Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuchaww

17 tydzień ciąży - kto chce dołączyć:)

Polecane posty

Klara bardzo mi przykro:(, ale nie możesz myśleć że rok się zapowiada nieciekawie, w życiu tak bywa, niestety:(. Wiem że jest Ci smutno , ale za dwa m-ce pojawi się nowe życie, a babcie będą otaczać je opieką z góry, tak widocznie Pan Bóg chciał!!!! Co do krytyki to ja już dawno się tym nie przejmuje, u nas będzie Ola, mąż tak zadecydował, ja się wahałam nad Kasią, ale on chce Oleńkę więc będzie tak jak chce;). Mama pierwsze co to powiedziała, że sąsiadka ( nie mieszkam tam od 10 lat) powie że się "pomałpowałam" bo jej córki córka ma tak na imię. Powiedziałam, że co mnie to obchodzi, jestem tam 4-5 razy w roku i dla mnie może mieć tak na imię pół wioski. To samo dotyczy Mufinka tego co Ty napisałaś o Kubusiu, co kogo to obchodzi, że jest dużo Kubusiów, śliczne imię to i popularne, mi osobiście podoba się bardziej Kubuś niż Patryk, a Mikołaj-nie rozumiem dlaczego rodzice mają zastrzeżenie, co innego jakbyś chciała dać na imię Brajan czy coś takiego;), nawet nie wiem jak to się pisze. Ja już miałam zalążek wp.... się po porodzie, ale nie pozwolę na to!!!! To nasze życie i nasze dziecko!!! Chcę aby było szczęśliwe, a jak my nie będziemy, to ono tez nie będzie. Klara Ty chyba mieszkasz w jednym domu z rodzicami???? Nie wiem jakie macie stosunki ale ja dziękuję Bogu codziennie, że mieszkamy sami, wiem że będzie czasami ciężko, ale z moim niewyparzonym językiem tak będzie zawsze lepiej;), a Ty od początku powinnaś pokazać, że jak będziesz potrzebowała rady albo pomocy to o nią poprosisz. Ale to tylko moje zdanie.

My tez mieszkamy z moimi rodzicami ale moi nie wtracaja sie ale teściowa niestety za duzo sie wtraca. w co zamierzacie ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala?

Mufinka podesłałabyś linka do tych podkładów poporodowych i innych rzeczy??? Na innym forum podczytałam, ze u jakiejś dziewczyny lekarz podejrzewa hipotrofię płodu, czyli że dziecko jest malutkie jak na swój tydzień i może być to spowodowane m.in. cukrzycą, a ja tak ostatnio olewałam dietę, lekarz mi karze ciągle więcej wody pić a ja piję jak mi się przypomni, mam teraz wyrzuty sumienia, bo siedzę w domu i mam czas na to żeby sobie zdrowe obiady przygotowywać a nie obżerać się świństwem. Zostały mi dwa m-ce i będę się zmuszać do 3 l wody dziennie i koniec z podjadaniem niezdrowych rzeczy, na pewno wyjdzie mi to na dobre!!!! Nie chciałabym później pluć sobie w twarz:(.

Mufinka to ciesz się że z nią nie mieszkasz:), ale lepiej powiedzieć na początku niż później się denerwować i udawać że jest wszystko ok. Ja mam taki kombinezon pluszowy, coś podobnego co wysyłałam z H&M tego misia, tylko że biały i widziałam takie fajny komplecik w H&M, body z długim rękawem białe z czerowym jakimś dodatkiem i do tego czapeczka czrwona w jakieś wzorki i spodenki ze stópkami, a na to mam gruby koc, zalezy też od pogody, ale to i tak szybko do auta, wydaje mi się ze to w zupełności wystarczy. Wam też się tak maleństwa wypinają? Ja nad pępkiem czuję główkę i taki ucisk na żebra, czasami nawet pobolewa;)

Mamuska ja wszystko zamówiłam na allegro u jednego sprzedawcy Wasal83. Nie zamartwiaj sie napewno bedzie dobrze i twoje dziecko bedzie zdrowe. Musze wybrac sie do H&M bo widze ze sporo tam ładnych ciuszków. Ja też często czuje jak maluszek wypina sie i brzuszek jest taki krzywy :) Mam od kilku dni okropne sny że w szpitalu jestem, że krwawie no jakas masakra. Ładne jest to łóżeczko. U mnie to jest tak ze teściowa miala załatwic nam meble mialy byc w listopadzie, potem w grudniu a jest styczen i jeszcze ich nie mamy. a tam jest komoda, szafa,regal i łóżeczko takie ze później można zdjac szczebelki i jest łóżko dla troche wiekszego dziecka. Ciekawa jestem kiedy wkoncu je dostaniemy. I od kilku dni znowu mnie czasami mdli.

