,5 m-ca. Dobrze, że ja mogę leżeć i wtedy nic mi nie dolega. Ale już trochę mi się budzi, taka monotonia, chciałabym już wrócić do normalności, a to daleka przyszłość;)

butelke mam Lovi a smoczek Nuk. W nocy i cały dzien co jakis czas boli mnie brzuch tak jak przy okresie, martwie sie. W piatek mam usg mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. Musze wziasc sie za spakowanie torby do szpitala.

Wczoraj prałam ciuszki a dzis prasuje ale musze jechac dzis kupic drugie z mniejsza stopa bo tym jest nie wygodnie i ma ułamany kawałek od spodu :( to moze kupimy też wanienke. Jk sie czujecie? Ja dzis lepiej ale w nocy czesto budziłam sie bo snił mi sie porod i znow zaczełam chodzic kilka razy w nocy do łazienki

ja to w nocy bardzo mało śpię, bo co chwila do łazienki albo tak jak mówisz poród zaczyna mnie przerażać. Ja zaczynam ciuszki prać po niedzieli. Dziś na 17 lecimy na kolejne lekcje do szkoły rodzenia, mam nadzieję że położna nie wykończy mnie ćwiczeniami bo mam już duży brzuch i mi ciężko.

A ja dzisiaj byłam kupić biustonosz, kupiłam w H&M dwa, kupiłam w końcu smoczek też Mufinak Nuka, i recznik, za 50 zł ale duży i bardzo dobry kajościowo w smyku. W weekend chce kupic reszte bo mam wrazenie ze juz coraz blizej, tez po niedzieli biore sie za pranie i prasowanie, rozmiar mojego brzucha mnie przeraza, z dnia na dzien jest wiekszy, ja czuje sie okropnie, boje sie nocy, szczegolnie po jakimś chodzeniu. Ale najlepsze w dzisiejszym dniu była moja wizyta u lekarza ogólnego, aby dał mi skierowanie na badania, które mam zrobić do kardiologa, związane z tym oddychaniem, tętnem i krwią, bo krew mi leci jak woda z kranu z nosa, i ogólnie jak lekko się okaleczę to nie mogę zatamować. Wizyta się skończła tym, że wyszłam się rozryczałam, taka suka była, byłam w takim szoku, darła się na mnie że powinnam to prywatnie zrobić, rzucała mi jakimiś ustawami, że to z jej pieniędzy będzie szło za te badania, i mnóstwo innych słów.. jutro ide na skarge do dyrektora, nie daruje tej szmacie ze zrobiła coś takiego!!!!!!! wyzyła się na mnie.

a ja właśnie wróciłam z kolejnych zajęć ze szkoły rodzenia. za każdym razem jestem bardziej przerażona. dziś kobieta mówiła o fazach porodu i kiedy trzeba natychmiast przyjeżdżać do szpitala. mówiła tez o takich przypadkach które zdarzają sie rzadko ale mogą występować, kiedy dziecko nie układa sie poprawnie w kanale lub kiedy ramiona dziecka nie chcą przejść. przerażające to wszystko. a Wy juz zdecydowane na cc? bo nasza położna ma za sobą 2 porody jeden naturalny drugi przez cc i mówi ze nigdy nie chciałaby cc

ja nie bede miała cc. bylam dzis na USG wsystko z synkiem jest wporzadku. Ma 2436g. I niewiem jak ja liczyłam ze jestem w 34 tygodniu bo lekarz powiedział ze 35 i 5 dni

mufinka no to super, 35 tydzień to juz prawie zaczynasz 9 m-c i mozna czuc sie bezpieczniej. u mnie to 33 t 4 d. a mam termin na 13 marca. wiec nie wiem jak oni licza skoro Ty masz na 10 marca

ja miałam dziś jechać po wózek i reszte zakupów no i niestety dziewczyna która pracuje w hurtowni złamała reke i jest na zwolnieniu do 6 lutego i nikt inny nie da nam zniżki. wiec musimy czekać. znajomi tez odwołali wizyte bo sie rozchorowali no i naze plany weekendowe legły w gruzach. u nas ferie właśnie sie zaczynają wiec mam męża na 2 tyg. w domu :) dziewczyny macie czasami pobolewania takie jak na okres?? bo mnie czasami cos tak ćmi. mamuska jak egzaminy???

Wczoraj od znajomej przywiozłam jeszcze sporo rzeczy dla maluszka w ty leżaczek. Dzis chyba spakuje torbe i musze wkoncu do apteki wybrac sie.Musze zrobic dzis nowa liste bo tylko kilku rzeczy mi brzkuje ale boje sie ze czegos zapomne. Budze sie codziennie po 7 i nie moge juz ulezec bo od spania na lewym boku biodro mnie bardzo boli.I ostatnio czesto krew mi z nosa leci Już tylko kilka tygodni i przytulimy nasze Maleństwa :) Jak sie czujecie?

ja wczoraj przeleżałam cały dzień w łóżku, rozchorowałam sie mam anginę, boli mnie głowa i czuje sie jakby mnie samochód potrącił. nawet nie wiem czym mam sie leczyć. mam dziś szkolę rodzenia to spytam sie położnej co mogę brać na przeziębienie.

Ja w końcu zaliczyłam egzaminy, miałam wczoraj ostatni, znowu do połowy nocy się uczyłam, ale się opłacało:). Teraz biorę się za pranie, prasowanie, pakowanie:). Dzisiaj zamawiam łóżeczko, już większość rzeczy kupiliśmy w sobotę, kupiłam piżamę do karmienia, w końcu, biustonosze, podkłady. I właśnie tu mam pytanko, ile bierzecie podkładów do szpitala? Ja kupiłam dwa opakowania po 10 sztuk i jeszcze muszę dokupić te na łóżko, chyba wezmę 10. Mufinka mi krew leci codziennie, czasami się leje czasami tylko trochę, ale nie zmienia to faktu że tak ma od dłuższego czasu, podobno to normalne, ale ja właśnie dzisiaj byłam zrobić badania na krzepliwość krwi i idę do kardiologa z tym tętnem i kołataniem serca, zobaczymy co będzie. Mnie też czasami tak boli jak na okres, ale bardzo rzadko, zazwyczaj jak dużo pochodzę albo coś robię.

Klara a co do anginy to lekarz może Ci przypisać jakieś leki, ale ja bym ograniczała się tylko do domowych sposobów, ja już kończę 35 tydzień. Też nie mogę się doczekać aż przytulę maleństwo, ciekawe która z nas pierwsza urodzi:), z drugiej strony mam ogromne obawy przed tym wszystkim.... Boję się dziecko będzie bardzo niegrzeczne, tak mnie wszyscy straszą że nie będzie tak pieknie i to mnie zaczyna trochę irytować. Koniec beztroskiego życia kochane:). Ja już czuję się jak wieloryb, chodzę chyba wolniej od 80-letnich babuszek. Noc mam na zmianę, jedna przespana druga nie. Mufinka ja w sobotę wstałam o 5 i nie mogłam spać, więc zaczęłam sprzątać, chyba tak już będzie do końca ciąży, dziecko coraz większe, ma mniej miejsca, bardziej się rozpycha więc i nam będzie gorzej.