No niestety mieszkam ze swoimi rodzicami, mamy niby duży dom, oni mieszkają na dole a my mamy na górze 3 pokoje i łazienkę 2 balkony i korytarz tylko kuchnię mamy wspólną na dole u rodziców. Chciałabym się kiedyś popudować ale to drogi interesm, u nas działki chodza po 100 tyś. A gdzie reszta"?! dom i umeblowanie. Rodzice chcą przepisać na nas dom a ja ich nie chcę wyrzucać na stare lata. Co do łóżeczka to bardzo fajne i są do tego takie komody, też chyba takie kupię bo widziałam na żywo i jest bardzo ładne. Ja te wszystkie podkłady, majtki, wkładki laktacyjne, nożyczki itp. kupiłam w aptece. To nie jest jakieś drogie. 7 szt majtek jednorazowych poporodowych to chyba koszt 5.99. Podkłady też koło 5 zł.

ja dla małego ze szpitala mam tą wyprawkę z internetu ale to roz. 56 więc boję się że może być za mały więc kupię jeszcze 1 w roz. 62, czyli nałożę mu body z długim rękawem na to kaftanik i spioszki albo pajacyk, skarpetki i kombinezon taki gruby z polaru co go pokazywałam że kupiłam przez neta. I 2 czapeczki na głowę jedna taka zwykła bawełniana cienka a długą jakąś cieplejszą muszę kupić. i do przykrycia gruby akrylowy kocyk.

Gość ciężarówka_trzecia
Witajcie, dobre są też podkłady BabyDream z Rossmann'a. Z tym że za 10 szt. będzie to wydatek około 10zł (czyli 1zł za szt.). Nie wiem jak te z Belli, ale tamte mają jakiś metr na metr, więc naprawdę minimalne jest ryzyko, że poplami się prześcieradło. Zastanawiam się również, czy istnieją takie prześcieradła do kupienia, jak w szpitalu, jednorazowe. Na te pierwsze 3-4dni po powrocie do domu. Wie ktoś może?? :)

Niestety niewiem czy mozna kupic takie pzrescieradlo. Ja musze jeszcze isc do apteki po spirytus do przemywania pepuszka i tantum rosa

ja na pępek kupiłam Octenisept. Położne tak doradzają. Sobie w razie czego na popękane i obolałe brodawki kupiłam Maltan, podobno też dobry. A dziecku na pupę kolezanka - pediatra poleciła mi Linomag. Chciaż też kupiłam bepanthen.

zwariowany będę mieć ten tydzień. Na 17 jadę na różaniec, jutro rano o 9 pierwszy pogrzeb, potem o 17 drugi rożaniec i w środę o 12 drugi pogrzeb. No normalnie zapowiada się fantastyczny tydzień. A mój brzuch wielki i piecze bardzo u góry. Nie wiem jak ja to wytrzymam.

Klara dasz rade. Miałam dzis problemy ze snem ciagle budzilam sie.ogólnie jakis taki nudny dzien mam znowu nic mi sie niechce.

Klara współczuje:(, ale później odpoczniesz jak pójdziesz na l4. Mnie tez brzuch piecze nad pępkiem, wczoraj miałam ciężki wieczór, byłam na uczelni i po powrocie myślałam, że zwariuję tak mnie brzuch piekł i swędział, strasznie napięty, mała się wypycha, miejscami jest jak kamień, poszłam spać o 21 i wstałam dzisiaj o 10, ale w nocy bolały mnie nogi, pachwiny i kręgosłup, a bardzo mało chodziłam, nie wiem o co chodzi, dzisija mi się tak wypycha pod piersiami i po prawej stronie żeber że nie mogę nawet prosto siedzieć, nie mówiąc już o założeniu skarpet, ciekawe czy tak ma być. Z tymi podkładami i prześcieradłami to ja nie mam pojęcia, miałam pojechać na miasto pokupić trochę, ale nie mam chęci, mam taki dzień jak Ty Mufinka-lenia na maksa, a pogoda bez zmian, leje i szaro, brrrrr.

Wczoraj zapłaciłam za to co zamówiłam na allegro a dzis ledwo zdazyłam wstac i kurier juz mi to przywiózł. Te podkłady wiedzialam ze musza byc duze ale ze az tak :( Musze jechac do reala bo jest promocja na proszek Lovela 1,8 kg + płyn za 19 zł

widziałam właśnie tą promocje w Realu. Jest bardzo korzystna. Ja ostatnio przepłaciłam za proszki Lovela bo były w stokrotce w promocji za 18.99 myślałam że to tanio. A jak pojechałam do Lublina do Tesco to tam była promocja za 11 zł. a płyny były po 19 zł. Więc mam już 2 proszki do koloru i 1 do białego i 1 płyn do płukania. Ale jeszcze masę rzeczy nie mam. Głównie wózka, pościeli, prześcieradła, łóżeczka, komody, ręczników z kapturkiem. Jeszce muszę kupić jakiś kocyk już sobie wybrałam na allegro http://allegro.pl/bbb-jj-cole-miekki-kocyk-bawelniany-i1993327419.html jest duży i bardzo fajny w dotyku bo koleżanka ma. A i jeszcze muszę kupić zestaw butelek z Aventu http://allegro.pl/zestaw-startowy-philips-avent-260ml-butelki-pl-i2024733048.html no i dla siebie jeszcze 1 koszule do karmienia i 2 biustonosze do karmienia. oj jeszcze sporo tego wszystkiego Ja zaraz zmykam na kolejny pogrzeb. już jestem tym taka zmęczona. Wczoraj 3 godz. na różańcu byłam.

Klara ładny kocyk, ja tez musze jeszcze kupic jakis cienki i jeden grubszy. Co do butelek to ja kupie tylko jedna na wszelki wypadek. Też musze kupic koszule i szlafrok do szpitala i staniki do karmienia. i w sobote do apteki moze zajde. Znalazłam kiedys zestaw kosmetyków nivea co Wam pisałam chyba za 89 zł a dzis patrze i jest za 69 to zamówiłam. http://allegro.pl/zestaw-nivea-baby-p-i2048103591.html Zapisałm sie na USG na 27 stycznia i do gin na 31. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

tani ten zestaw jak na tyle produktów, jA mam na poczatek oilatum a pozniej sie zobaczy. mój maz jest alergikiem wiec dziecko tez ma duze szanse.

nie miałam jeszcze okazji obejrzec swoich zakupów z apteki dla siebie i dziecka i dziś siadłam na dywanie i tak przeglądała. Te podkłady dla nas poporodowe są ogromne, nigdy nie lubiłam podpasek ale to to już lekka przesada. W ogóle to jak to nosić, to się wkłada do tych majtek siatkowych??

A jakie masz te podkłady? Ja mam te z belli i tez sa wielkie. Maluszek dzis wypina sie tak jakos z prawej strony zeber, wogule mam takie wrazenie czasami jakby on lezal bokiem a nie główka lub posladkami w dól

Jak sie dzis czujecie? Wzielam sie za rozbieranie choinki bo tyle juz igieł sie sypało ze non stop z odkurzaczem mozna było chodzic. W sobote dokupie reszte rzeczy do szpitla i chyba powoli zaczne pakowac torbe. I jak kupie ten proszek to za pranie ciuszków musze sie wziasc.

Dziewczyny ja mam teraz egzaminy na uczelni dlatego rzadko zaglądam na forum, Mufinka ja czuję się ok, choć w środę było nieciekawie, przez stres na egzaminie bardzo bolał mnie brzuch:(. Byłam dzisiaj w pepco, , mam koło marketu w którym robię zakupy więc zajrzałam, kupiłam body z długim rękawem za 6 zł, 100% bawełna, na chłopców były fajne kolory, jak chcecie jeszcze coś dokupić to możecie tam zajrzeć, czapeczki nawetza 3 zł są.

hej dziewczyny no i mamy zimę u mnie wczoraj i dziś cały czas sypie, niby temperatura na plusie ale śnieg sie utrzymuje. później pójdę z mężem na spacer ulepie jakiegoś bałwana ha ha mój mały bardzo ruchliwy ostatnio ale to dobrze dzis urodziła mojego męza siostra cioteczna, jak zaczęły jej sie skurcze co 5 min. wczoraj o 19 to urodziła dzis dopiero o 7 rano. podobno popadła na taka położna co wszystko w dupie miała i dopiero dzis rano jak nastąpiła zmiana dyżuru to urodziła w 15 min z inna położną. ja juz od poniedziałku na zwolnieniu i będę sie lenić, jeszcze tylko muszę pójść na godz. do pracy przekazać swoje obowiązki kurcze miałam dzis sie bawic na weselu, miałam taka ładna sukienkę ciążową a tak przez te pogrzeby musze w domu siedzieć

U mnie tez zima :) Byłam dzis na zakupach upatrzyłam dzis wózek, kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe i ślicznego niebieskiego welurowego pajacyka :) Wczoraj i dzis nie najlepiej sie czuje jakos taki ciezki bzruch mam.